asiaskal 07.05.06, 11:07 i po jakim czasie w końcu się udało?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinaux Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 11:11 Oj! Mieliśmy ogromne szczęście! Udało się za pierwszym razem. Bardzo się cieszymy i czekamy na naszego syneczka(już za 3, 4 tygodnie będzie z nami). Pozdrawiamy i życzymy powodzenia! paulinaux Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 11:18 oj...ale Wam fajnie...my na razie zaczynamy...dwie bitwy z plemnikami przegrałam, ale zobaczymy kto wyrga wojnę...chyba za bardzo się skupiamy na tym....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziabunia84 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 14:40 hehe podobnie jam my też zaczynamy i chyba za bardzo chcemy ale teraz się wyluzujemy i spróbujemy ponownie oby się udało ! Życzę Wam też tego Powodzenia! Daj znać jak się uda Odpowiedz Link Zgłoś
kachutka Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 22:44 Też mieliśmy szczęście, jeden raz pofolgowaliśmy sobie w te dni i ...jestem w 17 tc a pod serduszkiem mam synusia Odpowiedz Link Zgłoś
karina127 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 22:56 My staralismy sie 22 miesiące. Już straciłam nadzieję. Zajęłam się pracą i przestałam myśleć o zajściu i stało się. Teraz jestem w 30tc. Życzę powodzenia wszystkim starającym się. I pamiętajcie nie myślcie o tym,bo człowiek się załamuje i psychika siada. A dużo zależy właśnie od naszego nastawienia. Same się blokujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 26.05.06, 16:09 hhhmmmmm my chyba kolejny miesiąc nic....ale jak tu nie myśleć i się nie martwić...i podejść do tego jakby nigdy nic....??? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilcia23 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 26.05.06, 18:35 U mnie to bylo dosc szybko rok temu wyszlam za maz(najpierw byl sam cywilny)i ktoregos razu jak szlismy z mezem do kosciola widzielismy sporo mam z wozeczkami no i moj maz zapytal czy bym juz chciala bo ona juz od jakiegos czasu o tym mysli jakby to bylo itd w kosciele pomodlilismy sie o to razem i za tydzien zaczelismy chodzic na nauczki zeby wziasc koscielny a po miesiacu okazalo sie ze jestem w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
kamilcia23 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 26.05.06, 18:38 To chyba musial byc prawdziwy cud bo nie naleze zabardzo do praktykujacych katoliczek ale sie ciesze bo za niecale 3 tyg mam termin porodu pozdrawiam i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
betti23 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 10:09 staralismy sie 1 cykli sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 26.05.06, 16:55 Moja kolezanka starała sie o dzidzie 11 lat... była juz zalamana, zaczęła chodzic do psychoterapeuty i wiecie co on jej powiedzial? Że jest zablowkowana! W wieku 16 lat bala sie ze jest w ciąży a tak bardzo wtedy nie chciała.No i nie była ale przez to się wewnętrznie zablokowała.Oboje z mężem byli zdrowi.Terapeuta kazał im jak najmniej o tym myśleć przy zbliżeniach,kazał skupic się na przyjemności.Po jakims czasie się udało!!Kamilka urodziła się 2 lata a wczoraj przyszedl na swiat ich Kacperek życzę powodzenia i nie traćcie nadziei dziewczyny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maja.maj Re: jak długo starałyście się o dzidzię...nadal... 07.05.06, 11:20 zaczynam 6 cykl.tym razem miałam nadzieję, że się udało, @ spóźniła się o 2 dni...ale przyszła, niestety!! niby się jeszcze nie martwię, bo martwić można się po roku starań i w ogóle, ale jakiś strach gdzieś tam siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię...nadal.. 07.05.06, 11:28 rozumiem...najgorsze jest oczekiwanie i myślenie...czy to już teraz czy znowu jeszcze nie...i dlaczego znów nie? nie można się poddawać ...ale trudno o tym nie myśleć...pozdrawiam i miłego próbowania dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 12:17 najważniejsze ze jast sukces... Odpowiedz Link Zgłoś
anulka235 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 11:51 oj nam się udało bardzo szybko bo za 1 razem nie mogliśmy w to uwierzyć ale teraz jak brzusio się powiększa to bardzo w to wierzymy w ten CUD Odpowiedz Link Zgłoś
luckykasik Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 17:31 Ja od maja 2005 przestałam brać pigułki i od razu zaczeliśmy się starać o Naszą fasolkę - im bardziej się nastawiałam, że udam nam się właśnie w tym miesiącu tym większe było moje rozczarowanie gdy pojawiał się okres. W końcu odpuściliśmy i stwierdziliśmy, że poczekamy spokojnie do wakacji 2006 i witedy podejmiemy jakieś działania - lekarz, badania itd. Ale udało się - w styczniu zaszłam w ciąże i teraz jestem w 16 tygodniu - więc wychodzi z czysto matematycznych obliczeń, że staraliśmy się 8 miesięcy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 17:33 tabletki odtsawilam w grudniu 2005...2 miesiączki...proby zaczelismy od kwietnia 2006r....jestem w 3tc (od zaplodnienia)!!!jesli lekarz potwierdzi,ze wszystko jest ok,to prawdziwy cud!!bralam tabletki przez 8 lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 19:04 czyli wnioskuję że wszystko, a raczej większośc siedzi w głowie...wystarczy nieraz się tylko odblokować...miłego ciążowania... Odpowiedz Link Zgłoś
mika9912 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 20:03 1,5 roku to był koszmar wszystko kręcilo sie wokół jednego o niczym innym nie mogłam mysleć płakałam na widok dzieci i ciężarnych. załe nasze życie toczylo sie według kalendarzyka i temperatury mąż obwiniał siebnie a ja siebie a po cichu obwinialiśmy sie nawzajem sex w określone dni miesiaca, i te ciągłe pytania kiedy w końcu zdecydujecie się na dziecko byłam załamana aż w końcu pierwszy raz od starania zapomniałam że mam dostac @ i choć jestem już w 27 tyg to dalej nie moge w to uwierzyć i jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
saramona Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 01.06.06, 01:15 gratuluje, ja też długo brałam tabletki... mam nadzieje że nie będę długo czekała..... a marzy mi się jedno po drugim..... Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 20:19 ja niemusiałam sie wogole starac wystarczyło ze podielismy decyzje o dziecku przestalismy uzywac prezerwatyw i pierwszy był gol Odpowiedz Link Zgłoś
madzik77 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 20:30 O pierwsze staraliśmy się ponad rok, udało sie po leczeniu. Teraz mamy dwuletnią córcię i spodziewamy się drugiego dzieciątka. Tym razem udało się od razu, bez leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
goche Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 21:10 2 razy za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
alicez Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 21:46 2 lata z czego rok intensywnego leczenia mnie i męża. Ciąża po inseminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pitu_finka Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 21:57 7 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
sakala5 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 22:43 Witaj! My staramy się od grudnia 2005. Dopóki nie staraliśmy się o dzidzię miałam regularnie okres, teraz całkiem mi się rozregulował. Raz mam po 28, raz po 34... Jestem już zdołowana, mąż spokojniej do tego podchodzi. Sama nie wiem co robić... Dlatego doskonale rozumiem co czujecie Dziewczyny! Pozdrawiam, s. Odpowiedz Link Zgłoś
cindy25 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 22:02 Mysmy sie starali o nasza corcie 13 miesiecy i musze powiedziec, ze powoli tracilam juz nadzieje i udalo sie nam w cyklu, ktory uwazalam juz za stracony, bo maz musial wyjechac, ale jak widac zdazylismy i teraz cieszymy sie,ze taka mala kruszynka zamieszkala u mnie w brzuszku. Dostalismy z mezem najlepszy prezent gwaizdkowy, bo zobaczylismy te dwie piekne, rozowe kreseczki pare dni przed wigilia. A tobie zycze powodzenia i wytrwaloosci, bo dziecko to naprawde cud i dar od Boga i nie nam tu decydowac kiedy zostaniemy obdarzeni tym wspanialym prezentem. [obrazek]bd.lilypie.com/0NTdp2/.png/obrazek.gif[/obrazek] Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 22:39 my 8 m-cy... Odpowiedz Link Zgłoś
malgos70 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 10:52 Pierwsze - od razu, w pierwszym cyklu starań. Na drugie przyszło nam czekać ponad 7 miesięcy, ale się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
dzieciak2103 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 11:27 ja przestalam brac tab. anty. w maju 2005 roku. do stycznia 2006 nic jeszcze nie bylo. zaczelam sie martwic ze cos jest nie tak. rozpoczelam NPR i w trzecim cyklu jak juz myslalam ze stracony ( grypa w polowie cyklu no i maz pracowal duzo ze prawie nie bylo czasu na " BARA BARA ")ale jednak sie udalo. wiec mozna powiedziec ze czekalismy 1 rok Odpowiedz Link Zgłoś
xenias Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 11.05.06, 00:13 Tak samo jak my (z tą różnicą, że pierwsza córka - właśnie dzisiaj skońcyzła 5 lat!!! - nie była planowana). Teraz jestem w 18tc, ale jeszcze nie wiem, kto to jest Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 11:29 u mnie szczesliwa wpadka ;] Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka78 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 11:43 w sierpniu 2003 roku odstawiłam tabletki, a zaszłam w marcu 2006 roku - w trzydziestym cyklu starań jak przestałam myśleć o ciąży, a zajęłam się przygotowaniami do operacji Odpowiedz Link Zgłoś
sakala5 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 14.05.06, 23:04 ja za niedługo to chyba zwariuję... Ciągle chodzę po sklepach z dziecięcymi rzeczami... i tylko oglądam i oglądam... wiem już jakie chciałabym łóżeczko, jaki wózek... wszystko fajnie tylko, że nadal nic... a lekarze w kółko to samo "do roku droga pani to nie ma się o co martwić" jak tu się nie martwić... i jak się nie wkurzać jak ciągle ktoś rzuca "wy nie czekajcie tak długo, nie zwlekajcie weźcie się do roboty" itp. nie mam ochoty każdemyu tłumaczyć, że się staramy tylko nie wychodzi wredni ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
honi_29 sakala5 15.05.06, 12:44 Wiem co czujesz,bo mnie mówiono dokładnie to samo.Potem okazało się,że ze mną jest co prawda ok,ale męża trzeba leczyć.I powiem Ci jedno:jak jeszcze ze 3 miesiące się Wam nie będzie "udawało",zrobcie analizę nasienia męża.Zaskakująco duży odsetek małżeństw borykających się z problemem niepłodności,przyczyna leży po stronie mężów! Odpowiedz Link Zgłoś
sakala5 Re: sakala5 16.05.06, 12:04 Dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy... Obawiam się tego ponieważ mój mąż bardzo ciężko pracuje... więc jak plemniki mają być silne... mnie już ręce opadaja... Mam nadzieję, że za miesiąc okaże się, że jestem w ciąży... Zyczę tego wszystkim dziewczynom, które sa w podobnej sytuacji! Trzymajmy się razem! Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: sakala5 16.05.06, 21:47 moge udzielic ci rady ktora ja wykorzystalam no i udalo sie za drugim razem najpierw postaraj sie mniej wiecej ale raczej wiecej obliczyc swoje dni plodne - ja sugerowalam sie stara ksiazka gdzie pisalo ze najlepiej jest starac sie albo najlepiej zaczac sie starac na 3 dni przed szczytowaniem jajeczka i "spolkowac" do trzech dni po jajeczkowaniu (czyli na oko jesli okres ma 28 dni i szczytowanie przypada na 14 dzien to trzeba zaczac okolo 11-12 dnia i skonczyc na 17-18 potem dobre jest lezenie do okolo 20 minut z nogami w gorze tak aby nasienie z ciebie nie wyplywalo Odpowiedz Link Zgłoś
arras-k Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 12:30 W pierwszym cyklu, ale za to z mierzeniem temperatury. Takzę wiedziałam kiedy mam owulacje. Był to jednak mój drugi miesiac bez zabezpieczenia, ale w pierwszym miesiacu rzadko sie kochaliśmy i mogliśmy przegapić dni płodne, dlatego w drugim cyklu chciałam już dobrze wycelować w "te" dni i mierzyłam temperaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 14:52 piersze dziecko za pierszym razem drugie 2 cykle Odpowiedz Link Zgłoś
marcjanna78 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 20:37 My się wogóle nie staraliśmy) dzidzia sie postarała za nas robiąc nam ogromną niespodziankę. Jestem w 24tc, bardzo szczęśliwa i nie wiem jak mogłam wcześniej myśleć, że nie chcę mieć dzieci ... Odpowiedz Link Zgłoś
settia76 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 22:51 nam udało sie za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
mamamareczka Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 22:57 z pierwszym dzieckiem udało nam sie za pierwszym razem i teraz ma 2 latka, szczerze mówiąc o drugą dzidzię staramy sie od 3 miesiąca po porodzie czyli ok 23 miesięcy i nadal czekamy mamy nadzieje, że w tym cyklu sie dalo ......... @ spóźnia się już 2 dzień ale objawów brak Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka27 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 08:17 nasz pełen cykl jak tylko skończył mi sie @ to zaczelismy intensywna prace nad tym aby miec nasze Maleństwo, nawet pare razy dziennie, to byly akurat moje dni plodne, bo 20 lutego mialam dostac @ i nic...na 3 dzien jak nie dostałam zrobilam test ciazowy i po skundzie wyszedł pozytywny...jestem juz w 16 tygodniui strasznie sie cieszę...pozdrawiam wszystkie dziewczyny co maja termin na pażdziernik!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 28.05.06, 23:57 gratuluję sukcesu...powodzenia przez te kilkanaście miesięcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zosimama Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 08:37 Z pierwszym dzieckiem, jak to nazywam, kontrolowana wpadka... A z drugim ponad rok i jestem przekonana, że źle na mnie działało skupianie się na zachodzeniu w ciążę: obliczałam dni płodne, upierałam się, żeby nie kochać się z mężem w jedne dni, a w inne z kolei tak, i wiecznie się denerwowałam. Kiedy w końcu odpuściłam i przestałam kalkulować - udało się! I to w dodatku w taki dzień cyklu, którego bym nigdy nie podejrzewała... No i śmiejemy się, że pomogła imbirówka od wujka. Dostaliśmy trochę w prezencie i popijaliśmy wieczorami po kieliszeczku dla rozluźnienia. Pomogła jak nic! )) Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ziabunia84 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 10:52 my z mężem też staramy się o dzidzię teraz jest 2 cykl za pierwszym nie udało się ale myślę że za bardzo na hama próbowaliśmy tylko wybrane dni i to czasami zmęczeni a poza tym mielismy dużo stresu... teraz zdrowiej się odżywiam, zażywam folik 2 miesiąc, relaksuję się i czasami ćwiczę mąż też bardziej się rozluźnił wyjechał na 3 tyg i wraca w niedzielę a to wypadnie na początek dni płodnych więc na pewno będzie utęskniony seksik i mamy nadzieje ze sie uda ale juz sie tak nie nakrecamy. Bóg oststecznie zdecyduje kiedy nadszedł czas Powodzenia wszystkim starającym ! Rozluźnijmy się kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
dusia_mamusia Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 10:58 Dwa razy po pół roku. Ale nic nie planowaliśmy. Po prostu poszliśmy na żywioł. Kochaliśmy się wtedy kiedy mieliśmy ochotę (a nie według kalendarzyka czy testów owulacyjnych) i nie stosowaliśmy żadnych zabezpieczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 11:02 6 albo 7 miesiecy. Już nie pamiętam . Odpowiedz Link Zgłoś
efidorek Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 20:31 W marcu 2005 przestałam brać pigułki, po ich odstawieniu miałam 50-dniowe cykle. Nie było żadnych starań, kalendarzyków, seksu w określone dni (przy tak długich cyklach i tak niemiałoby to sensu), a pomimo tego zaszłam w ciążę w styczniu 2006, zapłodnienie około czwartego-piątego dnia cyklu (i co na to kalendarzyk . W tej chwili brzuch rośnie i wszystko jest ok. wszystkim starającym się życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 22:08 za drugim razem Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia85 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 10:08 To nasz 3 miesiąc starań i nic...czuje się jakby to byc 3 rok już, bo czas strasznie mi sie dłuży. Powoli trace nadzieje że kiedys sie uda, marzenia o dzidzi się rozpływają.. Odpowiedz Link Zgłoś
cziorna Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 20:37 Rok czasu. Ponad pół roku zmarnowaliśmy przez błędne diagnozy lekarzy. Mój poprzedni ginekolog mamił mnie, że wzystko jest ok, a nie zlecił mi żadnych badań ani nie zrobił prostego USG, a mojego męża wysłał do lekarza, który po dwukrotnym badaniu nasienia stwierdził, że jest on bezpłodny. Na szczęeście w porę zmieniłam lekarza! Okazało się, że nie mam owulacji i mam bardzo wysoki poziom prolaktyny, a mój mąż trzecie badanie wykonał zupełnie gdzie indziej i wyniki zupełnie wykluczyły poprzednią diagnozę! Nie mogliśmy w to uwierzyć! Po trzech miesiącach leczenia u mojego nowego lekarza zaszłam w ciążę! Obecnie jestem w 16tc. I wierzę, że cuda naprawdę się zdarzają! Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
aga10015 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 11.05.06, 08:11 3-mce. W trzecim cyklu starań zaszłam w ciażę. Teraz jestem w 15-tym tygodniu ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 12.05.06, 10:50 W listopadzie odstawiłam plastry. W ciąże zaszłam w marcu. Troszkę się martwiłam, że coś jest nie tak .Ale udło się!Jestem w 10 tygodniu ciążY! Odpowiedz Link Zgłoś
elkun11 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 12.05.06, 11:13 4 lata... Teraz jestem w 39 tygodniu ciązy i odliczam godziny gdy wreszcie zobaczę upragniona córcię. Powodzenia dla wszystkich starających się! Odpowiedz Link Zgłoś