Dodaj do ulubionych

jak długo starałyście się o dzidzię...

07.05.06, 11:07
i po jakim czasie w końcu się udało??
Obserwuj wątek
    • paulinaux Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 11:11
      Oj! Mieliśmy ogromne szczęście! Udało się za pierwszym razem.
      Bardzo się cieszymy i czekamy na naszego syneczka(już za 3, 4 tygodnie będzie z
      nami).
      Pozdrawiamy i życzymy powodzenia! smile
      paulinaux
      • asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 11:18
        oj...ale Wam fajnie...my na razie zaczynamy...dwie bitwy z plemnikami
        przegrałam, ale zobaczymy kto wyrga wojnę...chyba za bardzo się skupiamy na
        tym....pozdrawiam
        • donata72 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 11:19
          13 lat!!!
        • ziabunia84 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 14:40
          hehe podobnie jam my big_grin też zaczynamy i chyba za bardzo chcemy tongue_out ale teraz się
          wyluzujemy i spróbujemy ponownie oby się udało ! Życzę Wam też tego smile
          Powodzenia! Daj znać jak się uda wink
          • kachutka Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 22:44
            Też mieliśmy szczęście, jeden raz pofolgowaliśmy sobie w te dni i ...jestem w
            17 tc a pod serduszkiem mam synusiasmile
            • karina127 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 22:56
              My staralismy sie 22 miesiące. Już straciłam nadzieję. Zajęłam się pracą i
              przestałam myśleć o zajściu i stało się. Teraz jestem w 30tc. Życzę powodzenia
              wszystkim starającym się. I pamiętajcie nie myślcie o tym,bo człowiek się
              załamuje i psychika siada. A dużo zależy właśnie od naszego nastawienia. Same
              się blokujemy.
          • asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 26.05.06, 16:09
            hhhmmmmm my chyba kolejny miesiąc nic....ale jak tu nie myśleć i się nie
            martwić...i podejść do tego jakby nigdy nic....???
            • kamilcia23 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 26.05.06, 18:35
              U mnie to bylo dosc szybko rok temu wyszlam za maz(najpierw byl sam cywilny)i
              ktoregos razu jak szlismy z mezem do kosciola widzielismy sporo mam z
              wozeczkami no i moj maz zapytal czy bym juz chciala bo ona juz od jakiegos
              czasu o tym mysli jakby to bylo itd w kosciele pomodlilismy sie o to razem smile i
              za tydzien zaczelismy chodzic na nauczki zeby wziasc koscielny a po miesiacu
              okazalo sie ze jestem w ciazy smile
              • kamilcia23 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 26.05.06, 18:38
                To chyba musial byc prawdziwy cud bo nie naleze zabardzo do praktykujacych
                katoliczek ale sie ciesze bo za niecale 3 tyg mam termin porodu smile pozdrawiam i
                zycze powodzenia
      • betti23 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 10:09
        staralismy sie 1 cykli sie udalosmile
        • kamila_21 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 26.05.06, 16:55
          Moja kolezanka starała sie o dzidzie 11 lat... była juz zalamana, zaczęła
          chodzic do psychoterapeuty i wiecie co on jej powiedzial? Że jest zablowkowana!
          W wieku 16 lat bala sie ze jest w ciąży a tak bardzo wtedy nie chciała.No i nie
          była ale przez to się wewnętrznie zablokowała.Oboje z mężem byli
          zdrowi.Terapeuta kazał im jak najmniej o tym myśleć przy zbliżeniach,kazał
          skupic się na przyjemności.Po jakims czasie się udało!!Kamilka urodziła się 2
          lata a wczoraj przyszedl na swiat ich Kacperek smile życzę powodzenia i nie
          traćcie nadziei dziewczyny!!!!
    • maja.maj Re: jak długo starałyście się o dzidzię...nadal... 07.05.06, 11:20
      zaczynam 6 cykl.tym razem miałam nadzieję, że się udało, @ spóźniła się o 2
      dni...ale przyszła, niestety!! niby się jeszcze nie martwię, bo martwić można
      się po roku starań i w ogóle, ale jakiś strach gdzieś tam siedzi.
      • asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię...nadal.. 07.05.06, 11:28
        rozumiem...najgorsze jest oczekiwanie i myślenie...czy to już teraz czy znowu
        jeszcze nie...i dlaczego znów nie? nie można się poddawać ...ale trudno o tym
        nie myśleć...pozdrawiam i miłego próbowania dalej...
    • annalalik Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 11:35
      2 lata
      • asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 12:17
        najważniejsze ze jast sukces...
    • anulka235 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 11:51
      oj nam się udało bardzo szybko bo za 1 razem nie mogliśmy w to uwierzyć ale
      teraz jak brzusio się powiększa to bardzo w to wierzymy w ten CUD smile
      • asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 12:18
        :o)
        • luckykasik Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 17:31
          Ja od maja 2005 przestałam brać pigułki i od razu zaczeliśmy się starać o Naszą
          fasolkę - im bardziej się nastawiałam, że udam nam się właśnie w tym miesiącu
          tym większe było moje rozczarowanie gdy pojawiał się okres. W końcu
          odpuściliśmy i stwierdziliśmy, że poczekamy spokojnie do wakacji 2006 i witedy
          podejmiemy jakieś działania - lekarz, badania itd. Ale udało się - w styczniu
          zaszłam w ciąże i teraz jestem w 16 tygodniu - więc wychodzi z czysto
          matematycznych obliczeń, że staraliśmy się 8 miesięcy.
          pozdrawiam
          • agulka1001 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 17:33
            tabletki odtsawilam w grudniu 2005...2 miesiączki...proby zaczelismy od
            kwietnia 2006r....jestem w 3tc (od zaplodnienia)!!!jesli lekarz potwierdzi,ze
            wszystko jest ok,to prawdziwy cud!!bralam tabletki przez 8 lat!!!
            • asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 19:04
              czyli wnioskuję że wszystko, a raczej większośc siedzi w głowie...wystarczy
              nieraz się tylko odblokować...miłego ciążowania...
              • mika9912 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 20:03
                1,5 roku to był koszmar wszystko kręcilo sie wokół jednego o niczym innym nie
                mogłam mysleć płakałam na widok dzieci i ciężarnych. załe nasze życie toczylo
                sie według kalendarzyka i temperatury mąż obwiniał siebnie a ja siebie a po
                cichu obwinialiśmy sie nawzajem sex w określone dni miesiaca, i te ciągłe
                pytania kiedy w końcu zdecydujecie się na dziecko byłam załamana aż w końcu
                pierwszy raz od starania zapomniałam że mam dostac @ i choć jestem już w 27 tyg
                to dalej nie moge w to uwierzyć i jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie
            • saramona Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 01.06.06, 01:15
              gratuluje, ja też długo brałam tabletki... mam nadzieje że nie będę długo
              czekała..... a marzy mi się jedno po drugim..... smile
    • dodkowska Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 20:19
      ja niemusiałam sie wogole starac wystarczyło ze podielismy decyzje o dziecku
      przestalismy uzywac prezerwatyw i pierwszy był golsmile
    • madzik77 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 20:30
      O pierwsze staraliśmy się ponad rok, udało sie po leczeniu. Teraz mamy
      dwuletnią córcię i spodziewamy się drugiego dzieciątka. Tym razem udało się od
      razu, bez leczenia wink
    • goche Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 21:10
      2 razy za pierwszym razem smile
    • alicez Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 21:46
      2 lata z czego rok intensywnego leczenia mnie i męża. Ciąża po inseminacji.
      • pitu_finka Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 21:57
        7 miesiecy
        • sakala5 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 22:43
          Witaj! My staramy się od grudnia 2005. Dopóki nie staraliśmy się o dzidzię
          miałam regularnie okres, teraz całkiem mi się rozregulował. Raz mam po 28, raz
          po 34... Jestem już zdołowana, mąż spokojniej do tego podchodzi. Sama nie wiem
          co robić... Dlatego doskonale rozumiem co czujecie Dziewczyny!
          Pozdrawiam, s.
    • cindy25 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 22:02
      Mysmy sie starali o nasza corcie 13 miesiecy i musze powiedziec, ze powoli
      tracilam juz nadzieje i udalo sie nam w cyklu, ktory uwazalam juz za stracony,
      bo maz musial wyjechac, ale jak widac zdazylismy i teraz cieszymy sie,ze taka
      mala kruszynka zamieszkala u mnie w brzuszku. Dostalismy z mezem najlepszy
      prezent gwaizdkowy, bo zobaczylismy te dwie piekne, rozowe kreseczki pare dni
      przed wigilia.

A tobie zycze powodzenia i wytrwaloosci, bo dziecko to naprawde cud i dar od
      Boga i nie nam tu decydowac kiedy zostaniemy obdarzeni tym wspanialym prezentem.

[obrazek]bd.lilypie.com/0NTdp2/.png/obrazek.gif[/obrazek]
      • benignusia Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 07.05.06, 22:39
        my 8 m-cy...
    • malgos70 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 10:52
      Pierwsze - od razu, w pierwszym cyklu starań.
      Na drugie przyszło nam czekać ponad 7 miesięcy, ale się udało.
      • dzieciak2103 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 11:27
        ja przestalam brac tab. anty. w maju 2005 roku. do stycznia 2006 nic jeszcze
        nie bylo. zaczelam sie martwic ze cos jest nie tak. rozpoczelam NPR i w trzecim
        cyklu jak juz myslalam ze stracony ( grypa w polowie cyklu no i maz pracowal
        duzo ze prawie nie bylo czasu na " BARA BARA ")ale jednak sie udalo. wiec mozna
        powiedziec ze czekalismy 1 rok
      • xenias Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 11.05.06, 00:13
        Tak samo jak my (z tą różnicą, że pierwsza córka - właśnie dzisiaj skońcyzła 5
        lat!!! - nie była planowana). Teraz jestem w 18tc, ale jeszcze nie wiem, kto to
        jestsmile
        Powodzenia!
    • liwilla1 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 11:29
      u mnie szczesliwa wpadka ;]
      • zuzka78 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 11:43
        w sierpniu 2003 roku odstawiłam tabletki, a zaszłam w marcu 2006 roku - w
        trzydziestym cyklu starań jak przestałam myśleć o ciąży, a zajęłam się
        przygotowaniami do operacji smile
      • sakala5 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 14.05.06, 23:04
        ja za niedługo to chyba zwariuję... Ciągle chodzę po sklepach z dziecięcymi
        rzeczami... i tylko oglądam i oglądam... wiem już jakie chciałabym łóżeczko,
        jaki wózek... wszystko fajnie tylko, że nadal nic... a lekarze w kółko to
        samo "do roku droga pani to nie ma się o co martwić" jak tu się nie martwić...
        i jak się nie wkurzać jak ciągle ktoś rzuca "wy nie czekajcie tak długo, nie
        zwlekajcie weźcie się do roboty" itp. nie mam ochoty każdemyu tłumaczyć, że się
        staramy tylko nie wychodzi sad wredni ludzie...
        • honi_29 sakala5 15.05.06, 12:44
          Wiem co czujesz,bo mnie mówiono dokładnie to samo.Potem okazało się,że ze mną
          jest co prawda ok,ale męża trzeba leczyć.I powiem Ci jedno:jak jeszcze ze 3
          miesiące się Wam nie będzie "udawało",zrobcie analizę nasienia męża.Zaskakująco
          duży odsetek małżeństw borykających się z problemem niepłodności,przyczyna leży
          po stronie mężów!
          • sakala5 Re: sakala5 16.05.06, 12:04
            Dziękuję Ci bardzo za słowa otuchy... Obawiam się tego ponieważ mój mąż bardzo
            ciężko pracuje... więc jak plemniki mają być silne... mnie już ręce opadaja...
            Mam nadzieję, że za miesiąc okaże się, że jestem w ciąży... Zyczę tego
            wszystkim dziewczynom, które sa w podobnej sytuacji! Trzymajmy się razem!
            • kiniak22 Re: sakala5 16.05.06, 21:47
              moge udzielic ci rady ktora ja wykorzystalam no i udalo sie za drugim razem
              najpierw postaraj sie mniej wiecej ale raczej wiecej tongue_out obliczyc swoje dni
              plodne - ja sugerowalam sie stara ksiazka gdzie pisalo ze najlepiej jest starac
              sie albo najlepiej zaczac sie starac na 3 dni przed szczytowaniem jajeczka
              i "spolkowac" do trzech dni po jajeczkowaniu (czyli na oko jesli okres ma 28
              dni i szczytowanie przypada na 14 dzien to trzeba zaczac okolo 11-12 dnia i
              skonczyc na 17-18 potem dobre jest lezenie do okolo 20 minut z nogami w gorze
              tak aby nasienie z ciebie nie wyplywalo
    • arras-k Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 12:30
      W pierwszym cyklu, ale za to z mierzeniem temperatury. Takzę wiedziałam kiedy
      mam owulacje. Był to jednak mój drugi miesiac bez zabezpieczenia, ale w
      pierwszym miesiacu rzadko sie kochaliśmy i mogliśmy przegapić dni płodne,
      dlatego w drugim cyklu chciałam już dobrze wycelować w "te" dni i mierzyłam
      temperaturę.
    • kocik1980 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 14:31
      5 cykli
      • anita.anita80 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 14:52
        piersze dziecko za pierszym razem
        drugie 2 cykle
    • marcjanna78 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 20:37
      My się wogóle nie staraliśmysmile) dzidzia sie postarała za nas robiąc nam ogromną
      niespodziankę. Jestem w 24tc, bardzo szczęśliwa i nie wiem jak mogłam wcześniej
      myśleć, że nie chcę mieć dzieci ...
    • settia76 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 22:51
      nam udało sie za pierwszym razemsmile
    • mamamareczka Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 08.05.06, 22:57
      z pierwszym dzieckiem udało nam sie za pierwszym razem i teraz ma 2 latka,
      szczerze mówiąc o drugą dzidzię staramy sie od 3 miesiąca po porodzie czyli
      ok 23 miesięcy i nadal czekamy mamy nadzieje, że w tym cyklu sie dalo .........
      @ spóźnia się już 2 dzień ale objawów brak
    • agular za pierwszym razem :) 09.05.06, 07:46

• kamilka27 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 08:17
      nasz pełen cykl jak tylko skończył mi sie @ to zaczelismy intensywna prace nad
      tym aby miec nasze Maleństwo, nawet pare razy dziennie, to byly akurat moje dni
      plodne, bo 20 lutego mialam dostac @ i nic...na 3 dzien jak nie dostałam
      zrobilam test ciazowy i po skundzie wyszedł pozytywny...jestem juz w 16
      tygodniui strasznie sie cieszę...pozdrawiam wszystkie dziewczyny co maja termin
      na pażdziernik!!!!!!!!!!
      • asiaskal Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 28.05.06, 23:57
        gratuluję sukcesu...powodzenia przez te kilkanaście miesięcy....
    • zosimama Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 08:37
      Z pierwszym dzieckiem, jak to nazywam, kontrolowana wpadka... A z drugim ponad
      rok i jestem przekonana, że źle na mnie działało skupianie się na zachodzeniu w
      ciążę: obliczałam dni płodne, upierałam się, żeby nie kochać się z mężem w jedne
      dni, a w inne z kolei tak, i wiecznie się denerwowałam. Kiedy w końcu odpuściłam
      i przestałam kalkulować - udało się! I to w dodatku w taki dzień cyklu, którego
      bym nigdy nie podejrzewała...
      No i śmiejemy się, że pomogła imbirówka od wujka. Dostaliśmy trochę w prezencie
      i popijaliśmy wieczorami po kieliszeczku dla rozluźnienia. Pomogła jak nic! smile))
      Życzę powodzenia!
      • ziabunia84 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 10:52
        my z mężem też staramy się o dzidzię smile teraz jest 2 cykl za pierwszym nie
        udało się ale myślę że za bardzo na hama próbowaliśmy tylko wybrane dni i to
        czasami zmęczeni a poza tym mielismy dużo stresu... teraz zdrowiej się
        odżywiam, zażywam folik 2 miesiąc, relaksuję się i czasami ćwiczę smile mąż też
        bardziej się rozluźniłsmile wyjechał na 3 tyg i wraca w niedzielę a to wypadnie na
        początek dni płodnych więc na pewno będzie utęskniony seksik smile i mamy nadzieje
        ze sie uda ale juz sie tak nie nakrecamy. Bóg oststecznie zdecyduje kiedy
        nadszedł czas smile Powodzenia wszystkim starającym ! Rozluźnijmy się kobitki tongue_out
    • dusia_mamusia Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 10:58
      Dwa razy po pół roku. Ale nic nie planowaliśmy. Po prostu poszliśmy na żywioł.
      Kochaliśmy się wtedy kiedy mieliśmy ochotę (a nie według kalendarzyka czy
      testów owulacyjnych) i nie stosowaliśmy żadnych zabezpieczeń.
    • koza_w_rajtuzach Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 11:02
      6 albo 7 miesiecy.
      Już nie pamiętam smile.
    • efidorek Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 20:31
      W marcu 2005 przestałam brać pigułki, po ich odstawieniu miałam 50-dniowe
      cykle. Nie było żadnych starań, kalendarzyków, seksu w określone dni (przy tak
      długich cyklach i tak niemiałoby to sensu), a pomimo tego zaszłam w ciążę w
      styczniu 2006, zapłodnienie około czwartego-piątego dnia cyklu (i co na to
      kalendarzyk smile. W tej chwili brzuch rośnie i wszystko jest ok.
      wszystkim starającym się życzę powodzenia
      • majan2 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 09.05.06, 22:08
        za drugim razem
        • ma.dzia85 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 10:08
          To nasz 3 miesiąc starań i nic...czuje się jakby to byc 3 rok już, bo czas
          strasznie mi sie dłuży. Powoli trace nadzieje że kiedys sie uda, marzenia o
          dzidzi się rozpływają..
          • rena78 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 12:21
            drugi cyklsmile
    • cziorna Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 10.05.06, 20:37
      Rok czasu. Ponad pół roku zmarnowaliśmy przez błędne diagnozy lekarzy. Mój
      poprzedni ginekolog mamił mnie, że wzystko jest ok, a nie zlecił mi żadnych
      badań ani nie zrobił prostego USG, a mojego męża wysłał do lekarza, który po
      dwukrotnym badaniu nasienia stwierdził, że jest on bezpłodny.
      Na szczęeście w porę zmieniłam lekarza! Okazało się, że nie mam owulacji i mam
      bardzo wysoki poziom prolaktyny, a mój mąż trzecie badanie wykonał zupełnie
      gdzie indziej i wyniki zupełnie wykluczyły poprzednią diagnozę! Nie mogliśmy w
      to uwierzyć!
      Po trzech miesiącach leczenia u mojego nowego lekarza zaszłam w ciążę! Obecnie
      jestem w 16tc. I wierzę, że cuda naprawdę się zdarzają!

Pozdrawiam serdecznie!
      • aga10015 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 11.05.06, 08:11
        3-mce. W trzecim cyklu starań zaszłam w ciażę. Teraz jestem w 15-tym tygodniu
        ciąży!
        • walczakowa3 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 12.05.06, 10:50
          W listopadzie odstawiłam plastry. W ciąże zaszłam w marcu. Troszkę się
          martwiłam, że coś jest nie tak .Ale udło się!Jestem w 10 tygodniu ciążY!
    • elkun11 Re: jak długo starałyście się o dzidzię... 12.05.06, 11:13
      4 lata...
      Teraz jestem w 39 tygodniu ciązy i odliczam godziny gdy wreszcie zobaczę
      upragniona córcię. Powodzenia dla wszystkich starających się!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka