Dodaj do ulubionych

kogo ominęły wymioty?

18.05.06, 12:43
Witam!
Dziewczyny którą z Was ominęły wymioty? Wszędzie piszą, że mdłości i wymioty
dotyczą połowy kobiet,a wokół mnie każdą dopadły....
Czy jakoś temu zapobiegałyście? np. biorąc witaminę B6 lub jakąś homeopatię??
Obserwuj wątek
    • patite Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 12:44
      Wymiotów nie było, mdłości przez cały dzień, nie wiem co gorsze...
      • magdaf12 Re: kogo ominęły wymioty? 20.05.06, 14:30
        Nie wiem co to wymioty, nudnosci, zle samopoczucie w ciazy. Nigdy wczesniej nie
        czulam sie tak dobrze jak teraz, tzn. gdy jestem w ciazy.Takiej energii, sily i
        checi do zycia naprawde nigdy wczesniej nie mialam. Gdyby nie coraz wiekszy
        brzuszek (dzis to koniec 25 tygodnia)nie czulabym ze jestem w ciazy. Ciesze sie
        ze tak swietnie to znosze i ze synek nie sprawia zadnych klopotow i mam nadzieje
        ze bedzie tak do konca.

pozdrawiam
    • liwilla1 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 12:45
      nic nie bralam oprocz witaminek dla ciezarnych. dziwne, ale ani razu nie
      wymiotowalam, mimo ze kobiety u mnie w rodzinie chorowaly okrutnie w pierwszych
      miesiacach. mnie na szczescie ominelo tongue_out
      • zu2ka Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:00
        Wymiotów nie było smile młdłości czasami się zdarzały - szczególnie podczas mycia
        zębów, wieczorkami no i podczas jazdy środkami komunikacj miejskiej. Zgaga
        dokuczuła mi może ze trzy razy... Dlaczego? nie wiem. Przez pierwsze 3 msc
        zazywałam tylko kwas foliowy, a później Maternę. Chyba wszystko zależy
        od "urody" kobiety...
      • annabed74 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 23:43
        mnie ominelo szczesliwie, ani razu nie puscilam pawika...smile
    • 1marta2 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 12:46
      Ja ani razu nie wymiotowałam, nawet nie miałam nudności. Jestem teraz w 30tc i
      już zapewne ich mieć nie będę smile. Mój synek jest grzeczniutki i mamusi nie
      dokuczał wink
      A tak na poważnie, to ciesze się, że mnie ta wątpliwa przyjemność ciążowa
      ominęła i życzę wszystkim przyszłym mamom tego samego smile
    • beczek2 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 12:55
      Ja dokładnie to samo, gdyby nie rosnący brzuszek to nie uwierzyłabym, że jestem
      w ciązy. Ani mdłości, ani nudności smile))
    • luciii mnie w każdej ciąży mijały szerokim łukiem :P 18.05.06, 12:56
      nic nie musiałam brać, by ich nie mieć

nie było i już big_grin
      • roksi23 Re: mnie w każdej ciąży mijały szerokim łukiem :P 18.05.06, 13:14
        Ja wogóle nie miałam mdłości,nie wymiotowałam.Nawet nie miałam zachcianeksmile
        gdyby mi brzuszek nie rósł to bym nawet nie powiedziała że jestem w ciążysmile))
      • ekaczmarczyk Re: mnie w każdej ciąży mijały szerokim łukiem :P 18.05.06, 13:16
        Mnie tez omijały, na szczęściesmile
        www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec147.

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20061107/k/d6eb/preg.png
        • kasiak37 Re: mnie w każdej ciąży mijały szerokim łukiem :P 20.05.06, 16:12
          wymioty to mnie ominely,ale za to mdlosci byly do potegi n-tej...chyba wolalabym
          pojsc do toalety i "zalatwic sprawe" niz tak sie meczyc.apogeum bylo
          wieczorem,lezalam w lozku,wmuszalam w siebie pol suchej bulki i plakalam.to byl
          koszmar.cale szczescie trwal tylko 3 tygodnie od 7 do 9 tc.teraz juz 15tcsmile.
    • gosika78 Nie miałam, tylko mdłości... 18.05.06, 13:18
      • aczka2 Re: Nie miałam, tylko mdłości... 18.05.06, 19:30
        Wymiotów nie było wcale, nudności, mdłości i zawroty głowy od rana do wieczora-
        pierwsze 3 miesiące.
    • nchyb wymiotów nie było, za to zgaga non stop... 18.05.06, 13:20
      żadnych mdłości i wymiotów w żadnej z obu ciąż nie miałam, za to zgagę w obu.
      Zgaga minęła dokładnie w dniu porodu. A na nią chwilowo pomagał Alugastril w
      pierwszej ciąży Rennie w drugiej...
      • magdalenas10 tylko mdłosci 18.05.06, 13:29
        w pierwszych dwu miesiacach cisza kompletna.w 3miewałam czasem mdłosci.wymioty
        zdarzyły sie raz, ale to był efekt długotrwałej choroby i antybiotyków, to było
        w 30 tc.no i niestety, od ok 23tc zgaga.od 28 tc coraz mocniejsza.na zgage nie
        biore nic.po prostu staram sie unikac potraw które to wywołuja.nie stosuje
        przypraw, nie pije goracych napojów, nawet mojej ukochanej herbaty.no i
        podstawa, po jedzeniu czy piciu przynajmniej 30min sie nie schylam.i jakos
        leci,jeszcze ok 1,5/2 tygsmile
    • smallwitch Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:28
      Hej
      W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to wymioty czy mdłości - nie robiłam nic, żeby ich niemieć - po prostu taka ciąża. W drugiej natomiast omineły mnie wymioty, ale mdłości miałam koszmarne i to od rana do wieczora.
    • meg241 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:32
      w pierwszej ciazy wymiotowałam tylko przez jeden weekend a mdłosci miałam
      okropne ale dosc szybko ustapiły. Nic nie brałam
      Teraz znowu jestem w ciazy i nie wymiotowałam ani razu. Mdłosci mam słabsze za
      to utrzymuja sie strasznie długo bo jestem w 15 tygodniu a one nadal sa. Tez
      nic nie biore na mdłosci.

Magda
      • sja75 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:38
        mnie ominęły.dobrze działa imbir i majeranek!
    • irish_sun Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:37
      Mnie ominęły!! Przez całą ciąże nawet nie wiedziałam co to są wymioty!
      Odrzyciło mnie tylko od niektórych potraw.
      pozdrawiam!
    • tiuia Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:40
      Ja nie wymiotowalam. Ale mdlosci mialam dlugo. Zreszta do tej pory (czwarty
      miesiac) nie jestem pewna, ze minely bezpowrotnie. Zeby tych mdlosci bylo mniej,
      zastosowalam rade jednej kolezanki: rano zaraz po wstaniu cos przegryzc (czyli
      starac sie nie byc na czczo). Mysle, ze mi to pomagalo, bo o wiele lepiej
      znosilam jazde metrem do pracy, odkad zaczelam sobie cos przegryzac w domu.
      Polecano mi tez herbatke z imbiru, ale ze dwa razy sprobowalam i zrzucilam, bo
      mi nie smakowala.
    • simonkapl Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:43
      Mnie ominely wlasciwie wszystkie objawy ciazy.Dopiero po terminie czulam bole
      pachwin.Bartka urodzilam 2 tyg po terminie.
    • ola_225 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:45
      Ja też ani razu ne wymiotowałam. Było mi czasem niedobrze, ale potrafiłam się z
      tą dolegliwością uporać. Odkryłam, że zawsze jak jest mi niedobrze to musze w
      siebie coś wmusić - coś zjeść. Nie koniecznie słodkiego (ja nie jadłam bo nie
      lubię), tylko cokowiek, kanapkę, parówkę...... Po odbeknięciu jak ręką odją i
      spokój przez cały dzień.
      Zgagi tez nie mam, ale może jeszcze przede mną (20 tc).
    • klnga Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:56
      W ciąży czuję się świetnie, nawet lepiej niż przed nią. Jeśli tylko czułam
      lekkie mdłości to już rano po otwarciu oczu sięgałam po kilka herbatników
      petitek, to samo w ciągu dnia. Czytałam, że niektórym pomaga picie naparu z
      melisy - może warto spróbować...
      • slonko771 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 14:05
        zadnych wymiotow młdłosci tez nie, ale od poczatku cos do przegryciemnia przed
        wstaniem z łózka, sposob mojej mamy, kolezance tez pomogło odkąd je zanim
        wstanie przeszły jej wymioty
    • madzialu Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 14:12
      Mnie nie dopadły. Nic nie brałam przeciwko, nie odzywiałam się jakoś specjalnie
      inaczej, po prostu nie przyszły.
    • iza3108 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 14:14
      ja nie brałam nic i ani razu nie wymiotowałam
    • to-ja-007 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 14:21
      Mdlosci mialam cale 2 dni a i to bylo glownie spowodowane przez dluga jazde
      samochodem. Nie probowalam w zaden sposob zapobiegac mdlosciom.
    • agnes997 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 16:57
      jesteście naprawdę szczęściaramismile)) Wtedy się prawdziwie odczuwa przyjemnosć z
      bycia w ciąży...smile)
    • aga2811 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 17:04
      U mnie to juz koniec szóstego miesiąca, ani razu nie wymiotowałam. Mdłości
      niestety miałam potworne do końca trzeciego miesiąca, teraz znowu się
      pojawiają...
    • ewcia1980 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 17:05
      wymioty omineły mnie calkowicie.
      mdłości natomiast trwały ok 2-3 tygodni na samym poczatku ciązy.

do połowy 3 miesiaca brałam tylko kwas foliowy, pozniej dostałam Prenatal
    • ar1978 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 19:05
      Mnie również ominęły wymioty i nudności, teraz jestem w 35tc i nadal wszystko
      jest ok, czasami sobie myślę że skoro ciążę znoszę tak lekko to pewnie za to
      będę rodzić w okropnych bólach, oby te moje przypuszczenia się nie sprawdziły.
      Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy smile)
      • sarling Re: Mnie! 18.05.06, 19:36
        Ani mdłości ani wymiotów, tym bardziej. Nawet zachcianek smakowych specjalnie
        nie miałam. Życzę podobnie dobrego samopoczucia wszystkim początkującym i
        przyszłym ciężarynkom!
    • jashka80dm Nie wiem co to wymioty... :) 18.05.06, 20:06
      jestem w 36tc i nie wymiotowalam ani ani. kolezanka mnie przestrzegala ze bede zygala dalej niz widze, a jednak nic z tego. mialam tylko kilka razy mdlosci z rana, ale bardziej mi bylo slabo jak nic nie jadlam a mialam na 8 do pracy.
    • gosiunia11 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 20:10
      Nie miałam mdłości,nie wymiotowałam,zachciewajek też nie mam.jestem w 24 t.c.
    • natalka691 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 23:03
      I mnie póki co omijaja
      • demarta Re: kogo ominęły wymioty? 19.05.06, 08:25
        ani jeden wymiot, ani jedna mdłość przez całą ciążę (jestem w 40 tc).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka