agnes997 18.05.06, 12:43 Witam! Dziewczyny którą z Was ominęły wymioty? Wszędzie piszą, że mdłości i wymioty dotyczą połowy kobiet,a wokół mnie każdą dopadły.... Czy jakoś temu zapobiegałyście? np. biorąc witaminę B6 lub jakąś homeopatię?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patite Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 12:44 Wymiotów nie było, mdłości przez cały dzień, nie wiem co gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
magdaf12 Re: kogo ominęły wymioty? 20.05.06, 14:30 Nie wiem co to wymioty, nudnosci, zle samopoczucie w ciazy. Nigdy wczesniej nie czulam sie tak dobrze jak teraz, tzn. gdy jestem w ciazy.Takiej energii, sily i checi do zycia naprawde nigdy wczesniej nie mialam. Gdyby nie coraz wiekszy brzuszek (dzis to koniec 25 tygodnia)nie czulabym ze jestem w ciazy. Ciesze sie ze tak swietnie to znosze i ze synek nie sprawia zadnych klopotow i mam nadzieje ze bedzie tak do konca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 12:45 nic nie bralam oprocz witaminek dla ciezarnych. dziwne, ale ani razu nie wymiotowalam, mimo ze kobiety u mnie w rodzinie chorowaly okrutnie w pierwszych miesiacach. mnie na szczescie ominelo Odpowiedz Link Zgłoś
zu2ka Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:00 Wymiotów nie było młdłości czasami się zdarzały - szczególnie podczas mycia zębów, wieczorkami no i podczas jazdy środkami komunikacj miejskiej. Zgaga dokuczuła mi może ze trzy razy... Dlaczego? nie wiem. Przez pierwsze 3 msc zazywałam tylko kwas foliowy, a później Maternę. Chyba wszystko zależy od "urody" kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
annabed74 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 23:43 mnie ominelo szczesliwie, ani razu nie puscilam pawika... Odpowiedz Link Zgłoś
1marta2 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 12:46 Ja ani razu nie wymiotowałam, nawet nie miałam nudności. Jestem teraz w 30tc i już zapewne ich mieć nie będę . Mój synek jest grzeczniutki i mamusi nie dokuczał A tak na poważnie, to ciesze się, że mnie ta wątpliwa przyjemność ciążowa ominęła i życzę wszystkim przyszłym mamom tego samego Odpowiedz Link Zgłoś
beczek2 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 12:55 Ja dokładnie to samo, gdyby nie rosnący brzuszek to nie uwierzyłabym, że jestem w ciązy. Ani mdłości, ani nudności )) Odpowiedz Link Zgłoś
luciii mnie w każdej ciąży mijały szerokim łukiem :P 18.05.06, 12:56 nic nie musiałam brać, by ich nie mieć nie było i już Odpowiedz Link Zgłoś
roksi23 Re: mnie w każdej ciąży mijały szerokim łukiem :P 18.05.06, 13:14 Ja wogóle nie miałam mdłości,nie wymiotowałam.Nawet nie miałam zachcianek gdyby mi brzuszek nie rósł to bym nawet nie powiedziała że jestem w ciąży)) Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: mnie w każdej ciąży mijały szerokim łukiem :P 18.05.06, 13:16 Mnie tez omijały, na szczęście www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec147. tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;28/st/20061107/k/d6eb/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: mnie w każdej ciąży mijały szerokim łukiem :P 20.05.06, 16:12 wymioty to mnie ominely,ale za to mdlosci byly do potegi n-tej...chyba wolalabym pojsc do toalety i "zalatwic sprawe" niz tak sie meczyc.apogeum bylo wieczorem,lezalam w lozku,wmuszalam w siebie pol suchej bulki i plakalam.to byl koszmar.cale szczescie trwal tylko 3 tygodnie od 7 do 9 tc.teraz juz 15tc. Odpowiedz Link Zgłoś
aczka2 Re: Nie miałam, tylko mdłości... 18.05.06, 19:30 Wymiotów nie było wcale, nudności, mdłości i zawroty głowy od rana do wieczora- pierwsze 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb wymiotów nie było, za to zgaga non stop... 18.05.06, 13:20 żadnych mdłości i wymiotów w żadnej z obu ciąż nie miałam, za to zgagę w obu. Zgaga minęła dokładnie w dniu porodu. A na nią chwilowo pomagał Alugastril w pierwszej ciąży Rennie w drugiej... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenas10 tylko mdłosci 18.05.06, 13:29 w pierwszych dwu miesiacach cisza kompletna.w 3miewałam czasem mdłosci.wymioty zdarzyły sie raz, ale to był efekt długotrwałej choroby i antybiotyków, to było w 30 tc.no i niestety, od ok 23tc zgaga.od 28 tc coraz mocniejsza.na zgage nie biore nic.po prostu staram sie unikac potraw które to wywołuja.nie stosuje przypraw, nie pije goracych napojów, nawet mojej ukochanej herbaty.no i podstawa, po jedzeniu czy piciu przynajmniej 30min sie nie schylam.i jakos leci,jeszcze ok 1,5/2 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:28 Hej W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to wymioty czy mdłości - nie robiłam nic, żeby ich niemieć - po prostu taka ciąża. W drugiej natomiast omineły mnie wymioty, ale mdłości miałam koszmarne i to od rana do wieczora. Odpowiedz Link Zgłoś
meg241 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:32 w pierwszej ciazy wymiotowałam tylko przez jeden weekend a mdłosci miałam okropne ale dosc szybko ustapiły. Nic nie brałam Teraz znowu jestem w ciazy i nie wymiotowałam ani razu. Mdłosci mam słabsze za to utrzymuja sie strasznie długo bo jestem w 15 tygodniu a one nadal sa. Tez nic nie biore na mdłosci. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:38 mnie ominęły.dobrze działa imbir i majeranek! Odpowiedz Link Zgłoś
irish_sun Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:37 Mnie ominęły!! Przez całą ciąże nawet nie wiedziałam co to są wymioty! Odrzyciło mnie tylko od niektórych potraw. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:40 Ja nie wymiotowalam. Ale mdlosci mialam dlugo. Zreszta do tej pory (czwarty miesiac) nie jestem pewna, ze minely bezpowrotnie. Zeby tych mdlosci bylo mniej, zastosowalam rade jednej kolezanki: rano zaraz po wstaniu cos przegryzc (czyli starac sie nie byc na czczo). Mysle, ze mi to pomagalo, bo o wiele lepiej znosilam jazde metrem do pracy, odkad zaczelam sobie cos przegryzac w domu. Polecano mi tez herbatke z imbiru, ale ze dwa razy sprobowalam i zrzucilam, bo mi nie smakowala. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:43 Mnie ominely wlasciwie wszystkie objawy ciazy.Dopiero po terminie czulam bole pachwin.Bartka urodzilam 2 tyg po terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:45 Ja też ani razu ne wymiotowałam. Było mi czasem niedobrze, ale potrafiłam się z tą dolegliwością uporać. Odkryłam, że zawsze jak jest mi niedobrze to musze w siebie coś wmusić - coś zjeść. Nie koniecznie słodkiego (ja nie jadłam bo nie lubię), tylko cokowiek, kanapkę, parówkę...... Po odbeknięciu jak ręką odją i spokój przez cały dzień. Zgagi tez nie mam, ale może jeszcze przede mną (20 tc). Odpowiedz Link Zgłoś
klnga Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 13:56 W ciąży czuję się świetnie, nawet lepiej niż przed nią. Jeśli tylko czułam lekkie mdłości to już rano po otwarciu oczu sięgałam po kilka herbatników petitek, to samo w ciągu dnia. Czytałam, że niektórym pomaga picie naparu z melisy - może warto spróbować... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko771 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 14:05 zadnych wymiotow młdłosci tez nie, ale od poczatku cos do przegryciemnia przed wstaniem z łózka, sposob mojej mamy, kolezance tez pomogło odkąd je zanim wstanie przeszły jej wymioty Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 14:12 Mnie nie dopadły. Nic nie brałam przeciwko, nie odzywiałam się jakoś specjalnie inaczej, po prostu nie przyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
iza3108 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 14:14 ja nie brałam nic i ani razu nie wymiotowałam Odpowiedz Link Zgłoś
to-ja-007 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 14:21 Mdlosci mialam cale 2 dni a i to bylo glownie spowodowane przez dluga jazde samochodem. Nie probowalam w zaden sposob zapobiegac mdlosciom. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes997 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 16:57 jesteście naprawdę szczęściarami)) Wtedy się prawdziwie odczuwa przyjemnosć z bycia w ciąży...) Odpowiedz Link Zgłoś
aga2811 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 17:04 U mnie to juz koniec szóstego miesiąca, ani razu nie wymiotowałam. Mdłości niestety miałam potworne do końca trzeciego miesiąca, teraz znowu się pojawiają... Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 17:05 wymioty omineły mnie calkowicie. mdłości natomiast trwały ok 2-3 tygodni na samym poczatku ciązy. do połowy 3 miesiaca brałam tylko kwas foliowy, pozniej dostałam Prenatal Odpowiedz Link Zgłoś
ar1978 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 19:05 Mnie również ominęły wymioty i nudności, teraz jestem w 35tc i nadal wszystko jest ok, czasami sobie myślę że skoro ciążę znoszę tak lekko to pewnie za to będę rodzić w okropnych bólach, oby te moje przypuszczenia się nie sprawdziły. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy ) Odpowiedz Link Zgłoś
sarling Re: Mnie! 18.05.06, 19:36 Ani mdłości ani wymiotów, tym bardziej. Nawet zachcianek smakowych specjalnie nie miałam. Życzę podobnie dobrego samopoczucia wszystkim początkującym i przyszłym ciężarynkom! Odpowiedz Link Zgłoś
jashka80dm Nie wiem co to wymioty... :) 18.05.06, 20:06 jestem w 36tc i nie wymiotowalam ani ani. kolezanka mnie przestrzegala ze bede zygala dalej niz widze, a jednak nic z tego. mialam tylko kilka razy mdlosci z rana, ale bardziej mi bylo slabo jak nic nie jadlam a mialam na 8 do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiunia11 Re: kogo ominęły wymioty? 18.05.06, 20:10 Nie miałam mdłości,nie wymiotowałam,zachciewajek też nie mam.jestem w 24 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: kogo ominęły wymioty? 19.05.06, 08:25 ani jeden wymiot, ani jedna mdłość przez całą ciążę (jestem w 40 tc). Odpowiedz Link Zgłoś