Dodaj do ulubionych

trochę przesada z tym przenoszeniem wątków

19.05.06, 17:28
Rozumie, że forum jest licznie odwiedzanie i wątków oraz wpisów jest bardzo
dużo. Ale myślę, że moderatorzy nieco nadgorliwie podchodzą do przenoszenia
wątków. Interesowałam się wątkiem o płaskim brzuszku po porodzie już go nie
ma...? temat dla mnie ściśle związany z ciążą i porodem bo orkes powrotu do
formy też do tego się zalicza, wiele wątków zaczynam śledzić z ciekawością i
znikają. Forum robi się monotematycznie nie można rozmawiać tyko o tygodniach
ciąży co zjeść, kto krwawi kto nie i jakie są bóle porodowe. Ciąży dotyczą
ćwiczenia ( notebene mój wątek o fitneisie we Wrocławiu też zniknał w eterze)
przd i po ciąży, depresje i wiele innych. A już bardzo nie akceptuje
przeniesienie wątku o małym Julku, który tak niedługo był na tym świecie. To
trochę nie sprawiedliwe, dziewczyna dzieliła się swoimi radościami podczas
ciąży jak chciała się podzielić swoim smutkiem po porodzie została
przeniesiona już nie należy do tego grona, ja rozumiem, że niektórzy są
wrażliwi ale po to są tytuły alby wybierać te wątki które nas interesują.
Wydaje mi się, że to jak najbardziej był wątek na to forum. Cieszę, się, że
jest porządek na forum i za to bardzo cenię moderatorki ale myslę, że z tym
usuwaniem wątków można troszkę przestać...bo staje się tak, że poruszane są w
kółko te same tematy jakieś nowe i inne są przenoszone.
Obserwuj wątek
    • czajkax2 Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 19.05.06, 18:01
      Rozumiem twoje uczucia. Naprawde. Ale to nie zmienia faktu, ze temat jak zgubic
      brzuszek po porodzie nie jest tematem ciązowym,tylko kwalifikuje sie na "mama
      cud". Twój wątek o fitnesie zostal przeniesiony na forum regionalne, jeszcze
      dzisiaj znajdziesz informacje o tym w "przeniesionych watkach".
      Cóz jezeli chodzi o watek o małym Julku. Na cchwile obezna zostal przeniesiony
      na forum emama, forum C I P nie jest dobrym miejscem na takie tematy. Ale
      bardzo mozliwe ze ten watek wróci, zastanawiamy sie jak postąpic, na jakim
      forum problem autorki zostanie najdelikatniej potraktowany. Watek nie zostal
      przenieisony na złośc wam,czy autorce. Zostal przenieisony bo liczylismy ze na
      emamie znajdzie wieksze zrozumienie dla swojej tragedii niz tutaj. Niektóre
      osoby nie były zbyt mile dla osoby,ktora dotknęla okropna tragediasad
      • simonkapl Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 19.05.06, 18:05
        Dawno mnie na forum nie bylo i odwiedzam je teraz sporadycznie.Ale z tego co
        pamietam moderatorka Czajkax2 zrezygnowala z moderowania, zreszta ku uciesze
        wielu forumowiczek.Czyzby powrocila?
        • miyoki Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 19.05.06, 18:07
          Dziękuję, za odpowiedź. Teraz rozumiem może pewnie i macie rację, bo wątków tu
          tworzy się dużo i szybko pewnei byśmy się zakopały w nowych tematach.
          • czajkax2 Miyoki 19.05.06, 18:17
            Dokładnie o to chodzi. Ciesze sie ze rozumieszsmile
        • czajkax2 Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 19.05.06, 18:16
          Moderatorka Czajkax2 jest tu chwilowo, gdyz Moderatorka Black_currant
          zrezygnowala. Pomagam Moderatorce Gonia28b do czasu, az nowa moderatorka
          zostanie przeszkolonasmile

czy ciekawosc Simonkapl zostala zaspokojona?
          • simonkapl Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 19.05.06, 18:17
            Zostala, zostala.
            • czajkax2 Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 19.05.06, 18:18
              No to ciesze sie przeokrutniesmile
      • klusqa Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 20.05.06, 14:17
        czajkax2 napisała:

Niektóre
        > osoby nie były zbyt mile dla osoby,ktora dotknęla okropna tragediasad

Może te osoby dałoby się zabanować? To one powinny ponieść odpowiedzialność za
        to, że nie potrafią zachować się stosownie wobec tragedii drugiej osoby. Mogły
        darować sobie niezbyt miłe komentarze.
    • cathy1976 Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 19.05.06, 18:23
      Czajko, ja szanuje Twoja prace i uwazam, ze potrzebny jest moderator na forum,
      ale wydaje mi sie czasem, ze niektore watki naprawde nie potrzebuje
      przenoszenia.. i chyba dosc duza grupa Dziewczyn ma takie odczucia. W przypadku
      moderowania, przenoszac watek, kierujesz sie zupelnie subiektywna ocena (no bo
      inaczej sie nie da) ale moze, skoro jest tyle protestow, bywasz zbyt
      rygorystrczna?
      • czajkax2 cathy1976 19.05.06, 19:32
        Jakie konkretnie watki masz na mysli? Bardzo prosze o tytuły lub linki,zeby
        mmogla stwierdzic czy faktycznie niepotrzebnie przeniosłam.
        • pasjanna Re: cathy1976 19.05.06, 22:06
          To i ja sie podepne pod ten watek z prosba o wyjasnienie.

Mam na mysli ten watek:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=611&w=42048543
          Zalozylam go na forum ciaza i porod, bo uwazam ze temat ten dotyczy scisle pan
          bedacych w ciazy. Nie sadze, zeby panie nie bedace w ciazy mialy na ten temat
          tak duza wiedze jak panie ciezarne. Ja sama zanim zaszlam w ciaze nie bylam ani
          zainteresowana ani w jakikolwiek sposob zorientowana w temacie ciuszkow
          ciazowych. Mimo, ze mam juz jedno dziecko nie mam zadnej wiedzy na temat
          sklepow ciazowych. Do tej pory po prostu ich nie zauwazalamwink
          Temat zostal przeniesiony na forum regionalne i w naturalny sposob "umiera". Na
          forum Warszawa nie pojawil sie ani jeden post w tej sprawie.

Pozdrawiam,
          Pasjanna
          • czajkax2 Re: cathy1976 19.05.06, 22:57
            Watki z pytaniami o konkretne miasto(nie wazno czy skierowane do kobiet w ciązy
            czy nie) przenoszone są na fora regionalne.
            Pozdrawiam
          • magia Re: cathy1976 20.05.06, 08:32
            To ja jeszcze sie podepne. Watek o ubrankach ewidentnie dotyczy forum Zakupy,
            wiec pierwsze kroki powinnas skierowac tam. Gwarantuje, ze dostalabys sporo
            odpowiedzi.
            • miyoki Re: cathy1976 20.05.06, 09:31
              Ja też się tu zgodzę, jeśli chodzi o ubrania ciążowe typowo wątek na to forum
              na regionalnym nik nie odpowie a taki wątek może interesować wiele kobiet w
              ciąży i ścisle dotyczy właśnie ciąży i porodu. Tak jak napisała przedmóczyni
              tyko kobiety w ciązy znają odpowiedz na takei pytania gdzie ubrania, gdzie
              wózki, gdzie gimnastyka, nie w ciąży nie odpwoiedzią, wiec to jedyne forum na
              którym można uzyskać odpowiedź.
      • magia Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 20.05.06, 00:20
        Niestety nie moge sie z Toba zgodzic. Ja jezcze czytuje to forum glownie
        dlatego, ze panue tu jako taki porzadek. Gdyby watkie nie byly przenoszone to
        bylby jeden wielki smietnik jak na innych forach.
        Mnie nic tak nie irytuje jak kolejne 100 pytanie na ten sam temat albo nie na
        temat.
        Moderatorki robia swietna robote, tak trzymac!
        • sofi84 Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 20.05.06, 00:32
          wink
        • malgosiek2 Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 20.05.06, 06:12
          Magia zgadzam się zTobą.
          Po to są fora tematyczne,żeby łatwiej można byłowyszukać konkretną rzecz.
          Po to są fora regionalne bo tam szybciej uzyskasz odpowiedź gdzie zrobić wyniki
          czy jaki szpital czy jaki lekarz etc.
          Gdyby nie moderatorki utonełybyśmy w morzu śmieciowatych wątków i wogóle nie
          można by nic znaleźć.
          To oże zosawmy tylko cip a resztę zlikwidujmy?
          Pzr.Gosia
        • czajkax2 Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 20.05.06, 08:07
          Ciesze się ze sa osoby, ktore rozumiejąsmile
          • monikaaleksandra Re: trochę przesada z tym przenoszeniem wątków 20.05.06, 09:06
            Ludzie, kto czyta jakieś fora regionalne? Prawda jest taka, że wchodzimy tylko
            na to jedno forum i czytamy o wszystkim. To powinno być szerokie forum o
            wszystkim, związanym z ciążą, porodem - naprawdę należą do tego i zakupy, które
            babki robią w ciąży i refleksje na temat wózków (kto przy zdrowych zmysłach
            będzie się uganiał po jakichś forach zakupowych, wózkowych, fitness po porodzie
            i w ciąży itp, ja to nawet nie wiem, gdzie te fora są) i pytania o to, jak
            będzie wyglądało nasze ciało po porodzie. To naprawdę sa tematy, które bardzo
            zajmują KOBIETY W CIĄŻY.
            Te małe "podfora" są w zasadzie zdychające, przecież prawie nikt tam nie
            wchodzi!
            oOwinno być jedno forum "ciąża i poród" na którym rozmawiamy sobie o wszystkim
            i nie latamy po internecie w poszukiwaniu własnych wątków. Ja musiałam się sama
            wpisać do wyszukiwarki, żeby znaleźć własny post o łóżeczku z kołyską, bo za
            diabła nie wiedziałam, gdzie jest forum "zakupy". Udało mi się wreszcie siebie
            samą zlokalizować, (co jest czasem trudniejsze niż otrzymanie własnej teczki z
            IPN-u) oczywiście nie było już tam żadnych nowych wpisów, przypuszczam, że
            gdyby ten wątek pozostał na forum ciążowym, dostałabym znacznie więcej
            odpowiedzi, a tak, to zakładając jakiś nowy post nie dotyczący bezpośrednio
            krwawienia w I albo II trymestrze, parcia na stojąco albo leżąco albo rozmiarów
            nóżek naszych dzieci w brzuchach trzeba liczyć na to, że może czajka jeszcze
            śpi i zanim przeniesie nas gdzieś na peryferia, jakieś parę osób zdąży nam
            odpisać smile
            Nie obraźcie się, ale czasami to przenoszenie wątków bywa irytujące.
            • malgosiek2 Re: do monikaaleksandra 20.05.06, 12:22
              A co za problem kliknąć myszką na konkretne forum?
              Np.wózki.Naprawdę tam jest skarbnica wiedzy na ten temat:gdzie,za ile jaki typ
              itp.
              Rąsia odpadnie szukając stosowanego forum?
              Ja czytam swoje regionalne forum-mam dodane jako ulubione.
              Przecież forum "zakupy" jest umieszczone bardziej niżej i jest widoczne.
              Lenistwo czasami nie popłaca umieszczając wszystko tu bo potem i tak jest
              przenoszony na stosowne forum.I tym sposobem jest więcej szukania i
              denerwowania się bo nie można znależć.
              pzdr.Gosia
    • cigi też tak uważam, żeby nie przenosić wątków :-)) 20.05.06, 09:16
      też uważam tak jak autor/ka tego wątku, tj. żeby nie przenosić wątków, a dlaczego:
      - śmiem twierdzić, że znakomita większość osób zadających pytanie na forum i tak
      nie korzysta z wyszukiwarki, tylko od razu zadaje pytanie. gdyby tak nie było,
      to nowe wątki pojawiały by się bardzo rzadko, wszak większość tematów się
      powtarza, a zupełnie nowe pytania pojawiają się bardzo rzadko,
      - jeśli ciągle pojawiają się nowe wątki, więc zupełnie nie rozumiem po co
      przenosić te nie do końca zgodne z forum. przecież i tak po kilku godzinach, a w
      najgorszym wypadku 1-2 dniach post taki nie będzie już widoczny na pierwszej
      stronie forum, bo przybędzie wiele nowy wpisów,
      - uważam, że należałoby przenosić/usuwać tylko wątki całkowicie niezgodne z
      forum, spam i reklamy. a jeżeli ktoś zapyta o płaski brzuch po porodzie na tym
      forum co w tym złego, nawet jeżeli wątek nie jest w 100% zgodny z tematyką forum
      (patrz 2 poprzenie punkty)??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka