Dodaj do ulubionych

Od kiedy ruchy plodu sa slabsze?

21.05.06, 22:07
Chcialabym sie dowiedziec, od kiedy moge sie spodziewac rzadszych i mniej
wyczuwalnych ruchow plodu, slyszalam ze ok.30 tyg. ale czy to prawda?

Jak to jest u Was?
Obserwuj wątek
    • ewa_mewa Re: Od kiedy ruchy plodu sa slabsze? 21.05.06, 23:56
      Nie wiem skąd ta teoria, generalnie im później tym ruchy odczuwalne są mocniej
      bo dziecko większe, tylko ma po prostu mniej miejsca więc są to ruchy innego
      rodzaju, ja jestem w 36 tyg. i dopiero od ok. 30 tyg. ruchy odczuwam naprawde
      wyraznie.
      • komyszka Re: Od kiedy ruchy plodu sa slabsze? 22.05.06, 06:42
        teoria w wielu wypadkach jak najbadziej słuszna. w ostatnich tygodniach dziecko
        ma faktycznie mniej miejsca ale przede wszystkim wiecej czasu moze spedzac na
        spaniu. po 30 tyg. wiele kobitek zatem słabiej odczuwa te ruchy (co nie oznacza
        ze ich nie ma!) ja jestem tego zywym przykładem. pozdrawiam!
        • luna333 Re: Od kiedy ruchy plodu sa slabsze? 22.05.06, 06:53
          mój egzemplarz 4300wagi brykał do samego końca czyli 13 dni po terminie i wcale ruchy mu nie osłabły natomiast z tego co pamiętam to po 30tc dopiero gin kazała mi te ruchy liczyć i jeśli uznam że coś nie tak to na KTG a ruchy mogą być słabsze ale to pod koniec ciąży w 30tc to raczej ma jeszcze sporo miejsca i gdzieś przed porodem dziecko się ponoć uspokaja (moje nie)
    • iza3108 Re: Od kiedy ruchy plodu sa slabsze? 22.05.06, 08:11
      ja jestem 11 dni po terminie dzis ide na patoloie a codzien wieczor maly tak
      wariuje ze az ,mnie kiszki bola
      • mmalicka21 może troszeczkę 22.05.06, 09:14
        ja na przykład (31tc) nie czuje już prawie wogule kopnięć może ze 3 dziennie
        czuje natomiast jak on się porusza i jak położe rekę na brzuchu
        to jeżeli np. jest to głowa
        to czuje taka przemieszczającą się kulkę
        a na dole brzucha czuje pupkę: )))
        strasznie to zabawne
        i rusza się nieustannie
    • jarzabka Re: Od kiedy ruchy plodu sa slabsze? 22.05.06, 09:24
      To bardzo indywidualna sprawa...zalezy od temperamentu dziecka i wielkosci.
      Jestem w 38 tc i od zeszlego tygodnia czuje mniej ruchow bo maly jest duzy ale
      zato widze i czuje jak sie przeciaga i rozciaga we wszystkie stronysmile))
      Wlasnie wypial pupe i przeciaga siesmile)))
      Pozdrawiam cieplutko
      • karinka21 Re: Od kiedy ruchy plodu sa slabsze? 22.05.06, 09:46
        moje około 3 tygodnie przed terminem, przestawały się ruszać, ale to z innego
        powodu, ale urodziłam zaraz po ustaniu ruchów, więc około 37 tygodniasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka