Dodaj do ulubionych

błąd w ocenie płci w usg

25.05.06, 19:18
czy zdarzyło sie wam że ginekolog zle ocenił płeć waszego maleństwa w
brzuchu?mi powiedziała dziś że to najprawdopodobniej dziewczynka a ja chcę
chłopaka i łudzić się czy nie?
Obserwuj wątek
    • goche Re: błąd w ocenie płci w usg 25.05.06, 19:28
      Dziewczynka może się jeszcze okazać chłopcem, słyszałam o takich przypadkach.
      Ale jeśli dobry sprzęt i lekarz to raczej małe prawdopodobieństwo. U mnie
      lekarz pomylił się na odwrót (ocenił że chłopak a to była dziewczynka) ale to
      był kiepski lekarz i inny nie miał wątpliwości że to dziewczynka.
    • kejti_82 Re: błąd w ocenie płci w usg 25.05.06, 19:39
      ...ja spodziewam sie dziewczynki. Dzisiaj wlasnie zostalo to potwierdzone, ale
      technika techniką, a ja i tak do konca nie wierzewink Znajoma miala 4 USG
      stwierdzajace plec i 4 razy powiedziano jej, ze bedzie laska. A na sali
      porodowej z brzucha wyszedl chlopczyk i dopiero bylo zdziwkosmile
    • marcjanna78 Re: błąd w ocenie płci w usg 25.05.06, 20:07
      u mnie to jest dopiero ciekawie. W 19 tyg poszłam na USG 3D i lekarz swietdził
      płec, niby chłopczyk, ale jakoś dziwnie malutki ten ptaszek i jąderek nie było
      tylko moszna (którą można zresztą pomylić z wargami sromowymi). Mnie jakoś do
      końca nie przekonał, że to chłopczyk. W 22 tyg poszłam do swojego lekarza
      prowadzącego, który nie dysponuje tak dobtym sprzętem jak 3D i zapytał co
      widzę? Oczywiście zasugerowałam się opinią pierwszego dr i powiedziałam, że
      chłopczyka, a mój lekarz na to: że kłócić się ze mną nie będzie ale wg niego to
      dziewczynkasmile) taraz muszę czekać do 30 tyg żeby zrobił mi kolejne USG i być
      może wtedy okaże się czy będzie Juleczka czy Marcinek
      • kasssannndra marcjanna78 29.05.06, 10:25
        marcjanna78 napisała:

> u mnie to jest dopiero ciekawie. W 19 tyg poszłam na USG 3D i lekarz
        swietdził
        > płec, niby chłopczyk, ale jakoś dziwnie malutki ten ptaszek i jąderek nie
        było
        > tylko moszna

Przecież to normalne że jaderek nie było.One schodzą dopiero ok.36tyg. ciaży do
        moszni z brzuszka.A czasem nawet tuż po porodzie.
    • grzybowa1 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 13:16
      u nas podobnie, na pierwszym USG pan doktor, a za nim mój śłubny, wypatrzyli
      chłopaczka, a na trzecim USG inna już pani doktor powiedziała, że ona to raczej
      na dziewuszkę by stawiała... bo farfocelków to ona żadnych nie widzi... no i
      tak za jakieś 3 tygodnie będzie niespodzianka, Janek albo Marysiasmile
      • emilka9 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 13:25
        A czy w 33 tygodniu lekarz może się pomylić? Miałam zwykłe USG, nie to nowe,
        trójwymiarowe, ale lekarz stanowiczo twierdził, że będzie Grześ. Ja kochałabym
        i Emilkę, ale już się nastawiałam na Grzesia
    • cathy1976 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 13:35
      mina, najbezpieczniej nie chciec za wszelka cene okreslonej plci tylko cieszyc
      sie ze zdrowago dzidia... mysle, ze Twojej coreczce byloby bardzo przykro gdyby
      przeczytala Twoj post. Myslisz, ze Twoi rodzice tez woleli miec chlopca i bylas
      dla nich niemila niespodzianka?
      • kaeira Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:16
        cathy1976 napisała:
        > mina, najbezpieczniej nie chciec za wszelka cene okreslonej plci tylko cieszyc
        > sie ze zdrowago dzidia... mysle, ze Twojej coreczce byloby bardzo przykro
        > gdyby przeczytala Twoj post.

??? Nie rozumiem, o co ci chodzi. Mina21 ani nie pisała nic o "za wszelką ceną"
        ani o tym, że nie będzie się cieszyć z dziewczynki. Tylko tyle, że wolałaby
        chłopca. Zupełnie normalne.
        Ja np. chciałam (od lat!!) koniecznie dziewczynkę - i podobne tak właśnie ma
        być. Co oczywiście nie znaczy, że chłopca bym nie kochała, nawet po tej
        diagnozie poczułam takie dziwne rozczarowanie.

Mina, zawsze jest jakiś margines błędu. Oczywiście, jest on mniejszy, jeżeli
        lekarz jest doświadczonym specjalistą od diagnostyki USG, i sam sprzęt jest
        wysokiej jakości. W moim przypadku tak było (21 tydz). , i lekarka zapytana o
        prawdopobieństwo diagnopzy obruszyła się i stwierdziła, że ona to mówi tylko jak
        ma 100% pewności. Zobaczymy.
        • luna333 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:28
          mi w 21tc wyszedł chłopczyk, w 30tc dziewczynka, później znowu chłopczyk - zależało to od ułożenia dziecka i tego czy dobrze się do fotek ustawiło. Mam synka. A tak na marginesie marzyliśmy o dziewczynce i teraz oczywiście nie wyobrażamy sobie co to by było smile Mamy fajowego synka i kochamy go obłędnie smile Ale jak mi powiedzieli ze to chłopak to ryczałam cały dzień i jednocześnie przepraszałam swój brzuch za te myśli hehe Teraz dziękuję matce naturze za cudownego i zdrowego synka i nie zamieniłabym go na dziewczynkę i nawet gdybym znów miała mieć dziecko to płeć byłaby mi już obojętna. Acz więcej nie planuję. Miałabyć jedynaczka dziewczynka jest słodki jedynaczek synek. Cieszę się że jest smile
          • anita.anita80 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:10
            czesc luna ! downo nie pisałas jak synek ? moje malenstwo ma juz 3,5 miesiąca i
            wazy 5700g jest grzeczna pozdrawiam ( Anita)
            • luna333 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:13
              hej - ja też pozdrawiam cieplutko smile mój ma już 9 i pół m-ca i waży 10,5 smile ale to leci szybko smile
              a nie pisałam bo nie miałam 2 m-ce internetu smile
        • cathy1976 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:32
          Może ja jestem przewrazliwiona… szczególnie jeśli chodzi o 'chcenie' chlopcow,
          ale to jest spowodowane tym, ze jak czasem slysze jak ludzie reaguja na
          informacje, ze będzie Dziewczynka to mnie trafia. My będziemy mieli córcie i
          bardzo się z tego cieszymy, ale mam wrazenie, ze niektorzy to nam niemalze
          wspolczuja (wlasciew mojemu mezowi), ze nie będzie syna. Moja kolezanka
          powiedziala o swoim mezu 'no jak będzie baba, to tez będzie kochal jak swoje,
          ale on chce syna'. Stad ta moja lekko histeryczna reakcja.
          • jooska2 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:54
            nie jestes.
            ja tez mam dokladnie taie same odczucia. jak mowie ze bede miala dziewczynke to
            wszyscy jakby zawiedzeni i pytaja czy maz zadowolony (tak jakbym
            ja "decydowala" o plci a nie facet)I mowia ze lepiej chyba chopca (niewiedziec
            czemu ?) Chyba w dalszym ciagu pokutuje przekonaie (i tak tez chyba niktore
            uwazaja)ze pozycja kobiety wzrasta jak urodzi syna. lekkie sredniowiecze...

szkoda tylko ze tatusiowie nie wiedza ze pozniej corcia to ich oczko w glowie.

ja jestem b.zadowolona z mojej wiercipietki.

• kaeira Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:55
            cathy1976 napisała:

> Może ja jestem przewrazliwiona… szczególnie jeśli chodzi o 'chcenie' chlo
            > pcow, ale to jest spowodowane tym, ze jak czasem slysze jak ludzie reaguja na
            > informacje, ze będzie Dziewczynka to mnie trafia.

OK, rozumiem smile

A czytałam, że podobno w USA, Kanadzie itp. teraz podobno zdecydowana większość
            ludzi woli właśnie dziwczynki. (tzn. większość z tych, którym zależy na
            konkretnej płci). Oczywiście, oprócz osób pochodzenia azjatyckiego, którzy
            tradycyjnie wolą chłopców. W niektórych rejonach w Kanadzie nawet jest zakaz
            informowania o płci, aby uniknąć aborcji dziewczynek właśnie w tych
            środowiskach. sad
          • peresia Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:29
            U moich dalszych znajomych właśnie taki dramat (dziecka) się rozgrywa:
            "tatuś" jest tak zdegustowany narodzinami córeczki, że całkowicie ją ignoruje.
    • gogo2 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:45
      Męża bratowa do 32tc wiedziała, że będzie dziewczynka. No i okazało się, że
      urodził się chłopiec. A najdziwniejsze jest to ,że robił to usg dobry
      specjalista od usg. Podobno pomyłki w tą stronę się zdarzają często
      • marcjanna78 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:05
        u mnie wręcz odwrotnie, mój M bradzo chiałby dziewczynkę, poprostu wariuje na
        tym punkcie. Mi natomiast jest to zupełnie obojętne, ponieważ to moje pierwsze
        dziecko (on ma z pierwszego małżeństwa syna). I tak naprawdę to nie wiemy co
        będzie, ponieważ są dwie różne diagnozysmile)
        • anita.anita80 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:14
          najwazniejsze jest zdrowie dziecka a co będzie to czas pokaza ja mam dwie
          córeczki liczyłam trochę na synka ale się ciesze że dzidzius jest zdrowy to
          jest najwazniejsze pozdrawiam i zycze spełnienia marzen ( a to twoje piersze
          dziecko?)
    • 22.06.minia Re: błąd w ocenie płci w usg 29.05.06, 10:18
      dziewczyny to moje pierwsze dziecko i cieszę się że to będzie córcia i ze zdrowa
      najprawdopodobniej bo wady usg nie wykryło ale tak mążchce ierwszego synka i ja
      też pierwszego synka bym wolała jak widać nie można miec wszystkiego
      zaplanowanego bo to wychodzi córcia usg a kochać będziemy z całego serduszka bo
      to nasza krew.dziękuję za odpisy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka