mina21 25.05.06, 19:18 czy zdarzyło sie wam że ginekolog zle ocenił płeć waszego maleństwa w brzuchu?mi powiedziała dziś że to najprawdopodobniej dziewczynka a ja chcę chłopaka i łudzić się czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goche Re: błąd w ocenie płci w usg 25.05.06, 19:28 Dziewczynka może się jeszcze okazać chłopcem, słyszałam o takich przypadkach. Ale jeśli dobry sprzęt i lekarz to raczej małe prawdopodobieństwo. U mnie lekarz pomylił się na odwrót (ocenił że chłopak a to była dziewczynka) ale to był kiepski lekarz i inny nie miał wątpliwości że to dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
kejti_82 Re: błąd w ocenie płci w usg 25.05.06, 19:39 ...ja spodziewam sie dziewczynki. Dzisiaj wlasnie zostalo to potwierdzone, ale technika techniką, a ja i tak do konca nie wierze Znajoma miala 4 USG stwierdzajace plec i 4 razy powiedziano jej, ze bedzie laska. A na sali porodowej z brzucha wyszedl chlopczyk i dopiero bylo zdziwko Odpowiedz Link Zgłoś
marcjanna78 Re: błąd w ocenie płci w usg 25.05.06, 20:07 u mnie to jest dopiero ciekawie. W 19 tyg poszłam na USG 3D i lekarz swietdził płec, niby chłopczyk, ale jakoś dziwnie malutki ten ptaszek i jąderek nie było tylko moszna (którą można zresztą pomylić z wargami sromowymi). Mnie jakoś do końca nie przekonał, że to chłopczyk. W 22 tyg poszłam do swojego lekarza prowadzącego, który nie dysponuje tak dobtym sprzętem jak 3D i zapytał co widzę? Oczywiście zasugerowałam się opinią pierwszego dr i powiedziałam, że chłopczyka, a mój lekarz na to: że kłócić się ze mną nie będzie ale wg niego to dziewczynka) taraz muszę czekać do 30 tyg żeby zrobił mi kolejne USG i być może wtedy okaże się czy będzie Juleczka czy Marcinek Odpowiedz Link Zgłoś
kasssannndra marcjanna78 29.05.06, 10:25 marcjanna78 napisała: > u mnie to jest dopiero ciekawie. W 19 tyg poszłam na USG 3D i lekarz swietdził > płec, niby chłopczyk, ale jakoś dziwnie malutki ten ptaszek i jąderek nie było > tylko moszna Przecież to normalne że jaderek nie było.One schodzą dopiero ok.36tyg. ciaży do moszni z brzuszka.A czasem nawet tuż po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybowa1 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 13:16 u nas podobnie, na pierwszym USG pan doktor, a za nim mój śłubny, wypatrzyli chłopaczka, a na trzecim USG inna już pani doktor powiedziała, że ona to raczej na dziewuszkę by stawiała... bo farfocelków to ona żadnych nie widzi... no i tak za jakieś 3 tygodnie będzie niespodzianka, Janek albo Marysia Odpowiedz Link Zgłoś
emilka9 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 13:25 A czy w 33 tygodniu lekarz może się pomylić? Miałam zwykłe USG, nie to nowe, trójwymiarowe, ale lekarz stanowiczo twierdził, że będzie Grześ. Ja kochałabym i Emilkę, ale już się nastawiałam na Grzesia Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 13:35 mina, najbezpieczniej nie chciec za wszelka cene okreslonej plci tylko cieszyc sie ze zdrowago dzidia... mysle, ze Twojej coreczce byloby bardzo przykro gdyby przeczytala Twoj post. Myslisz, ze Twoi rodzice tez woleli miec chlopca i bylas dla nich niemila niespodzianka? Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:16 cathy1976 napisała: > mina, najbezpieczniej nie chciec za wszelka cene okreslonej plci tylko cieszyc > sie ze zdrowago dzidia... mysle, ze Twojej coreczce byloby bardzo przykro > gdyby przeczytala Twoj post. ??? Nie rozumiem, o co ci chodzi. Mina21 ani nie pisała nic o "za wszelką ceną" ani o tym, że nie będzie się cieszyć z dziewczynki. Tylko tyle, że wolałaby chłopca. Zupełnie normalne. Ja np. chciałam (od lat!!) koniecznie dziewczynkę - i podobne tak właśnie ma być. Co oczywiście nie znaczy, że chłopca bym nie kochała, nawet po tej diagnozie poczułam takie dziwne rozczarowanie. Mina, zawsze jest jakiś margines błędu. Oczywiście, jest on mniejszy, jeżeli lekarz jest doświadczonym specjalistą od diagnostyki USG, i sam sprzęt jest wysokiej jakości. W moim przypadku tak było (21 tydz). , i lekarka zapytana o prawdopobieństwo diagnopzy obruszyła się i stwierdziła, że ona to mówi tylko jak ma 100% pewności. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:28 mi w 21tc wyszedł chłopczyk, w 30tc dziewczynka, później znowu chłopczyk - zależało to od ułożenia dziecka i tego czy dobrze się do fotek ustawiło. Mam synka. A tak na marginesie marzyliśmy o dziewczynce i teraz oczywiście nie wyobrażamy sobie co to by było Mamy fajowego synka i kochamy go obłędnie Ale jak mi powiedzieli ze to chłopak to ryczałam cały dzień i jednocześnie przepraszałam swój brzuch za te myśli hehe Teraz dziękuję matce naturze za cudownego i zdrowego synka i nie zamieniłabym go na dziewczynkę i nawet gdybym znów miała mieć dziecko to płeć byłaby mi już obojętna. Acz więcej nie planuję. Miałabyć jedynaczka dziewczynka jest słodki jedynaczek synek. Cieszę się że jest Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:10 czesc luna ! downo nie pisałas jak synek ? moje malenstwo ma juz 3,5 miesiąca i wazy 5700g jest grzeczna pozdrawiam ( Anita) Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:13 hej - ja też pozdrawiam cieplutko mój ma już 9 i pół m-ca i waży 10,5 ale to leci szybko a nie pisałam bo nie miałam 2 m-ce internetu Odpowiedz Link Zgłoś
cathy1976 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:32 Może ja jestem przewrazliwiona… szczególnie jeśli chodzi o 'chcenie' chlopcow, ale to jest spowodowane tym, ze jak czasem slysze jak ludzie reaguja na informacje, ze będzie Dziewczynka to mnie trafia. My będziemy mieli córcie i bardzo się z tego cieszymy, ale mam wrazenie, ze niektorzy to nam niemalze wspolczuja (wlasciew mojemu mezowi), ze nie będzie syna. Moja kolezanka powiedziala o swoim mezu 'no jak będzie baba, to tez będzie kochal jak swoje, ale on chce syna'. Stad ta moja lekko histeryczna reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
jooska2 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:54 nie jestes. ja tez mam dokladnie taie same odczucia. jak mowie ze bede miala dziewczynke to wszyscy jakby zawiedzeni i pytaja czy maz zadowolony (tak jakbym ja "decydowala" o plci a nie facet)I mowia ze lepiej chyba chopca (niewiedziec czemu ?) Chyba w dalszym ciagu pokutuje przekonaie (i tak tez chyba niktore uwazaja)ze pozycja kobiety wzrasta jak urodzi syna. lekkie sredniowiecze... szkoda tylko ze tatusiowie nie wiedza ze pozniej corcia to ich oczko w glowie. ja jestem b.zadowolona z mojej wiercipietki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:55 cathy1976 napisała: > Może ja jestem przewrazliwiona… szczególnie jeśli chodzi o 'chcenie' chlo > pcow, ale to jest spowodowane tym, ze jak czasem slysze jak ludzie reaguja na > informacje, ze będzie Dziewczynka to mnie trafia. OK, rozumiem A czytałam, że podobno w USA, Kanadzie itp. teraz podobno zdecydowana większość ludzi woli właśnie dziwczynki. (tzn. większość z tych, którym zależy na konkretnej płci). Oczywiście, oprócz osób pochodzenia azjatyckiego, którzy tradycyjnie wolą chłopców. W niektórych rejonach w Kanadzie nawet jest zakaz informowania o płci, aby uniknąć aborcji dziewczynek właśnie w tych środowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
peresia Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:29 U moich dalszych znajomych właśnie taki dramat (dziecka) się rozgrywa: "tatuś" jest tak zdegustowany narodzinami córeczki, że całkowicie ją ignoruje. Odpowiedz Link Zgłoś
gogo2 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 14:45 Męża bratowa do 32tc wiedziała, że będzie dziewczynka. No i okazało się, że urodził się chłopiec. A najdziwniejsze jest to ,że robił to usg dobry specjalista od usg. Podobno pomyłki w tą stronę się zdarzają często Odpowiedz Link Zgłoś
marcjanna78 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:05 u mnie wręcz odwrotnie, mój M bradzo chiałby dziewczynkę, poprostu wariuje na tym punkcie. Mi natomiast jest to zupełnie obojętne, ponieważ to moje pierwsze dziecko (on ma z pierwszego małżeństwa syna). I tak naprawdę to nie wiemy co będzie, ponieważ są dwie różne diagnozy) Odpowiedz Link Zgłoś
anita.anita80 Re: błąd w ocenie płci w usg 26.05.06, 15:14 najwazniejsze jest zdrowie dziecka a co będzie to czas pokaza ja mam dwie córeczki liczyłam trochę na synka ale się ciesze że dzidzius jest zdrowy to jest najwazniejsze pozdrawiam i zycze spełnienia marzen ( a to twoje piersze dziecko?) Odpowiedz Link Zgłoś
22.06.minia Re: błąd w ocenie płci w usg 29.05.06, 10:18 dziewczyny to moje pierwsze dziecko i cieszę się że to będzie córcia i ze zdrowa najprawdopodobniej bo wady usg nie wykryło ale tak mążchce ierwszego synka i ja też pierwszego synka bym wolała jak widać nie można miec wszystkiego zaplanowanego bo to wychodzi córcia usg a kochać będziemy z całego serduszka bo to nasza krew.dziękuję za odpisy Odpowiedz Link Zgłoś