Dodaj do ulubionych

kapiel w ciazy

29.05.06, 19:19
witam wszystkie mamy i kobiety w ciazy.mam pytanko czy w ciazy mozna brac jak
do tej pory kapiele w wannie czy lepiej brac prysznic?czy cieplejsza woda na
nic nie szkodzi.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • beatusia27 Re: kapiel w ciazy 29.05.06, 19:32
      raczej to trzeba się myc,uważam że kompiel jest odprężająca i relaksująca więc
      dlaczego mamy z tego zrezygnować.
      ps.woda nie może być za gorąca!!!
      • mskrzynka Re: kapiel w ciazy 29.05.06, 19:35
        no tyle to wiem ze trzeba sie myc.tylko ze ja wlasnie wole dlugie kapiele w
        wannie i dlatego pytam.ale dzieki za informacje.staram sie nie miec az tak
        goracej wody.pozrawiam buzka papa
    • malwina79 Re: kapiel w ciazy 29.05.06, 19:34
      Jestem miłośniczką długich i goracych kąpieli, ale z tego co wiem lepiej w
      ciąży zrezygnować z takowych. Będąc w 8tc po kąpieli zaczęłam krwawić, na
      szczęście wszystko dobrze się skończyło, ale w szpitalu powiedzieli mi, żeby
      unikać gorącej wody i aby nalewać jej tyle żeby nie zasłaniała brzucha, czyli
      bardzo niewiele.
      • mskrzynka Re: kapiel w ciazy 29.05.06, 19:37
        dzieki malwinko.a jednak lepiej unikac cieplych kapieli.ty jestes na to
        dowodem. teraz juz wszystko oki u ciebie?pozdrawiam
    • sofi84 Re: kapiel w ciazy 29.05.06, 20:06
      gorącej wody unikaj ale kapieli nie. ginekolog polecił mi basen smile chodziłam
      często big_grin brzuch sam mnie wynosił jakbym miała tam balon big_grin super polecam
      • mikusia84 Re: kapiel w ciazy 29.05.06, 20:45
        Oczywiście ze nie mozna rezygnować z kąpieli tyle ze nie w gorącej wodzie a
        ciepłej i nie dłuzej jak pietnascie minut nie powinno sie siedzieć w wannie smile
    • azzure1 Re: kapiel w ciazy 29.05.06, 23:39
      Uwielbiam się kąpać, robię to codziennie (wiem, wiem, potwornie wysusza skórę,
      no ale w końcu Wodnik jestem wink), a że jestem zmarzluchem, to kąpiel aż się
      dymi. Pani dr też mi mówiła o unikaniu gorących kąpieli, ale nie umiem wejść do
      chłodniejszej wody - wstyd, ale na basenie siedzę tylko w brodziku i trzęsę się
      w temp. 32 stopnie! Odpukać, to już końcówka drugiej ciąży i na razie nic się
      nie stało.
      • eliszka25 Re: kapiel w ciazy 30.05.06, 10:11
        ciepla, ale nie goraca, kapiel dobrze robi w ciazy, bo dziala odprezajaco na
        miesnie i stawy. trzeba tylko uwazac, zeby woda nie byla zbyt ciepla. brzucha
        nie powinno sie narazac na nagrzanie do wiecej niz 38 stopni. no i najlepiej
        brac kapiel, kiedy nie jestes sama, bo w ciazy roznie bywa. w wannie czy podczas
        wychodzenia z kapieli moze ci sie nagle zrobic slabo.
    • sarna73 Re: kapiel w ciazy 30.05.06, 18:18
      czesto kapiele sa niewskazane ze wzgledu na infekcje grzybicze, ja np mam
      zalozony pesar biore globulki zeby nie miec infekcji i mam zakaz kapieli,
      tylko prysznic
    • buzka25 Re: kapiel w ciazy 30.05.06, 19:38
      hej, tez jestem w ciąży (17 tydzieńsmilesmile)), ja codziennie biore kapiele w wannie
      gdyż sprawia mi to przyjemność i lepiej sie czuję. Oczywiście nie kąpie sie w
      wrzatku. Mówią ze kąpiel w wannie nie jest wskazana gdyż woda jest jednostajn a
      i z łatwościa dostaje sie do pochwy razem z bakteriami, Moim zdanie wystarczy
      dobrze sie umyć płynem i w trakcie wychodzenia opłukać sie prysznicem.
      • eliszka25 Re: kapiel w ciazy 31.05.06, 10:38
        z kapielami jest podobnie, jak z chodzeniem na basen. nie mozna jednoznacznie
        powiedziec, ze jest wskazana albo, ze nie wolno. ogolnie kapiel dziala
        odprezajaco, wiec w ciazy przynosi ulge. jednak jak ktos ma problemy z
        infekcjami czy zagrozona ciaze, to chyba wiadomo, ze nie bedzie sie godzinami
        wylegiwal w wannie z goraca woda. jesli z ciaza nie ma zadnych problemow, to
        odprezajaca kapiel raczej mozna sobie co jakis czas zafundowac. jednak wszelkie
        watpliwosci najlepiej rozwiewac pytajac lekarza czy poloznej.
      • bastet7 Re: kapiel w ciazy 31.05.06, 10:46
        Jabym brała codziennie kąpiel w wannie, to chyba bym zbankrutowała (opłaty za
        zużycie wody)wink)) Gorące i długie kąpiele są niewskazane. nie tylko ze względu
        na ciąże, ale generalnie osłabiają serce i krążenie. Moga powodować stany
        zapalne pochwy, no i wysuszają skórę. Prysznic jest o niebo lepszywink
    • elska79 Re: kapiel w ciazy 01.06.06, 19:24
      O ILE WIEM TO RACZEJ NIE I SAMA TEGO NIE ROBIę CHOć MAM OCHOTę!wytrzymam jeszcse
      4 miesiąćesmile))
    • kiniak22 Re: kapiel w ciazy 01.06.06, 21:59
      jak bylam w ciazy to prawie mieszkalam w lazience a ze uwielbiam cieplejsza wode
      to sie w takiej moczylam i chyba dlatego moja cora teraz tez woli cieplejsza a
      nie zalecane 37stopni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka