lokal47 19.06.06, 11:06 Witam, jestem w ciazy i wszystko wskazuje na to ze mam lamblie... chce sie dowiedziec czy mozna brac w ciazy preparat: paraprotex? Czy to jest bezpieczne? Pzdr, M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 12:19 przepraszam - ale jakie masz objawy??? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonn8 Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 12:24 czesc, ja tez jestem w ciązy i miałam jakies dwa tygodnie temu grzybice- niestety nie pamiętam co mi lekarz przepisał,(3 globulki)-po tym jak ręką odjął.Ale sama nie odważyłabym się brać leki-IDZ DO LEKARZA -to najbespieczniejsze dla Ciebie i dzidzusia! Odpowiedz Link Zgłoś
lokal47 Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 13:07 objawy? okresowe rozwolnienia,. bardzo silne bole podbrzusza (rozrywajace), bol watroby, zle wyniki bilirubiny, duzy aptetyt na slodycze i tp i td. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaweroniki2 Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 13:15 A może po prostu zrób badanie kału w tym kierunku a nie wymyślaj. Te objawy mogą być i od chorej czy nadwyrężonej wątroby i od niedriżnego wireczka żółciowego. Więc zanim zaczniesz sie truć lekami to po prostu idz do lekarza i zrób najprostsze badania. Odpowiedz Link Zgłoś
lokal47 Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 13:20 woreczka zlociowego juz nie mam. chce zrobic badanie, tylko nie wiem gdzie. Juz w trzech przychodniach powiedzieli ze nie robia badania w tym kierunku. Moze poradzicie gdzie w -wie mozna zrobic takie badanie? Pzdr, M Odpowiedz Link Zgłoś
mamaweroniki2 Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 13:26 To ma poytanie czy trzymasz dietę i jak długo nie masz woreczka? To może być jednak wątroba, Odpowiedz Link Zgłoś
lokal47 Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 13:30 woreczka nie mam od kwietnia 1999 wiec juz ponad 7 lat. Nie jem tlusto, malo smazonego. Od roku mam te problemy, teraz jeszcze doszly zle wyniki. Slyszalam ze lamblie moga atakowac watrobe... Odpowiedz Link Zgłoś
mamaweroniki2 Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 13:35 Mogą cały układ pokarmowy. Ale zgłoś sie do gina i on Cie skieruje na konkretne badania. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: chyba mam lamblie... 19.06.06, 13:55 wklep w wyszukiwarkę np google sekwencję test Elisa lamblie Warszawa - a na 100 % znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie. objawy o których napisałaś mogą być objawami wszystkiego - ciąży teżDDDD. Nie sądzę też, w przypadku wyniku pozytywnego, że jakikolwiek gin zaryzykuje twoje leczenie w ciąży. Lamblie i pasożyty to zmora ludzkości - możesz być też nosicielem każdego innego robala np glisty ludzkiej - (3 krotne badanie kału z różnych dni na obecność pasożytów), która może dawać podobne objawy. Lecznie to najczęściej metronidazol (lamblie) i zentel (inne pasożyty) - obia preparaty zabronione w ciązach Odpowiedz Link Zgłoś