Dodaj do ulubionych

ile razy USG?

23.06.06, 15:55
mam pytanie ile razy wykonuje się w ciąży badanie usg, zakładając że wszystko
jest OK?
Obserwuj wątek
    • kachutka Re: ile razy USG? 23.06.06, 16:12
      To zależy od lekarza, od tego czy ma sprzet u siebie i czy chodzisz prywatnie
      czy nie. Ja chodzę prywatnie i usg mam robione na każdej wizycie, czyli co
      miesiąc, mimo że wszystko jest w jak najlepszym pożądku. Dzięki temu mogę
      obserwować jak dzidzia rośniesmile Moja koleżanka która chodziła przez NFZ miała
      robione usg 3 razy-na początku, w połowie i na końcu. Naprawdę wiele zależy od
      lekarza prowadzącego i niestety od tego czy płacisz za wizyty czy nie.
      Pozdrawiam.
      • kasia191273 Re: ile razy USG? 23.06.06, 16:35
        3 razy
      • agusia19-84 Re: ile razy USG? 23.06.06, 19:20
        No właśnie, zależy od lekarza. Chociaż... trzy tygodnie temu wpadlam na wizytę
        kontrolną i powiedziałam że nie wyjde dopóki nie zrobi mi USG i nie powie czy
        będzie chłopczyk czy dziewczynka... No i co bidulek miał zrobić... ciężarnej
        nie przegada smile Będzie dziewczynka smile
        PozdrawiamY
    • dorak8 Re: ile razy USG? 23.06.06, 16:42
      też słyszałam, że trzy razy.
      Ja miałam w 10 tygodniu, w 20 i w 28.
      Nasz lekarz podgląda nam dzidzię na każdej wizicie.
      Na trzecim USG warto zrobi echo serca płodu. Zeby wybadc', czy dzidza nie ma
      wady serducha. U mnie to badanie trwało ponad pół godziny, więc mogłam sobie na
      Staszka popatrzec' a popatrzec'!!!!
    • aniarazytrzy Re: ile razy USG? 23.06.06, 18:20
      Ja miałam 3 razy: w 8 tyg. żeby potwierdzić ciążę, w 24 żeby sprawdzić czy serduszko dobrze pracuje (dowiedziałam się, że chłopczyk) i w 30 (chyba) - widać było już wszystko dokładnie: serduszko, kręgosłupek, aortę, nerki, nosek, paluszki...
    • oleska16 Re: ile razy USG? 23.06.06, 19:13
      Jesli wszystko jest ok usg robi się 3 razy: między 12 a 14 tygodniem, nastepne
      między 20 a 22 i na samym końcu miedzy 28 a 32 tygodniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka