Dodaj do ulubionych

cisza przed burzą???

26.06.06, 09:51
zaczęłam 39 tydzień i jak przez cała ciażę coś mnie kłuło, gniotło i bolało
tak od tygodnia jest super (pomijając oczywiście upały)! Miałam nadzieje, że
będzie się coś działo, jakieś zwiastuny porodu, czop, brzuch nisko, ból w
dole brzucha, a tu nic- jak ręką odjął, czy to cisza przed burzą???napiszcie
jak u was było przed samym porodem, nie chodzi mi o w/w zwastuny tylko o
wasze samopoczucie...czułyście coś intuicyjnie? pozdrawiam oczekujące
Obserwuj wątek
    • karolah2 Re: cisza przed burzą??? 26.06.06, 11:19
      Ja powiem Ci,ze dwa tygodnie przed porodem poczułam sie wysmienicie!smile
      wszystkie dolegliwości minęły,a powiem nawet,ze dostałam niesamowitego wigoru!
      dziewczyny na patologii, bo tam spedziłąm dwa tygodnie przed porodem, nie mogły
      uwierzyc jaka to ze mnie skoczna dziewczyna mimo ogrooomnego brzuszkasmile także
      nie jest powiedziane,ze tak od razu Cie weźmiesmile pozdrawiam i życze
      szczęśliwego rozwiązaniasmile
      • syla03 Re: cisza przed burzą??? 26.06.06, 11:32
        Witam ja też jestem w 39 tyg i mam to samo do 38 tygodnia miałam wiele skurczy
        przepowiadających a teraz jest ich coraz mniej ,jak wcześniej brzuch mi ciązył
        tak teraz nie odczuwam zadnych dolegliwosci no oprócz tylko ciągłego biegania
        do kibelka na siusiu
        Widać ze to normalne.Mam tylko nadzieję ze nie przenosze za długo tej ciązy bo
        upały nas wykończą.Pozdrawiam i powodzenia.
    • dorotaem Re: cisza przed burzą??? 26.06.06, 12:14
      Hej beta to widze, ze jestesmy w tym samym okresie.... Ja tez juz dzisiaj
      zaczelam 39 tydzien (wyznaczony termin na 30 czerwca) ... ale miewam jakies
      dziwne skurcze w pachwinach - od brzucha do nogi mnie ciagnie. Najczesciej
      wieczorami. Moja jest to piwerwsza ciaza i powiedz mi - za bardzo nie wiem
      gdzie (to znaczy gdzie mam mnie bolec jak pojawia sie skurcze). Wczoraj czulam
      co 10 - 7 minut bole w dole brzucha - jakby szyjka macicy - trawalo to prawie
      poltorej godziny i sie wyciszylo. Czy to wlasnie tak beda wygladas skurcze
      przepowiadajace porod i to bedzie znaczylo, ze trzeba jechac do szpitala. Ale
      czopu sluzowego tez jeszcze nie wydalilam -czy to ma tak naprawde byc.
      A gdzie bedziesz rodzić??? Ja jade z mezem do Trzebnicy???
      • beta73 Re: cisza przed burzą 26.06.06, 14:08
        hej dorota, myslę ze to kłucie jest związane z rozciągającymi sie wiązadłami
        miednicy i ogólnie organizm szykuje sie do porodu, czop może odejść nawet
        tydzien przed porodem albo już na porodówce, pamietaj o jednym skurcze muszą
        być regularne i częste i żadna zmiana pozycji ani przysznic ich nie
        wyeliliminuja, przy przepowiadających jest tak, że czasem jak zmienisz pozycję
        albo wejdziesz do wanny zanikają, porodowe nie! w razie niepokoju albo
        niepewnośći jedż na porodówke, ja jestem z Jastrzębia Zdroju i tutaj będę
        rodzic, powodzenia, trzymam kciuki
        • dorotaem Re: cisza przed burzą 26.06.06, 15:51
          beta dzieki za info.... mam nadzieje, ze oboje z mezem bedziemy wiedziec, ze to
          juz... Tak sobie myslalam, ze to musi byc taki bol w dole brzucha - jakby igly
          ktos wbijal, albo ciagnelo cos do dolu - ale musi byc ciagle. U mnie wczoraj
          minelo po 1,5 godzinie - a wiec mialam maly przedsmak tego co mnie czeka...
          Beta trzymam za nas kciuki - oby wszystko skonczylo sie dobrze
    • dodkowska Re: cisza przed burzą??? 26.06.06, 14:25
      mnie boli brzuszek od paru dni ale tak mie sie wydaje ze do 2 tyg jeszcze choc
      mam termin na 29 lipca ale tak mi mowi intuicja a zobaczymy jak bedziesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka