Dodaj do ulubionych

Dziewczyny kiedy zrobic test....?

30.06.06, 09:06
Pisze na tym forum bo wy juz macie to za soba i mozecie doradzic.Dzisiaj jest
27dc prz cyklach 26-28 dniowych.Bola mnie piersi.Przez kilka dni czułam
ciagnacy boł w podbrzuszu.Dzsiaj w nocy tez mnie brzuch tak przez kilka min
nył ale nie tak jak na okres.Nie mam napiecia przedmiesiaczkowego,nie jestem
kłebkiem nerwów,bol jaki był zawsze kilka dni przed @ taki jak na @ nie
wystapił.Nie wiem co mam robic.Bardzo chcemy miec dziecko.A ta niepewność
mnie wykancza.Kiedy najlepiej zrobic test?A moze bete?Co myslicie?
Obserwuj wątek
    • beta73 Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 30.06.06, 09:13
      w pierwszej ciąży robiłam tydzień po terminie spodziewanej@, w drugiej ciąży,
      dzień przed spodziewaną@ wyszedł negatywny, 3 dni po spodziewanej@ pozytywny,
      radzę poczekać te 3 dni po bo jak jesteś w ciąży to może ci nie wyjść test
      przed@, pozdrawiam
      • linda21 Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 30.06.06, 09:18
        Dzieki.Pewnie poczekam do poniedziałku bo po co sie stresowac.Narazie nie czuje
        zeby @ miała przyjsc.Przed okresem przestawały mnie bolec piersi a teraz nadal
        bola.No i ten taki dziwny bol brzucha.
        Pozdr
        • karolina218 Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 03.07.06, 22:24
          ja mam wlasnie ten sam probelm kupiłam juz sobie test dzuiasiaj ale sie boje
          moze jest jeszcze zawczesniej mam 21dc zaczelo sie od bolacego brzucha , miewam
          tez nudnosc ale tylko wieczorem i na dodatek bola mnie strasznie sutki!!a okres
          mam raczej co 28 dni!!
    • basiuniagp Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 30.06.06, 11:55
      możesz spróbować juz teraz, ja bym poczekała jeszce kilka dni dla pewnosci
    • mrowka75 Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 30.06.06, 11:59
      ja robiłam 10 dni po owu i wyszedł pozytywny - był to 25 dzioen cyklu.
      Jesli stac cię wydac na test ciążowy - to na Twoim miejscu juz bym zrobiła,
      zwłaszcza, gdyby zalezało mi na zajściu w ciążę. Po prostu nie wytrzymałabym....
      • linda21 Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 30.06.06, 13:19
        Dziekuje wam dziewczyny.Zrobie test jutro rano i zobaczymy co z tego
        wyjdzie.Zalezy mi na zajsciu w ciaze i tez nie moge wytrzymac ale juz tyle razy
        widziałam wynik negatywny ze juz nie mam sił zobaczyc po raz kolejny dlatego
        chciałam zaczekac ale niestety chyba nie zaczekam bo nawet nie czuje zeby @
        miała przyjsc.a wole wiedziec wczesniej.
        jeszcze raz dziekuje
        Pozdrawiam wszystkie mamusie i mam nadzieje ze niedługo do was dołacze a
        przynajmniej do tych przyszłych mamuś
        • uasiczka Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 30.06.06, 13:40
          hihi
          ja też jutro robię test
          powinnam dostać @ jutro
          • linda21 uasiczka... 30.06.06, 13:45
            ja mam cykle 26 dniowe a dzosiaj jest 27dc ale jakoś sie boje.Ilu dniowe masz
            cykle?Napewno jutro robisz?A jak nie wyjdzie tzn wyjdzie negatywny to za ile
            dni powtarzasz jak sie nie pojawi okres?
            • mrowka75 linda 30.06.06, 14:01
              daj znać jak wyjdzie test bo zaciekawiłas mnie smile
            • raulica Re: uasiczka... 30.06.06, 14:02
              Ja mam podobnie:od kilku dni bola mnie strasznie cycuszki, do tego stopnia, ze
              dzis nie moglam spac na brzuchusmileOkres planowo powinnam dostac 3-4.lipiec, ale
              juz wczoraj zrobilam test (negatywny). Najgorsze jest ta temperatura, z rana
              37,5 juz od kilku dobrych dni...Sama nie wiemsmile
              • linda21 mrowka i raulcia.... 30.06.06, 14:06
                Napewno powiem co i jak ale strasznie sie boja jak ten test wyjdzie.Staramy sie
                juz od roku i juz widziałam tyle testow negatywnych ze hej...Ale teraz jest
                inaczej.Inne samopoczucie i wogole.Temp nie mierze.
                Raulcia a moze powtorz test bo moze był za wczesnie.jak termin @ na 3-4 lipiec
                to jeszcze troche.Ja juz powinnam miec @ dlatego mam dylemat czy robic test
                czyu nie.
                Jutro chyba sie zdecyduje i jak bede wiedziała to wam napisze jaki wynik
                Raulcia zycze Ci zeby kolejny tescik okazał sie pozytywny
                • linda21 Re: mrowka75... 30.06.06, 14:12
                  Kliknełam na link w ktorym pokazujesz swoje dzieciaczki.Musze ci powiedziec ze
                  masz sie z czego cieszyc...Sliczna dziewczynka i chłopaczek taki ładniutki..
                  Wszystkiego naj dla ciebie i dla twoich dzieciaczkow.
                  • mrowka75 Re: mrowka75... 30.06.06, 14:17
                    Dzięi i trzymam kciuki za pomyślne "zajście"smile
              • mrowka75 Re: uasiczka... 30.06.06, 14:16
                podwyższona temperatura w drugiej fazie cyklu do samej miesiączki to norma i
                nie świadczy o ciąży, dopiero jak się przedłuża można co nieco wtedy
                powiedzieć, ból piersi mnie nie informował o ciąży bo miałam go i przed
                miesiączkami. Tylko test dał jednoznaczny wynik, apoźniej potwierdziło to usg
                (w 6 tc)
                • linda21 mrowka... 30.06.06, 14:18
                  powiedz mi kochana kiedy zrobic kolejny test jezeli nie wyjdzie mi jutro a @
                  nie przyjdzie?jutro 28 dc i mysle ze zrobie test bo zawsze mam cykle 26 gora 27
                  dniowe a tutaj cisza.
                  • mrowka75 Re: mrowka... 30.06.06, 15:36
                    moze wtedy zrób betę w laboratorium. będziesz miała wynik laboratoryjny i
                    pewność w 100 %
              • kusia10 Re: uasiczka... 30.06.06, 14:19
                Cześć, a wiesz może jak to jest z tą temperaturą jak się zajdzie? Strasznie
                dziwnie mi to wygląda w tym cyklu i sama się zastanawiam, że może...
                • linda21 kusia10... 30.06.06, 14:21
                  temp zawsze jest podwyzszona do @ a jak nie przyjdzie @ a temp nadal jest
                  podwyzszona to moze swiadczyc o ciazy.Podobno cos ok 16 dni podwyzszonej temp
                  swiadczy o mozliwej ciazy.
                  Powodzenia
                  • raulica Re: kusia10... 30.06.06, 14:35
                    Co do bolacych piersi, to przed okresem boli mnie srednio 1 dzien, a teraz juz
                    tydzsmileDobrze wiedziec o tej temperaturzesmile
                  • kusia10 Re: kusia10... 30.06.06, 14:58
                    Dzięki za info. Ona nie jest podwyzszona - tak jak to było zawsze przed
                    miesiączką i takich przedziałach, ale skacze od momentu jajeczkowania (36,4) do
                    teraz (37,2)w tym właśnie przedziale. W ogole jajeczkowanie było w 10 dniu
                    cyklu (przy standardowej mojej długości 33 dni).
                • mrowka75 Re: uasiczka... 30.06.06, 15:40
                  faza poowulacyjna trwa od 14 - 16 dni, jesli owulacja wystąpiła można byc
                  pewnym w tych dniach miesiączki. po zajściu w ciązę temperatura podwyzszona
                  jest ok 100 dni, co swiadczy o dobrym poziomie progesteronu potrzebnego do
                  utrzymania ciązy.
            • uasiczka Re: uasiczka... 30.06.06, 15:19
              mam 28-dniowe przez ostatnie pół roku
              i jutro jest 28 dzień
              nie wiem za ile powtórzę - jak dostanę okres to nie a jak nie dostanę to może w
              poniedziałek??
              to nasza pierwsza próba więc nie wiem za bardzo...
          • karolina218 Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 04.07.06, 09:12
            UFFF ...
          • karolina218 Re: Dziewczyny kiedy zrobic test....? 04.07.06, 09:14
            UFFF ... juz jestem po tescie nie mogłam wytrzymac i wstałam o 8 !!nie stety
            wyszedł nagatywny sad

pozdrawiam
    • mrowka75 Linda21 03.07.06, 18:33
      no i jak?
      • linda21 Mrowka... 04.07.06, 07:59
        Hej!Jestem w ciazy.II kreseczki i beta 444!!!
        Pozdr
        • kala1985 Re: Linda 08.07.06, 18:08
          Gratuluję Ci bardzo!!! Ja za kilka dni powtarzam swój test, jeden zrobiłam w
          ubiegłą środe czyli jakieś 4 dni temu(negatyw) od piątku spoźnia mi się @... od
          3 (prawie 4) tygodni mam silne mdłości na przemian z wymiotami... Tak źle chyba
          nie czułam sie nigdy...
        • mrowka75 To ekstra 09.07.06, 01:04
          Ciesze się. gratuluję. trzymam kciuki. Spokojnej ciązy smile
          • karolina218 tez sie za was ciesze 09.07.06, 22:53
            mam nadzieje ze mnie tez to kiedys spotka radosc na twarzy !!Tez bym chciala ii
            kreseczki na tescie smile
            ja rowniez zycze milej i spokojnej ciazy odezwijcie sie jeszcze na FORUM
            • linda21 Re: tez sie za was ciesze 09.07.06, 23:18
              Hej!Miałam urlop od forum bo nieprzytomnie spie całymi dniami.W sobote ide na
              USG i wtedy zobaczymy co sie w tym moim brzuszku dzieje.Ogolnie dobrze sie
              czuje tylko ubikacja co 5 min na siusiu.Mdłości tez nie opuszczaja.
              Ale czego sie nie robi zeby miec tego bobaska.
              Pozdrawiam wszystkie przyszłe i obecne mamusie.
              • kala1985 Re: tez sie za was ciesze 11.07.06, 21:16
                Dzis o 5:45 ujrzalam swoje pierwsze w życiu dwie kreseczki... big_grin W piątek mam
                zamiar odwiedzic mojego ginka. Powodzeniasmile
        • agulka1001 Re: Linda 11.07.06, 21:18
          ta beta to w ktorym tyg cia,zy Ci wyszla?chodzi o tygodnie od
          zaplodnienia,jesli wiesz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka