wierci_pieta 06.07.06, 18:41 Z jakiej firmy krem, balsam, cokolwiek na rozstępy, poleciłybyście? I czy w ciąży w ogóle można wszystko stosować? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olensia Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 19:04 ja uzywalam ziajki firmy ziaja, sprawdzil sie super, smasrowalam ok pocztku 4 mc rano i wieczorem. Kosztuje ok 13 i wystarcza na miesiac. BAlam sie ze bede miala rozstepy bo moja mama miala okropne a to podobno jest genetyczne ale nie mam nawet jednego a brzuch mialam ogromniasty. Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 fissan podobno bardzo dobry 06.07.06, 19:54 chociaż ja jestem kiepskim przykładem jestem cała w rozstępach ale ja to ja widocznie tak musiało być Odpowiedz Link Zgłoś
20kruszynka Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 21:40 Witam! Moim zdaniem najlepszy jest krem firmy Ziaja-Mamma mia-ja jestem w 5 miesiącu i jak narazie nie mam rozstępów a smaruję raz dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
kajusia1979 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 20:01 Ja używam od 4 m-ca Elancyl firmy Galenica. Zaczynam właśnie 39 tc i rozstępy pojawiły się tydzień temu Podejrzewam, że gdyby nie ten krem, pojawiłyby się już dużo wcześniej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 20:07 ja się upieram, że to sprawa genetyczna. moja siostra nie ma, mama też nie, więc ja się na początku ciąży zaparłam, że nie będę niczego używała i rozstępów nie będę miała. i nie miałam! dlatego polecam nawilżanie, a rozstępami warto zająć się po porodzie (te kremy je rozjaśnią i wygładzą). jak się mają pokazać, to się pokażą. aha, przed ciążą też nie miałam rozstępów, także jesli nie masz skłonności, to będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
wierci_pieta Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 20:19 problem w tym, że właśnie mi się pojawiły (28tc) i chcę się nimi zająć Widzę, że póki co same inne i żaden się jeszcze nie powtórzył. Poczekam zanim wybiorę się do sklepu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 21:28 ja polecam wstrzymac się teraz ze specjalnymi kremami, a działać ostro po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 21:43 Czyli wtedy, kiedy już będzie za późno - a mądre przysłowie mówi "lepiej zapobiegać, niż leczyć"... Ja wolę się smarować teraz, żeby pomóc skórze się uelastycznić i nawilżyć. Potem, jeśli coś mi jednak wyskoczy (a spodziewam się, że tak, moja mama ma wieeelkie rozstępy, więc pewnie przez te 4 tygodnie mnie też w końcu jakieś dopadną), też będę walczyć, ale jakoś tak jestem głęboko przekonana, że gdybym się w ciąży niczym nie smarowała, to potem mogłoby być tylko gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 22:01 ja się upieram, że zapobieganie tu nic nie pomoże. przecież wszystkie kremy na rozstępy działają tak, że je wybielają i wygładzają, a nie im zapobiegają. czyli w ciąży najważniejsze nawilżanie, rozstępy jak się mają pojawić, to się pojawią. i nie opieram się tu tylko na mojej osobie - ten temat regularnie się pojawia i pisało sporo dziewczyn używających superowych kremów, które nic nie pomogły. niestety, te kremy "leczą", a nie "zapobiegają". Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 22:10 A ja się upieram, że jak dotąd, Fissan mi pięknie ZAPOBIEGA. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 22:19 a skąd ta pewność? może jednak geny? tego już nie sprawdzisz) gdybyś tak jak ja, odważnie, nie używała żadnego....a teraz to już nie wiadomo, co działa)) można tu znaleźć moje archiwalne posty o tym, że przyjmuję wyzwanie bezkremowe - no i się udało. oczywiście się kremowałam, ale nie rozstępowymi Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 22:22 Jeśli jednak przeczytasz mój post powyżej, to się dowiesz, że geny nie Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 22:36 oczywiście, ze czytałam, ale są jeszcze geny tatusia!!! mój mąż fatalnie obciąża naszą córę, bo on rozstępy ma(( a mamusia takie fajne geny zaoferowała...a córka to wykapany tatuś, ciekawe, czy te rozstępy też weźmie Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 22:37 ale mąż z Zielonej Góry, to tam takie geny rozstępowe))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 06.07.06, 22:55 Moj ojciec rozstępów nie ma, ale on nigdy w ciąży nie był, więc kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 01:10 Moje geny chyba nie są najlepsze, bo jeszcze przed ciążą nabawiłam sie rozstepów na pupie. To są stare rozstępy - jasne. Teraz stosuję kremy i jak na razie, odpukać, żadnego nowego! Jestem w 32 tygodniu, więc zobaczymy, jak dalej. Nawet obserwuję, że te stare stały sie mniej widoczne. Może więc jednak coś działa? Jak napisałam niżej, stosuje Fissan + Mustellę. Odpowiedz Link Zgłoś
margonik Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 01:06 Spróbuj Fissana. Jest niedrogi, do nabycia w aptece. Ja stosuje Fissan naprzemiennie z Mustellą. Mustella jest milsza w użyciu, ale wydaje mi się, że Fissan jest skuteczniejszy. Gdy smaruję się nim wieczorem, rano mam nadal tłustą skórę. Może nie należy do najprzyjemniejszych objawów, ale dzięki temu mam wrażenie, że dłużej i mocniej działa. Dodam, że stosuję też Mustellę do cycków (osobny krem) i po nim to już w ogóle - mam wrażenie suchej skóry, a nie natłuszczonej. Także Fissan chyba wygrywa, choć jest trochę wstrętny. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka002 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 08:17 cześć dziewczyny nie moge nic powiedzieć z włsanego doswiadczenia ale moge poradzić pod kontem teoretycznym Na to czy kobiecie zrobią się rozstępy czy nie ma wpływ poziom włókien kolagenowych. Jeśli przyszła mama ma skóre ubogą w nie to niestety nie pomoze nawet najdroższy najlepszy krem.. poziom i kondycja tych włókien ulega zmiania wraz z wiekiem dlatego też mówi się ze lepiej jak w młodszym wieku się rodzi.. jednak to też nie zawsze sie sprawdza.. bo tu wkracza już genetyka (jak wspomniała moja przedmówczyni), czasem kobiety mają tak duzo ze miomo ich utraty w zwiazku z wiekiem mogą rodzić i w 40 latach i nie będą mieli problemu z rozstępami.. a są takie które zachodzą w wieku 22 lat a i tak później maja zsiekany brzuch i uda (o piersiach nie wspomne). tak wiec dziewczyny nie ma co tak wierzy do końca tym kremom aczkolwiek są przydatne po nawilżają skórę itd i nawet lekarze polecają ich używanie.. czytałam gdzieś na necie ze jest jakis krem na rozstępy ze srodkiem łagodzącym swędzenie skóryhihi Mi pozostaj tylko liczyc na to ze tak jak moja mama (ma 3 dzieci) nie ma zadnego rozstępu i ma wspaniałą figure (a ma juz 54 lata) Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Fissan 06.07.06, 20:44 Do porodu został mi miesiąc, a nie mam jeszcze ani jednego rozstępu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Fissan 06.07.06, 21:52 ja używałam na przemian fissan i doktor eris seria M. A poza tym po każdej kąpieli oliwka- teraz po porodzie przez cc na blizne używam maści cepan i na 2 rozstępy-tylko 2-też używam tej maści i po 4msc są bardzo bladziutkie Odpowiedz Link Zgłoś
mala300 Re: Fissan 06.07.06, 22:15 ja tez uzywam Fissanu-on zapobiega powstawaniu rozstepow, bo nawliza skore.lepiej teraz sie smarowac, bo pozniej jak wyskocza paski to zaden krem nie pomoze. o jak dotad, odpukac nic nie wyszlo! Odpowiedz Link Zgłoś
apax Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 07:38 Urodziłam dzidzię w zeszłym roku w sierpniu. Nie mam rozstępów a mam juz 33 lata. To była była moja 1 ciąża. Miałam paranoję na punkcie rozstępów więc od 3 mca oliwkowałam brusio. Od 4do 6 miałam Vichi a potem Mustellę juz do końca. Ponieważ Mustella droga to stosowałam ją tylko rano a wieczorem po kąpieli oliwkowałam się. W ciąży przytyłam 11kg.Życzę Wam żeby upały troszke zelżały a porodów życzę niebolesnych i szybciutkich.Jeśli moge w czymś pomóc czekam na pytania na priva. Rodziłam na gdańskiej Zaspie. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
wierci_pieta Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 08:58 Niestety rozstępy się już pojawiły, więc zapobieganie odpada - chyba tylko, żeby ich więcej już nie było. Najgorsze mam uda aż żal na wspomnienie co było przed ciążą )) ale, ale... dzidzia w brzuszku rekompensuje wszystko !! Nie mniej jednak, trzeba coś z tym zrobić, dla własnego samopoczucia! A co myślicie o Avon? Podobno jest tam jakiś balsam clinical lift&tux (czy jakoś tak), miała go któraś?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qonewa Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 11:59 Polecam Elancyl firmy Galenic. Drogi, ale póki co skuteczny-jestem w 32 tygodniu i nie pojawiły się żadne rozstępy. A jeżeli chodzi o genetykę, to predyspozycje mam, moja mama ma rozstępy i siostra też (straszne!!!!). Ja również mam stare rozstępy na tyłku i udach z okresu dojrzewania. Jednym słowem, myślę, że warto zainwestować w dobry krem. Odpowiedz Link Zgłoś
aga.l.21 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 12:15 ooo, mnie też interesuje opinia na temat Avonu... z pozdrowieniami! Odpowiedz Link Zgłoś
zly_porucznik Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 12:05 Jestem w 29 tyg, od poczatku na brzucho, uda i piersi Mustela 2 razy dziennie + oliwka po kąpieli. No i cóż, w ubiegłym tygodniu na piersiach rozstępy się pojawiły, nie widzac ich normalnie np. w lustrze, ale ja widzę je patrząc z góry. Kupiłam juz Mustele na same piersi i czekam na rezultaty, chociaz cos mi się wydaje, że rzeczywiście cos sensowanego bedzie można zdziałac dopiero po okresie karmiania. Póki co dzis sięgnę po Ziajke na brzucho... Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma75 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 12:44 Przez pierwsze 3 mce używałam balsamu nawilżajacego a potem kremu na roztępy Gerbera. Rodzę na dniach i jak na razie ani jednego Odpowiedz Link Zgłoś
alu2 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 12:48 Niestety żaden balsam przeciwko rozstępom nie pomoże !!! To kwesta skłonności i nic się na to nie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: Rozstępy - który krem/balsam najlepszy? 07.07.06, 12:53 jak juz masz, to chyba nasze rady na niewiele sie zdadzą. bardziej niz balsam zapobiegający pewnie przydałoby sie jakies serum. niektóre firmy maja takie preparaty na juz istniejące np. lierac w ampułkach (drogi (), pewnie galenic też, tylko nie wiem, czy kobiety w ciązy moga ich używać. Odpowiedz Link Zgłoś