malpa513 06.07.06, 19:06 Kiedy pierwszy raz poczułyście jak dzidzia miała czkawke, jestem ciekawa czy ruchy dziecka są zupełnie inne niż czkawka, czy mozna ją pomylić ze zwykłymi ruchami? bd.lilypie.com/viV4p2.png Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmalicka21 Re: czkawka a ruchy dziecka 06.07.06, 19:53 możnanatomiast jeżeli coś ci się w brzuchu rusza bardzo rytmicnie i jakiś dłuzszy czas takie puk puk puk puk puk puk to to czkawka Odpowiedz Link Zgłoś
tusia00 Re: czkawka a ruchy dziecka 06.07.06, 22:07 witaj czkawke odczuwa sie inaczej bynajmiej ja tak mam malenstwo podskakuje w mniej wiecej takim samym odstepie czasu i wtedy nieczuje ruchow tylko te podskakiwanie pozdrawiam moje lipcowe sloneczko www.bobasy.pl/?a=&u=3957&s=9517e07c1edc15ca536436713bdfae49& Oleńka lub Bartuś tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20712;30/st/20060730/k/d00b/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 Re: czkawka a ruchy dziecka 07.07.06, 07:43 a w którym tygodniu pierwszy raz poczułyście czkawkę dziecka, pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
paulina7383 Re: czkawka a ruchy dziecka 07.07.06, 07:55 witam. mimo że pierwsze ruchy odczuwalam dość szybko bo o ile pamiętam w 16tc to czkawke tak dopiero ok 32 tc choć dokladnie nie pamietam.Teraz mam 38 tydzień i codziennie gdy klade sie spać mala ma czkawke. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialu Re: czkawka a ruchy dziecka 07.07.06, 09:32 Całkiem inne odczucie. Ruchy są nieregularne a czkawka to takie rytmiczne podskakiwanie. Ja ruchy poczułam w 17 tc a czkawkę na pewno po 25tc. Odpowiedz Link Zgłoś
melajda czkawka a ruchy dziecka 07.07.06, 12:17 Witam! Jestem w 32tc i jesli chodzi o czkawke mojego dzidziusia to ma on ja bardzo czesto.Mam pytanie do was przyszłe mamusie, czy ktorejkolwiek z was sie to przytrafiło, ze wasz dzidzius podskakuje rytmicznie 4-6 razy dziennie i czy to faktycznie czkawka czy moze cos innego? Moje malenstwo jak juz zacznie, to nie moze przestac dopóki ja nie zrobie paru okrazen po domu i nie pomasuje brzuszkaZaczyna mnie to troche martwic, ale wmawiam sobie, ze to na pewno normalne i nic zlego sie nie dzieje. Chetnie poczytam wasze opinie na ten temat.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina7383 Re: czkawka a ruchy dziecka 07.07.06, 13:56 ja mam tak samo kilka razy dziennie czuje te rytmiczne ruchy w dole brzucha zwlaszcza wtedy kiedy ide spać musze wtedy troche pochodzic i juz jest ok.Mam 38tc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dodkowska Re: czkawka a ruchy dziecka 07.07.06, 13:56 ja nieodruzniałąm czkawki od ruchow Odpowiedz Link Zgłoś
magda_wojciechowska Re: czkawka a ruchy dziecka 07.07.06, 13:59 U mnie czkawke trudno pomylic z ruchami malenstwa. Sa to bardzo delikatne, a jednoczesnie miarowe ruchy - srednio co 2, 3 sekundy. Odpowiedz Link Zgłoś
makud Re: czkawka a ruchy dziecka 07.07.06, 23:42 Nikt mi nie chciał uwierzyć (oprócz mojego męża, ponieważ on też to słyszał),ale ja słyszałam z mojego brzucha coś jakby cmoknięcie,mlaśnięcie.Zdarzyło się to kilka razy.W dwóch pierwszych ciążach nie ,tylko w trzeciej.Może dlatego że córka byla sporym dzieckiem(4.5 kg)?Może któraś z was też usłyszała jakieś odgłosy dochodzące z brzycha? Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta190 Re: czkawka a ruchy dziecka 08.07.06, 10:03 hej ja tez czasem slysze jakis dziwny odglos z brzuszka ale u mnie to raczej przyomina taki pojedynczy szelest nie wiem jakby folii...i zastanawialam sie czy to normalane...dalej nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś