Dodaj do ulubionych

jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone?

07.07.06, 10:54
jestem prawie w 31 tyg ciaży.jak moge rozpoznac jak dziecko jest ułozone?
czuje jagby kopniaki tylk z prawej strony(czasami mam wrazenie ż eto nóżka)i
jednoczesneczuje ruchy i jagby wypinanie sie (nie wiem czy to główka czy pupa)
na wysokości pępka.jeste ciekawa czy juz dziecko odróciło sie główką w dół?
jak myslicie?
Obserwuj wątek
    • honi_29 Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 11:03
      W 31tc dziecko nie ma już tyle miejsca na wiercenie się,więc nie powinnaś mieć
      kłopotu ze zlokalizowaniem jego części ciała.Jak zauważyłaś mocne kopniaki,to
      nóżki,a delikatniejsze to rączki.Jak wypina coś dużego to najprawdopodobniej
      pupciasmile
      • luiza1981 Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 11:05
        hmn to w takim razie jak jst ułozone?
        • honi_29 Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 11:08
          Moje Słonko leżało boczkiem,tzn.główka była w doł,kręgosłup po lewej
          stronie "zawijał się" od lewego boku pod klatkę piersiową,a nóżki szalały po
          mojej wątrobie.Na USG zobaczyłam i faktycznie tak czułam mocniejsze i lżejsze
          kopnięcia.
    • tusia00 Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 11:06
      witaj moje jest glowka w dol od 28 tyg i tez mi tak wypina pupcie a nozki
      wypycha na wysokosci zoladka pozdrawiam

moje lipcowe sloneczko
      www.bobasy.pl/?a=&u=3957&s=9517e07c1edc15ca536436713bdfae49&
      Oleńka lub Bartuś
      tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20712;30/st/20060730/k/d00b/preg.png
    • justynaz2010 Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 11:11
      Ja poznaje po tym, ze moja dzidzia ma czesto czkawke. Wtedy sprawdzam
      gdzie "drgania" sa najmocniejsze i wnioskuje ze tam jest glowka smile

Pozdrawiam smilesmilesmile
      • luiza1981 Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 11:13
        no ja moge rozpoznac tylko nózki że sa po prawej stronie ale gdzie reszta?
        czyzby to było ułożenuie poprzeczne?
    • mamalinka Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 13:25
      Ja jestem w 32 tygodniu. Na ostatniej wizycie czyli 26 czerwca lekarz na
      podstawie badania ręcznego i próby posłuchania serca stwierdził że dziecko jest
      już ułożnoe główką na dół. Czyli pleckami do brzucha. Ja czuje kopniaki ponad
      wysokość pępka, falowanie brzucha (wypinanie) na wysokości pępka i taki dziwny
      ucisk na dole. Szczególnie jak jestem w toalecie i robie siusiu to mam wrażenie
      że po opróżnieniu pęcherza tak jak by bardziej uciskało mnie na dole. Troche
      zagmatwanie napisałam no ale takie mam odczucia. Ciężko sie o czymś takiem
      pisze.
      Pozdrawiam

p.s
      Wydaje mi się że to wypinanie twoje na wysokości pępka to właśnie pupa bo ja
      też podobnie czuje. Możesz zapytać lekarza
      • marta_st1 Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 15:28
        Najlepiej jak leżysz, wtedy wiadomo gdzie jest pusto, a gdzie leży dziecko.
        Twarde części to głowa i pupa, a tam gdzie faluje to właśnie jest pupa smile
    • madzialu Re: jak samej wyczuć jak dziecko jets ułozone? 07.07.06, 18:54
      Mój synek leży poprzecznie. Brzuch jest wtedy rozciągnięty, płaski w okolicy
      pępka za to szeroki po prawej i lewej. Główkę łatwo poznać gdzie jest bo jest
      twarda, pupa za to podobnej wielkości za to miękkawink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka