07.07.06, 13:37
czesć

Mma 4,5 letnią córeczkę , obecnie jestem w 2 miesiącu ciąży (staralismy sie 8
miesięcy).mam pytanko .
Moja Weronikę (1 dziecko) rodziłam ze skurczami oczywiście przez 13 godzin z
minutami, jak to jest przy drugim dziecku?
Szybciej , czy tak samo , czy zalezy od organizmu kobiety.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • malinka255 Re: 2 poród 07.07.06, 13:47
      Witaj-jestem mamą 21 mies. Oliwki, dzisiaj koncze 35tcsmile Też mslę, jak to
      będzie; z tego co czytalam, to większosc twierdzi, że drugi poród jest
      latwiejszy, szybszy, mniej bolesny, krótszy; ale są też dziewczyny, co piszą,
      że gorszy... Musimy więc poczekac i same tu napiszemy po porodzie, jak przy
      drugim porodziesmile
      Ja mam nadzieję, że będzie latwiej; pierwsze dziecko rodzilam i tak krotko, od
      podlączenia kroplówki 4,5 godz;
      pozdr.
      malinka
      • joanna.polska Re: 2 poród 07.07.06, 13:56
        Dla mnie drugi porod byl trudniejszy pod wzgledem mojej psychiki tzn.wiedzialam
        co mnie mniej wiecej czeka bo juz to przezylam i poprostu panicznie sie balam
        tego porodu.Sam porod trwal krotko a raczej wszystko bylo w expresowym
        tempie.Obudzilam sie o 4h15 rano bo czulam ze cos mi leci po plecach i myslalam
        ze mi wody odeszly niestety to byla krew.Po chwili zaczely mi sie pierwsze
        skorcze i to juz w odstepach 3 min.Natychmiast pojechalismy do szpitala.Mialam
        rozwarcie na 6cm.Mariana urodzila sie o 7h05.Wiec u mnie od pierwszego skorczu
        do porodu uplynelo zaledwie 3 godziny.Wspomne ze wieczorem kladac sie spac nie
        mialam zadnych boli wiec do tej 4 rano spalam dobrze.Slyszalam jednak ze to tez
        zalezy od kazej rodzacej bo jednak kazda z nas jest inna.Ja milam dobre i
        szybkie dwa porody.
    • dodkowska Re: 2 poród 07.07.06, 13:57
      2 poród jest zawsze szybszy i mniej bolesny poniewaz masz juz macice wyrobionasmile
      gratuluje
      • kaka234 Re: 2 poród 07.07.06, 14:20
        słyszałam ze jak jest mniej niż 6 lat przerwy to bywa lżej, a jak więcej to tak
        jak by rodzic po raz pierwszy. ja mam 9 i mnie to nie pociesza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka