elag3 11.07.06, 12:23 po porodzie pomógł mi Preparation H. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makubata Re: polecam na hemoroidy 11.07.06, 13:33 z doświadczenia wiem że dobry jest avenoc-homeopatyczny.Mnie pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: polecam na hemoroidy 11.07.06, 14:56 A ja polecam krople na katar i nie jest to zart ale rada świetnego lekarza proktologa.Trzy dni i po kłopocie a wczesniej leczyłam sie kilka miesięcy czopkami i nic nie pomagało Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: polecam na hemoroidy 11.07.06, 17:01 A co to za swietny lekarz jesli mozna wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: polecam na hemoroidy 11.07.06, 17:29 Niestety nie jest to Polak i nie przyjmuje w Polsce tylko w Niemczech.Byłam u niego na wizycie przy okazji wizyty u cioci równiez lekarki.Dla mnie swietnym lekarzem jest ten który w prosty sposób potrafi pomóc pacjentowi.A w moim przypadku tak było.W Polsce zalecali juz metody inwazyjne a mi pomogły krople i to jeszcze na katar) Szczerze mówiąc jak usłyszałam że mam stosowac krople to parsknęłam śmiechem, moja ciocia która wszystko tłumaczyła zreszta też.Cały dzień sie zastanawiałam jak je stosować Ale pomogło i to najwazniejsze.Krople powoduja silne obkurczenie sluzówki i zmniejszaja przekrwienie błony sluzowej i chyba na tym polega ich działanie. PoZdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anet1 Re: polecam na hemoroidy 11.07.06, 18:35 A co to za krople i jak je stosowałaś? Pozdrawiam, Anet Odpowiedz Link Zgłoś
rogusia2 Re: polecam na hemoroidy 11.07.06, 18:57 Koniecznie napisz co to za krople? Stosowałaś w ciązy czy po porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nikki30 Re: polecam na hemoroidy 11.07.06, 19:58 Stosowałam chyba najtańszy Xylometazolin bezpośrednio na hemoroidy a potem końcówke dezynfekowałam Mozna jeszcze zwilżyć wacik i przemyć.Może nie wygląda to zbyt pięknie ale nic innego nie przychodziło mi do głowy Krople zastosowałm dopiero 3 mce po porodzie bo wcześniej leczyłam je czopkami i nie wiedziałam ze taka mozliwośc w ogóle istnieje.Może i wam pomoże Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rogusia2 Re: polecam na hemoroidy 11.07.06, 21:20 Pytałam w aptece i nie ma kropli na katar polecanych dla ciężarnych. Wstrzymam się do porodu - jeszcze 2 miesiące jakoś wytrzymam ALe dzięki za radę, na pewno skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś