Dodaj do ulubionych

30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie?

13.07.06, 13:33
jw, u mnie 10 kg, skurcze b. częste, biorę leki a te upały to mnie wykończą
pozdr
kaja
Obserwuj wątek
    • margonik Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 13.07.06, 13:54
      U mnie ponad 32 tygodnie. Na plus niecałe 7kg, ale ja dosyć dużo ważyłam już
      przed, chociaż nie miałam nadwagi. Bardzo szczupłe dziewczyny z regułu więcej
      przybierają. A samopoczucie ok. Skurcze mi trochę przeszły - było gorzej. Teraz
      tylko czasami, jak za szybko gdzies idę. Upałów nie lubię z definicji, ale nie
      powiem, aby mi przeszkadzały teraz jakoś wyjątkowo. Na szczęście nic mi nie
      puchnie. Jedyny mankament, że chodzę, jak babcinka smile Człapię sie wręcz, a nie
      chodzę! Mam wrażenie, że coś w kościach biodrowych sie już przestawia i stąd
      ciężko o wdzięk.
      • edyta08 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 13.07.06, 13:59
        Hej
        u mnie 31 tydzień no i plus 8 kg.czuję się super, uwielbiam słońce , lato ,
        wakacje także nic mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie.
        cała ciąża to dla mnie najcudowniejszy okres w moim życiu.
        Pozdrawiam
    • joasia81 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 13.07.06, 14:11
      U mnie 10 kg też na plus, też mam skurcze więc łapczywie podjadam fenoterol.
      Upały mnie męczą i zdecydowanie lepiej czuję się jak jest chłodniej.
      31tc.

Pozdorowienia
    • sopia Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 13.07.06, 15:21
      hej! na plusie 5 kg, 30 tydzień, upały wykanczają mnie fizycznie chociaz na
      miejscu wysiedziec nie moge, córcia ruchliwa i juz nie moge sie doczekać kiedy
      przyjdzie na swiat chociaz porodu boje sie strasznie zwłaszcza,ze to nasze
      pierwsze dziecko.Jak narazie oszalalam na punkcie małych ubranek!
    • cathy1976 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 13.07.06, 15:25
      dzis zaczelam 30 tydzien- +11.5 kilo; czuje sie swietnie i upaly jak na razie
      nie przeszkadzaja (choc troche mi stopy spuchly- czuje po butach); no i sa noce
      kiedy mi sie slabo spi- zawsze spalam na plecach, a tu tylko 2 boki do wyboru :-
      )
    • nesting_sheep 33tc 13.07.06, 15:29
      od 28tc +10kg
      macica sie stawia jak zwykle
      samopo super
      • rogusia2 Re: 30 tc 13.07.06, 18:13
        własnie dziś skończyłam 30tc. Brzuch twardy jak kamień i Fenoterol 3-5 razy
        dziennie. Upał mnie zabija-staram się nie wychodzić nawet do sklepu. Prztyłam
        11kg i nie mogę uwierzyć, że niektóre z was tylko 5!! Kobiety jak wy to
        robicie? Fakt, ze siedzę już w domu ale wcale się nie obżeram. Przed ciążą
        53kg/162 cm wzrostu więc nie taka znowu chudzina ze mnie. A dopiero teraz ponoć
        będziemy najwięcej przybierać sad
    • agattka5 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 13.07.06, 18:24
      U mnie 32 tc, 10 kg na plus.Wszystko ok, ale jest mi tak gorąco, ze po prostu
      cała płynę-całe szczęście że pracuję w domu. Całe szczęście nie jestem
      (jeszcze) opuchnięta. Właśnie obżeram się pysznymi (prosto z cukierni)
      jagodziankami i popijam zimnym mlekiem-wszyscy mi mówią, ze taka jestem
      szczupła, to co mam się ograniczaćsmile!!!
    • floo1 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 13.07.06, 18:56
      31 tydzien 14kg na plusiesmileczyli chyba najwiecej z wszystkich,ale jestem wysoka
      i byłam szczupła.Samopoczucie fizyczne -bardzo dobre psychiczne-troche
      gorzej(maż ma dla mnie mało czasu i czuję sie samotna,może stąd te kilogramy?)
    • mollas1 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 13.07.06, 23:39
      upały mnie wykańczają,fenoterol 3 razy dziennie, na plusie 9 kg!
      • toja76 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 14.07.06, 08:24
        cześć, jestem w 31 tc i przytyłam już 12 kg, ale przed ciążą byłam szczupła a
        teraz w zasadzie nie widać tych kilogramów, tylko brzusio mam wielkie. Brzuch
        też mi twardnieje coraz częściej i muszę o tym powiedieć dziś mojemu gin. Nie
        puchnę za bardzo, ale nie pracuję i się lenię
        • bombastic12 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 14.07.06, 10:05
          Hej
          29/30 tydzień-9kg do przodu.
          Skurcze,twardnienie brzucha, kłucie w dole brzucha coraz częstsze, ale widzę że każda z was tak masmile widocznie tak ma być.
          Najgorzej mam w nocy jak musze wstać do łazienki-wtedy brzuch przeszkadza, nie mogę się podnieść i mi twardnieje, też tak macie ?
          aga
    • utunia Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 14.07.06, 10:10
      30 tydzień na plusie 6kg. Samopoczucie generalnie ok a byłoby jeszcze lepsze
      gdyby nie upały...
    • mika99 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 14.07.06, 10:45
      30t. na plusie 9-10 kg, najbardziej mnie przeraża że człowiek nie je wcale tak
      dużo/przynajnmniej w moim przypadku/ i tyje. upały dokuczają ale dzis jest
      lepiej. twardnienie brzucha raczej dosyć rzadkie. pozdrawiam
    • arras-k Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 14.07.06, 13:17
      30 tydzień - u mnie +9kg (w pierwszej ciaży w tym tyg. było +15!)Samopoczucie
      dobre, żadnych skurczy, no może rzako twardy brzuch na chwilkę sie zrobi.
      Ogólnie czuje sie dobrze tylko upały straszne!!!!
    • anamon1 32 tydz. wlasnie sie zaczyna 14.07.06, 13:47
      i jest ok.7-8 na plusie (nie znam dokl.poczatkowej wagi), skurcze bardzo
      nieliczne, samopoczucie ok.bo wlasnie spadl deszcz i nie widze w koncu
      slonca.Chcialam tylko Was uczulic na picie duzej ilosci wody podczas upalów, bo
      ja troche o tym zapomnialam i lekarz swtwierdzil mala ilosc wod plodowych.Po
      kuracji jaka sama sobie zarzadzilam (4l wody min.dziennie plus lezenie) sa juz
      w normie, ale teraz juz nie brykam sobie tak nieodpowiedzialnie i unikam
      wychodzenia w upal.
      Sciskam inne przyszle mamy
    • agusia017 Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 14.07.06, 13:47
      U mnie właśnie się kończy 31tydzień na plusie jak na razie 12kg bardzo dobrze
      się czuje mały się wierci przez cały dzień.Jak na razie bardzo żadko twardnieje
      brzuch.Mam nadzieje ,że już tak będzie do końca.
    • hodos Re: 30 tydzień, ile na plusie i jak samopoczucie? 14.07.06, 13:53
      ja za kilka dni zaczynam 30tc, i mam ok. 9kg na plusie choc tego nie widać jak
      mówi rodzina i znajomi tylko że brzuszek dużysmile
      co do skurczów to mam częściej jak sie nie oszczędzam, ale od wczoraj muszę
      leżec więcej i odpoczywać wtedy przechodzą. ja często robiłam błąd, że, bo w
      sumie bardzo dobrze sie czuję, latałam jak głupia po mieście, załatwiałam
      sprawy a potem po tygodniu musiałam to odleżeć przez pare dni..no i biorę teraz
      no-spę forte..

pozdrawiam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka