Dodaj do ulubionych

Byłam w dobrych rękach

13.07.06, 16:22
Od maja 2005 - kiedy szczęśliwie urodził się mój drugi syn - kocham ten
szpital (tzn. oddział położniczy)! I dlatego ogromnie cieszą mnie wszelkie
pozytywne głosy na jego temat. Chciałabym, aby stał się popularną porodówką w
stolicy, bo za każdą rodzącą idą pieniądze (bez limitów), a wówczas "oprócz"
cudownych ludzi tam pracujących będzie więcej łazienek i zwyczajnie oddział
będzie bardziej doinwestowany. Życzę powodzenia. Jak uda mi się jeszcze
raz "zafasolkowac" - jadę do Praskiego!
Obserwuj wątek
    • olusia_mala Re: Byłam w dobrych rękach 10.08.06, 15:26
      Jestem w ciąży i za około miesiąc spodziewam się szczęśliwego finału. Szpital
      Praski to jedyny szpital w Wwie, o którym czytalam na różnych forach TYLKO I
      WYŁĄCZNIE pozytywne opinie. Co do pozostałych szpitali - różne mamy miały różne
      zdania. Praski - wszyscy zgodnie chwalą, przede wszystkim ze względu na
      profesjonalizm i "ludzkie podejście" personelu. Warunki podobno kiepskie, ale w
      końcu pewnie nie to jest najważniejsze. Ja coraz bardziej zastanawiam się, czy
      nie rodzić w Praskim? - chociaż nie znam ani żadnej położnej ani lekarza, ani
      też nie byłam obejrzeć sali porodowej.
      Mam tylko do Was pytanie : czy ktoś z Was, kto rodził w tym szpitalu ma jakieś
      namiary na położną (oczywiście taką od porodów), czy wie coś nt. ewentualnego
      zwiedzenia sali porodowej? Czy są tam problemy z miejscami? Jakiś cennik za
      usługi ponadstandardowe?
      Bedę wdzięczna za info.
      • izuniap78 Re: Byłam w dobrych rękach 19.08.06, 15:23
        Ja rodziłam w Praskim w maju. Gorąco polecam ten szpital. Obsługa dobra. Raczej
        nie robią problemu przy zwiedzaniu(ja zwiedzałam ze szkołą rodzenia, ale jak
        leżałam po porodzie, to położna oprowadzała pojedyńcze osoby).Niestety nie znam
        nazwiska lekarki i położnej z którymi rodziłam, ale były bardzo miłe i
        profesjonalne.Wiem,że pokój jednoosobowy kosztuje 400 zł, ale moim zdaniem
        niewarto go brać, bo sale są dwu osobowe(można porozmawiać z sąsiadką).Z tego
        co wiem, to rzadko odsyłają do innych szpitali. Poród rodzinny kosztuje 100 zł,
        a znieczulenie zzo 500 Zł(osobiście nie brałam go i przeżyłam, choć cholernie
        bolało, ale dasz radę).
        Ogólnie polecam szpital.
        Pozdrawiam, Iza.
        • izuniap78 Re: Byłam w dobrych rękach 19.08.06, 15:26
          Pomyliłam się z rozpędu. Pokój 1-osobowy kosztuje 80 zł za dobę.
          Sorki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka