kangurek20 17.07.06, 19:22 Hej jestem w 18tc i od 10 dni czuje ruchy.Ile razy w ciągu dnia albo godziny powinnam poczuć ruchy??? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deka.dentka Re: Ile razy??? 17.07.06, 19:46 w 18 tygodniu to jeszcze nie wszystkie kobiety w ogóle czują ruchy (ja np. takie wyraźne to poczułam po 21 tygodniu), więc na tym etapie ciąży jeszcze nie mówi się o jakiejś regularności, ilości itd nie stresuj się więc mój Dzidek po 21 tygodniu miał już swoje pory ruchu i snu i one stopniowo się jeszcze bardziej regulowały, teraz - w 28 tygodniu - wiem dokładnie, kiedy powinien spać, a kiedy wariować z tego co wiem, to dopiero grubo po 30 tygodniu trzeba liczyć ruchy w ciągu godziny - masz jeszcze czas Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Ile razy??? 17.07.06, 19:55 ja pierwsze ruchy poczułam dopiero po 20tc. teraz koncze 25tc i ruchy nadal sa bardzo słabe, nieregularne i niezbyt czesto. na USG wszystko wychodzi dobrze wiec ilościa ruchów sie nie martwie. ważne ze wogóle czuje, ze dziecko sie rusza. w ciągu dnia mam spokój bo przez te upały mała pewnie spi. aktywna jest jak tylko połoze sie spac (wtedy cały brzuch mi sie rusza i rano jak tylko wstane. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
basiuniagp Re: Ile razy??? 17.07.06, 20:13 w tym okresei nie liczy sie ruchów, dopiero ok. 30 tyg. można mówić o jakiejś regularnosci Odpowiedz Link Zgłoś