Dodaj do ulubionych

cwiczenia krocza

21.07.06, 11:24
poradzcie cwiczenia aby uniknac naciecia krocza
Obserwuj wątek
    • lamatha Re: cwiczenia krocza 21.07.06, 11:30
      www.rodzicpoludzku.pl/pliki/Naciecie_krocza_koniecznosc_czy_rutyna.pdf

na stronie 20, kolezanka wlasnie znalazla.
    • spa76 Re: cwiczenia krocza 21.07.06, 11:59
      polecam ci książke J. Balaskas "Aktywny poród" - jest tam wiele fajnych ćwiczeń
      ze zdjęciem, instrukcją, przeciwskazaniami itp, także zwiększjących
      elastycznośc mięsni krocza. opisać je na sucho cokolwiek trudno.
      • antyka Re: cwiczenia krocza 21.07.06, 12:01
        ksiazka jest super, rzeczywiscie
        za 3 tyg. zaczynam regularny masaz + cwiczenia z balonikiem epi-no
        chcialabym tez rodzic w pozycji kucznej
        • olaolika Re: cwiczenia krocza 21.07.06, 13:02
          Pierwszy porod mialam z nacieciem i wspominam to wlasnie naciecie jako koszmar,
          gdybym go nie mialo o ile bylo by mi proscie zajmowac sie dzieckiem a tak
          kwiczalam z bolo przy wizyciew toalecie i oczywiscie siedzeniu przez dlugi
          okres czasu. Teraz jestem ponownie w ciazy i postanowilam nabyc balonik epi-no -
          wlasnie zlozylam zamowienie - mam nadzieje ze on uchroni mnie przed tym
          koszmarnym nacieciem

pozdrawiam
          • magda8850 Re: cwiczenia krocza 21.07.06, 13:39
            a czy moglybyscie podpowiedziec co to jest ten balonik epi-no i gdzie go nabyc tez sie tego boje
            • antyka Re: cwiczenia krocza 24.07.06, 10:40
              wejdz na forum wygodnych ciezarowek i tam poszukaj mojego postu na temat epi-no
              tak, gdzies powinnien byc numer tel. do firmy, ktora go sprowadza z niemiec
              koszt z wysylka ok. 290 pln
              • malgosialka Re: cwiczenia krocza 24.07.06, 14:24
                dużo ćwiczeń krocza prowadzi dziewczyna ze studio zdrowia- polecam -
                www.studiozdrowia.hbz.pl
                • kasinekg Re: cwiczenia krocza 24.07.06, 15:02
                  mnie przed nacięciem i pęknieciem (nie wiem czemu niektórzy widzą tylko takie
                  dwie możliwości, mówiąc wolę być nacięta niż pęknięta)uchroniły ćwiczenia na
                  baloniku epi-no i masaże krocza, kopiuję przepis (ja nie miałam tych olejków,
                  więc używałam maści nagietkowej)
                  **powinno sie go rozpoczac na co najmniej 1-2 miesiace przed terminem porodu.
                  Ma na celu uelastycznienie odcinka miedzy pochwa a odbytem (taka niby-skora tam
                  jest-rodzaj blony jakby), ktory podczac porodu szczegolnie narazony jest na
                  uszkodzenia. Z kolei jesli bedzie elastyczny wtedy prawdopodobienstwo
                  samoczynnego urazu mniejsze.
                  Olejek do masazu krocza
                  1/4 olejku z kielkow pszenicy
                  3/4 olejku migdalowego
                  2 kapsulki wit E
                  (plus ja w ostatnich 2 tyg dodalam do tego 2-3kapsulki wiesiolka
                  Dobrze wymieszac. Masowac 1-2 razy dziennie(najlepiej po kapieli).
                  W pozycji w przysiadzie, uzywajac odrobiny olejku, masujemy krocze w karkolomny
                  sposob wink badz prosimy o pomoc chetnego tatusia-to-be wink
                  Masaz polega na tym, ze chwyta sie te blone pomiedzy palec wskazujacy i kciuk
                  i wciera w nia miksture lekko naciagajac ustrojstwo smile

Aha, co do olejku.
                  Jesli olejek z kielkow pszenicy okazalby sie trudny do zdobycia wtedy mozna
                  dodac wiecej wit E (np 4-5 kapsulek)
                  On (czyli kielki pszenicy) jest po prostu naturalnie bogaty w wit E i dlatego w
                  tym przypadku skuteczny.
                  Ma jeszcze kilka innych wlasciwosci, ale ta akurat gra najwieksza role.
                  Niektorzy zalecaja tez sama wit E (wycisnieta z kapsulki) ale olejek migdalowy
                  ulatwia jej wchlanianie wiec jest o tyle lepszy.
                  pozdrawiam i życzę porodu bez nacięcia
                  • olaolika Re: epi-no kupilam w Polsce 24.07.06, 15:19
                    Ja epi-no zamowilam w Poznaniu pod nr tel 61 8519047, zadzwonilam zamowilam i
                    nastepnego dnia mialam juz paczuszke, zaplacilam ok 280,00 zl juz z kosztami
                    przesylki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka