Dodaj do ulubionych

zaczynam 40 tydzień !

23.07.06, 12:17
Zaczynam 40 tc i nic się nie dzieje.... Boże... jak ja bym chciała już
urodzić! Rozwarcie od tygodnia na 2 cm, skrócona szyjka, marne skurcze - to
mój dorobek. Bolą mnie pachwiny, że chodzić nie mogę. A powinnam, żeby coś
się ruszyło. Co 3 dzień na KTG, serduszko ładnie bije ale skurcze ? (
hehehe). Wczoraj coś tam się pokazało, ale moja gin. powiedziała, ze " to
jest takie nic". Czy takich kobietek jest więcej? Pozdrawiam i życzę wam i
sobie szybkiego porodu !
Obserwuj wątek
    • kaoli27 Re: zaczynam 40 tydzień ! 23.07.06, 12:21
      dołączam!
      skurcze na KTG wyszły, ale rozwarcie maciupeńkie
      brzuch pobolewa jak na okres i przechodzi
      mam już serdecznie dośćsad

dzieciaki coś nie spieszą nam się na świat
    • gosika78 Re: zaczynam 40 tydzień ! 23.07.06, 14:00
      Ja urodziłam 10 dni po terminie i rozumiem wasze zniecierpliwienie smile Myślałam,że oszaleję. Powiem Wam, żebyście przestały marudzić i PORZĄDNIE się wyspały smile Pozdrawiam, pomyślnego rozwiązania życzę.
      • kaoli27 Re: zaczynam 40 tydzień ! 23.07.06, 14:14
        u mnie na szczęście wywołują poród często już od 2 dni po terminie, zalezy od lekarza
        a ze spankiem to krucho, nawet jakbym chciała to nie mogę

ale damy radęsmile))

• ewelam Re: zaczynam 40 tydzień ! 23.07.06, 14:33
          Oj pospać to moje marzenie,ale jak na razie miesiączkowe pobolewania co jakiś
          czas i zero widoków na coś więcej.Coś mi się wydaje, że ta nocka będzie jeszcze
          gorsza od poprzedniej.
    • hodos Dziewczyny kochajcie się!! 23.07.06, 14:46
      Moja ginka stwierdziła, że orgazm powoduje wydzielanie oksytocyny i może
      przyśpieszyc poródsmile
      • skarb_x Re: Dziewczyny kochajcie się!! 23.07.06, 14:54
        Też słyszałam, ze lekarze polecają jakiś mały seksik na wywołanie... hehehe.
        Tylko nie wiem jak Wy , ale ja wcale nie mam na to ochoty. Juz jakiś czas temu
        odstawiłam "ten sport", czuję się gruba, nieatrakcyjna i opuchnięta... Mam
        dość!
        • hodos Re: Dziewczyny kochajcie się!! 23.07.06, 16:01
          Spoko rozumiemsmile Ale jeśli mąż nie ma nic przeciwko to można spróbować? Ja
          napewno spróbuję jak się zmęczę czekaniemsmile ale ja jestem dopiero w 31tc
    • agless Re: zaczynam 40 tydzień ! 23.07.06, 15:45
      Jestem mama 6 tygodniowej dziewczynki i tak ci dobrze radze wyspij sie
      porzadnie, ile sie dasmile)) A urodzisz i tak na pewno i to juz wkrotcesmile))
    • lidkaaa Re: zaczynam 40 tydzień ! 23.07.06, 21:21
      też zaczynam dzisiaj 40tc smile
      I mam dokładnie to samo-pachwiny bolą,spać nie mogę,a jak zasnę,to budze się z
      bólu przy każdej zmianie pozycji.
      Dobrze wiedzieć,że nie jestem sama wink

Pozdrawiam ciężaróweczki smile
    • katarzynka_28 Re: zaczynam 40 tydzień ! 23.07.06, 21:45
      a co ja mam powiedziec .... zaczelam juz 42 tydzien jestem 8 dni po terminie
      boli mnie " pipka " ze tak brzydko powiem, mam wrazenie ze mnie non stop cewnikouja jak chodzesad((((szyjka oki, Badania KTG rewelacyjne i nic sie nie dzieje.
      Jutro ide do szpitala znow na badania
      Mam dosc tych upalow tego dyskompfortu z brzuchem, rozpychania sie dzieciaka w brzuchu.
      To moja druga ciaza, tamta tez o tydzien pozniej wywolana, aczkolwiek zakonczona cieciem
      Tylko ze wtedy urodzil sie chlopak a teraz ma byc dziewczynka.
      Dyskoteka nie pomogla, sex nie pomaga moze jak pozycze mloot pneumatyczny to sie wkoncu cos ruszy..... tylko ze nikt takowego nie ma....
      U mnie ulice teraz remontuja wiec chlopaki maja mlot moze im pomoge.....winkhehehe
      • ola07 Re: zaczynam 40 tydzień ! 23.07.06, 22:18
        Dołączam,ja 40 tc zaczynam pojutrze,pachwiny bolą strasznie,cały czas mam
        uczucie jakby główka córci tkwiła mi między nogami,cierpię na chroniczną
        bezsenność,od dwóch tygodni mam plamienia najpierw brązowe a wczoraj różowe i
        od tygodnia rozwarcie na 2 palce,a skurczy zero,acha zapomniałam dodać że moje
        stopy przypominaja nadmuchane baloniki.Mam juz dość i psychicznie i fizycznie.
    • dodkowska Ja jutro też zaczynam 40 tydz. 23.07.06, 22:21
      Ja jutro też zaczynam 40 tydz. i nic kochamy sie z męzem i nic masuje brodawki
      mowie do małej żeby już wyszła i nicsad tez juz chce bardzo urodzic ostatnio
      b.dużo sprzatam i tez zadnych postępów małej chyba za bardzo podoba sie w
      brzuszkusmile
    • dodkowska Ja jutro też zaczynam 40 tydz. 23.07.06, 22:23
      ja tez mam skurcze (miałam ) bo teraz to już nawet ich niema a jesli chodzi o
      rozwarcie to niewiem bo gin mnie od 6 miesiąca nie badała ginekologicznie i
      brzuszek opadł ale nic brzuszek twardnieje prawie cały czassad
    • aniabogatko1 Re: zaczynam 40 tydzień ! 24.07.06, 13:04
      Ja tez zaczęłam 40 tydzień i nic. Rozwarcie tylko na 1 cm i żadnych skurczysad
      No i te upały... koszmar. Do tego zaraz musze jechac na KTG i jak pomyślę, że
      mam jechac nagrzanym w pełnym słońcu aucie bez klimy to mi sie az zimno robi..smile
    • d.dolewska Re: zaczynam 40 tydzień ! 24.07.06, 13:15
      U mnie też nic a nic.Termin na piatek ale nie sadze abym do tego czasu
      urodzilasad Brzuszek mnie dusi,spac nie moge,bolą w nocy stawy biodrowe.Jak
      wstaje na siusiu to cała miednica mi chrupie uncertain No a stopy jak dwa serdelki
      (prawa to juz jak balon...) Mam juz po dziurki w nosie!!! Wyspać sie i tak nie
      moge to niechże wreszcie urodzę-bo zamiast odpoczywać przed pojawieniem sie
      Małej męcze się okropnie. Trzymajcie sięsmile

Pozdrawiam,
      Dominika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka