Dodaj do ulubionych

do mmalicka21

10.08.06, 08:05
Witaj!
Chciałabym się zapytać jakie miałaś znieczulenie przy cesarce. Ja również mam mieć cc i lekarz pozostawił mi do wyboru albo zzo, albo znieczulenie ogólne.
Obserwuj wątek
    • mmalicka21 Re: do mmalicka21 10.08.06, 10:57
      ja że tak powiem miałam i takie i takie bo próbowałam rodzic siłami natury i
      podano mi zzo a po 10 minutach zdecydowano o cc i dano mi podpajęczynówkowe
      ale nie bierz zzo bo umrzerz z bólu
      ja tak umierałam ze lekarz chciał mi dac narkozę.....
      żałuje że od razu tego ne zaproponowałam bo strasznie cierpiałam
      aleinne dziewczyny przy podpajeczynówkowym znieczuleniu wspominaja poród bardzo
      dobrze
      pzdr
      • prawieczterdziestoletnia Re: do mmalicka21 10.08.06, 11:45
        Dzięki za podpowiedź. Ja już wcześniej obstawałam za znieczuleniem ogólnym, ale chciałam się jeszcze upewnić.
    • crazygirl11 Re: do mmalicka21 10.08.06, 11:54
      jestem dopiero na początku ciąży i dopiero "wgryzam się" w forum, więc mam
      pytanie, co oznacza skrót "zzo"? Rozumiem że jest to rodzaj znieczulenia, ale
      czym różni się od znieczulenia ogólnego?
      • poranna_zorza Re: do mmalicka21 10.08.06, 12:11
        crazygirl zzo tzn. znieczulenie zewnątrzoponowe, natomiast co do poprzedniego
        wątku to ja miałam przy cc zzo i wspominam je bardzo dobrze, byłam cały czas
        przytomna a nie czułam bólu wogóle.
        • crazygirl11 Re: do mmalicka21 10.08.06, 12:12
          Dzięki! smile
          • mmalicka21 ja miałam i jedno i drugie i umarłam z bólu : ) 10.08.06, 12:21
    • hoshi74 radze znieczulenie pp 10.08.06, 15:43
      mialam cc kilka dni temu i znieczulenie pp, dzieki temu od razu widzialam moja
      corke i moglam ja pocalowac, nic mnie nie bolalo i szybko doszlam do siebie.
      po narkozie budzisz sie i nie wiesz co sie dzialo... ja bym tak nie chciala.
      pozdrawiam
    • mama.martynki Re: do mmalicka21 10.08.06, 15:54
      Ja również polecam zzo. Zaraz po urodzeniu słyszałam i widziałam i dotykałam
      skarba mojego a zanim mnie zaszyli dzidzia była myta i ważona i jak wyjeżdżałam
      z sali mąż mi na korytarzu dał komórkę którą zrobił zdjęcia malutkiej! przez
      następne godziny odpoczywałam, w końcu mnie nic nie bolało! i oglądałam swoje
      małe szczęście.
    • kaeira Re: do mmalicka21 10.08.06, 16:17
      Pamiętaj, że znieczulenie ogólne przy CC ma o wiele większe ryzyko niz częsciowe.
      W krajach anglosaskich zdecydowana większość wszystkich CC odbywa sie dziś przy
      znieczuleniu zewnątrzoponowym albo podpajeczynowkowym. (Zresztą w Polsce chyba
      już też?). Większość znieczuleń ogólnych wykonuje sie w CC w sytuacjach nagłych,
      "awaryjnych", kiedy ważny jest każdy moment.
      Przy podpajeczynowkowym znieczulenie jest głębsze niż przy zewnątrzoponowym, ale
      większa szansa nieprzyjemnych bólów głowy po (nawet długo po).

Tu przeczytasz sobie o trzech rodzajach znieczulenia przy cesarce:
      morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.porodu/znieczulenie.zo.cesarskie.html
      morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.porodu/paj_do_cesar.htm
      morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.porodu/znieczulenie.og.cesarskie.html
      Na tej stronie jeszcze dużo innych informacji o znieczuleniu przy porodzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka