anka980 16.08.06, 23:44 HEJ DZIŚ BYŁAM U GIN I JESTEM W 9TC A TEN CZLOWIEK NIC MI NIE POWIEDZIAL NIE WIEM CO POWINNAM BRAĆ OPROCZ KW.FOLIOWEGO?!?!PROSZE O ODPOWIEDZ?!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Jakie brać witaminy?! 17.08.06, 01:48 Skoro nic nie powiedział o braniu witamin oprócz kw.foliowego to miał rację. Po co brać teraz w okresie gdzie jest pod dostatkiem świeżych sezonowych owoców i warzyw. Preparaty witaminowe lepiej brać w II trym.ciąży,bo wtedy najczęściej pojawia się niedokrwistość i w okresie jesienno-zimowym i zimowo-wiosennnym. Nie bierz bo na razie nie potrebujesz ich. I proszę wyłącz Capsa bo to w necie oznacza krzyk. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
martala3 Re: Jakie brać witaminy?! 17.08.06, 07:24 jestem w 19tc i dopiero od wczoraj lekarz przepisał mi witaminy i skł. min. Elevit. Do tej pory brałam tylko kwas foliowy. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika666 Re: Jakie brać witaminy?! 17.08.06, 07:43 a ja jestem w 22tc i jeszcze żadnych nie biorę bo ciągle zapominam sobie kupić Odpowiedz Link Zgłoś
ismen76 Re: Jakie brać witaminy?! 17.08.06, 08:13 Witam. Ja jestem w 21tc i tak jak Wy sądziłam, że skoro gin nic nie mówi, to nie potrzeba mi witamin prócz kwasu foliowego -rzecz jasna. A mam problemy (od dziecka) z przyswajaniem żelaza o czym poinformowałam swoją gin i domagałam się jakiegoś preparatu - okazało się daremnie. I raptem zaledwie dwa tygodnie temu na wizycie pani doktor spytała mnie jakie witaminy biorę - to po mojej odpowiedzi popatrzyła na mnie ze zdumieniem i powiedziała, że już dawno powinnam jakiś zestaw witamin dla ciężarnych brać - dobre co? Pozdrawiam ;o) P.S.Zestawy te są dostępne od ok 30-100zł w każdej aptece więc praktycznie na każdą kieszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia191273 Re: Jakie brać witaminy?! 17.08.06, 08:27 witaminy w suplementach są dozwolone od drugiego trymestru Odpowiedz Link Zgłoś
ad57 Re: Jakie brać witaminy?! 17.08.06, 10:43 od 4tc biore feminatal n zawiera juz kwas foliowy i jod polecam Odpowiedz Link Zgłoś
anka980 Re: Jakie brać witaminy?! 17.08.06, 12:23 Dzieki bardzo za odpowiedz,bo wlasnie nie bylam pewna a co do tego doktora to on mi nawet o kw.foliowym nie powiedzial ,dowiedzialam sie o tym od znajomej ze powinnam brac!!No jeszcze raz dzieki za odp teraz bede spokojniejsza!! Pozdrawiam kobitki!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka980 Re: Jakie brać witaminy?! 17.08.06, 23:52 Też o tym pomyślałam niedość że pobrał opłate 180zł to jeszcze nic mi nie powiedział tylko wypisał jakie dalej zrobić badania, cytuje "jeśli zdecyduje się na dalszą ciąże" głupi palant jeszcze chyba sobie wyobrażał ze mam zamiar usunac!!Nie rozumiem skąd się biorą tacy lekarze!!( Odpowiedz Link Zgłoś