Dodaj do ulubionych

wysypka na brzuchu

18.08.06, 14:15
hej dziewczeta

pomozcie. mam na brzuchu jaks wysypke, drobne czerwone kropeczki i od
wewnetrznej strony ramion. nie wiem co to jest, ale na brzuchu mnie swedzi i
nic nie pomaga. zmienilam kremy na oliwke , pije wapno i nic.

co to moze byc? czy niektore z was tez takie cos mialy?

z gory dzieki za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • panizuza Re: wysypka na brzuchu 18.08.06, 14:41
      hej dziewczeta

czy ktoras z was mi moze pomoc?

dzieki,
      anna
      • baba7 Re: wysypka na brzuchu 18.08.06, 19:00
        jak jesteśmy w ciąży bardzo często zdarzają się uczulenia -ale musisz znaleźć
        przyczynę -może jakiś inny proszek do prania, krem -pozdro.
    • mejka1987 Re: wysypka na brzuchu 05.09.06, 18:45
      ja tez mialam wysypke na brzuchu takie krosteczki czerwone strasznie swedzialo
      ale po paru dniach znikla i nie ma po niej sladu nie wiem przez co to moglo bycsmile
    • scoiattolo84 Re: wysypka na brzuchu 05.09.06, 18:56
      Ja też mama taką swędzącą wysypkę, ale nie na brzuchu tylko między piersiami (zmieniłam balsam na oliwkę), trwa już od niedzieli wieczór, jeśli do jutra nie zniknie idędo lekarza - nie zaszkodzi wink

Mikołajek
    • tiuia Re: wysypka na brzuchu 05.09.06, 20:28
      Mialam wysypke na brzuchu w jakims 2-3 miesiacu ciazy. Nie wiedzialam skad sie
      wziela, lekarz tez nie wiedzial. Sama znikla po jakichs 2-3 tygodniach.
      Podejrzewam, ze bylo to uczulenie na jakis pyl (kladlismy wtedy kafelki w kuchni).
      • mamaaa7 Re: wysypka na brzuchu 05.09.06, 20:36
        ja miałam wysypke na brzuchu przez kilka ostatnich tygodni ciąży i żaden lekarz
        nie wiedział od czego. Teraz myślę, ze mogła to być alergia na mleko którego
        bardzo dużo wtedy piłam.
        • babat Re: wysypka na brzuchu 05.09.06, 22:00
          Ja też mam wysypkę - tyle, że na udach, a w dodatku swędzi mnie brzuch, jest
          zavczerwieniony. To II trymestr. Wczoraj pytałam lekarza - stwierdził tylko, że
          to jakieś uczulenie i tyle. Zapytaj może swojego. Pozdrawiam.
          • bulinka78 Re: wysypka na brzuchu 06.09.06, 10:22
            Ja też nie dawno miałam taką wysypkę. Już drugi raz w ciąży. Za pierwszym razem
            wysypało mi całe ręce od wewnętrznej strony, a teraz brzuch i ręce w zgięciach.
            Swędziało strasznie, dermatolog nie wiedział jaka jest przyczyna, coś mnie
            uczuliło ale nie wiem co bo nic takiego nie jadłam ani nie używałam żadnych
            nowych kosmetyków. Mi bardzo pomogło smarowanie płynem Tanno Hermal Lotio ( w
            aptekach bez recepty ). To preparat wysuszający, stosowany także u niemowląt
            przy pieluszkowym zapaleniu skóry więc bezpieczny dla nas.

pzdr.
            • doral2 Re: wysypka na brzuchu 06.09.06, 13:44
              idź do lekarza...na odległość i bez obejrzenia nikt ci nie powie co akurat ci
              dolega....pomijam już fakt, że nie jesteśmy lekarzami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka