buzka5 19.08.06, 10:12 Dziewczyny chciałabym zrobić w 12tc usg genetyczne.Jak to jest?Czy robi się to na zwykłym aparacie usg np.4D?Mam nadzieje że bez skierowania?I czy zapisując sie na nie należy z góry zaznaczyć że będzie to usg genetyczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fankaborsuka Re: Usg genetyczne 19.08.06, 10:53 ja byłam bez skierowania oczywiście. usg jest oczywiście droższe. Ja była, w wwie na ul.finlandzkiej u dr garwoliskiego. zdaje się, że to nie tak że to każdy gabinet usg tylko trzeba powiedzieć. tylko określone gabinety. wiem też o krakowie, łodzi itp. usg może być 4d ale wtedy jeszcze drożej. ja mialam "zwykłe" tylko ten aparat był po prostu bardzo wysokiej klasy, lekarz tez i o to z grubsza chodzi. 12tc to idealny zdaje się moment, więc działaj jesli podjęłaś już decyzję o tym badaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Usg genetyczne 19.08.06, 11:02 Ja mieszkam w Gorzowie,małe miasto i muszę się zorientować gdzie wykonuje sie takie badanie.Wykryto u maleństwa przepukline pępowinową i stąd moja decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Usg genetyczne 19.08.06, 11:12 No to z głowyZapisałam się na 4D.Będzie to skończony 12tc od OM.Mam nadzieje że to dobry moment.Koszt 150zł czyli nienajgorzej.....Myślę że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
patinka6 Re: Usg genetyczne 19.08.06, 13:57 najwazniejsze, żeby aparat miał tzw "dopplera", mozna sprawdzić przepływy pepowinowe i inne drobiazgi, których normalnie nie widac. Nie znam się na USG, ale upewnij sie, czy aby to 4D nie jest tylko kwestią wizualną... najwazniejsze, żeby lekarz mógl określić markery NT, NB, żeby obejrzał każdy organ dzidziusia.... no i ten Doppler Odpowiedz Link Zgłoś
buzka5 Re: Usg genetyczne 19.08.06, 14:46 Rejestrując sie na badanie zaznaczyłam,że chodzi mi o usg genetyczne.Mam nadzieję,że Pani przy telefonie nie wprowadziła mnie w błądZapytam jeszcze bezposrednio na wizycie lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś