edyta2881 23.08.06, 15:26 Jestem w 29 t.c. dzisiaj odebrałam posiew moczu i wyszło mi że mam 2 bakterie ESCHERICHIA COLI , ENTEROCOC.FEAOLIS , nie mam pojecia co to jest i strasznie się denerwuję . Czy któraś z was też miała takie bakterie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: Posiew moczu 23.08.06, 15:31 No to,że są to kiepsko niestety Zapewne lekarz przepisze antybiotyki,które zniszczą bakterie. Tych bakterii nie powinno być w moczu. Dodatkowo dużo pij aby nerki miały co filtrować i wypłukiwać z nich zarazem bakterie. Ponadto kup Urinal jest to ziołowy lek,który w swoim składzie ma żurawinę i ona nie pozwala bakteriom przylegać do scian pęcherza mocz.łykaj też wit.C zakwasza mocz a bakterie nie lubia kwaśnego środowiska tylko zasadowe. Stosu się do zaleceń lakrza i nie bój się brać antybiotyku, Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Posiew moczu 23.08.06, 16:28 obie te bakterie nie sa dobre w ciazy! koniecznie szybko pokaz wyniki lekarzowi! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
agunia0716 Re: Posiew moczu 24.08.06, 12:46 ja tez mialam w 20 tyg te bakterie w moczu,lekarz skierowal mnie do szpitala,lezalam 2 tyg,bakterie zniszczono antybiotykiem,amotaks,i jeszcze innym lagodnym dla dziecka,ale takie bakterie to czeste przypadlosci w ciazy,pojdz do lekarza,i jak najwiecej odpoczywaj i pij Odpowiedz Link Zgłoś
edyta2881 Re: Posiew moczu 23.08.06, 23:35 i byłam dzisiaj u mojego lekarza, powiedział że nie leczone bakterie mogłyby być tragiczne w skutkach dlatego przepisał mi antybiotyk Augmentin. Czy któraś go brała w ciąży ? Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Posiew moczu 23.08.06, 23:36 ja go bralam, gdy mialam zapalenie ucha - z dzieckiem jest wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Posiew moczu 23.08.06, 23:37 Napisałam wcześniej,że masz brać antybiotyk jak gin.przepisze Więc go bierz i nie dyskutuj. Ten antybiotyk jest bezpieczny w ciąży. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
antyka Re: Posiew moczu 23.08.06, 23:40 oj Malgosiek to Ty nie wiesz, ze na forum wchodzi sie po to, aby skonsultowac dezycje ginekologa... no tyle siedzisz na forumie i nie wiesz... no, rozczarowana jestem PPP Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Posiew moczu 24.08.06, 11:42 Nie tylko Ciebie na tym forumie rozczarowałam antyka A to wiem,że normalne tutaj poddawać w wątpliwość prowadzenia ciąży przez ginów a w szcególności przepisywania,zażywania leków i opisów na ulotkach. Forum to /nie/wyrocznia przecież. pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
laluu Re: Posiew moczu 24.08.06, 14:12 wejdz sobie na forum nasz bocian. Tam sa wielostronicowe watki na ten temat. Oczywiscie ten antybiotyk to na podstawie antybiogramu? Odpowiedz Link Zgłoś