Dodaj do ulubionych

Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!!

06.09.06, 13:43
Witam! Mam 25 lat, męża i rocznego synka. Mój problem polega na tym, że
bardzo chcę mieć drugie dziecko, ale wiem, że mój mąż nie... Nie dlatego nie
chcę, bo nie lubi dzieci, ale dlatego, że boi się, że finansowo nie damu rady
je wychować. Moje zdanie jest inne...
Z pierwszym też był problem, ale poniekąd go zmusiłam. Przed nim udawałam, że
brałam pigułki, a tak naprawdę wyrzucałam. To był jedyny sposób na
przekonanie męża do dziecka. Byliśmy wtedy małżeństwem z dwuletnim stażem, ja
studiowałam, on pracował i nieźle zarabiał. Na co miałam czekać? Na to, że
dziecko będzie się wstydziło, że jakaś stara i brzydka już kobieta (jego
mama) chodzi na wywiadówki? O, nie!!! Wzięłam sprawy w swoje ręce i stało
się...
Teraz marzę o drugim dziecku, chcę, żeby mój synek miał braciszka albo
siostryzczkę, bo wiem, że bedzie mu wtedy lepiej w życiu, gdyby nas zabrakło.
Ale probelm znów leży po stronie męża... Jest o wiele bardziej skomlikowany -
niestety - niż wtedy, gdy brałam pigułki, ponieważ po porodzie postanowił, że
skoro tabletki antykoncepcyjne nie sprawdzają się, to nie będę ich używać.
Teraz się nie zabezpieczamy wcale, to znaczy, prawie wcale... Stosujemy znaną
jak świat metodę stosunku przerywanego i za nic w świecie nie mogę mieć
wpływu na zapłodnienie sad Proszę pomóżcie, bo nie wiem, jak przekonać męża do
zmiany zdania!
Dodam tylko, że oboje pracujemy już zawodowo i nie narzekamy na brak
pieniędzy, mamy też własne mieszkanie (spłacamy kredyt) i samochód...
Co robić???
Obserwuj wątek
    • wanilia1 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 13:45
      Czyżby nowy troll?
      • krztyna Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:07
        A może konkrtetniej - jakie mąż ma obiekcje? Że finansowonie dacie rady? A co
        musielibyście dokupić? Zrób w odpowiedzi listę i wskaż mu ile na miesiąc
        musielibyście wydać na wyprakę przy założeniu, ze dowiesz się o ciąży w 4
        misiącu. Na pewno nie wyjdzie dużo kasy.
        A poza tym rozejrzyj się i zauważ w otoczeniu - na pewno są rodziny mniej
        zamożne niż Wy i mają więcej dzieci. Pewnie też są szczęśliwsze...
        Pieniądze to nie wszystko, a jeśli tak się dobrze zastanowic, to znaczą one
        mniej niż się powszechnie wydaje.
        Powodzenia

------------
        Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy
        Czekamy na Ciebie
        • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:10
          Zdaję sobie sprawę z tego, ze wyprawkę juz mam, po synku. Przecież łóżeczko i
          wózek się nie zniszczyły. Cały czas mu to mówię. A on swoje, ze drogo, ze nie
          damy rady itp. Boi się, że nie spłacimy kredytu i zostaniemy z niczym crying A dla
          mnie liczy się więź rodzinna, to, że jesteśmy razem sad
          • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:13
            wyprawka to dopiero poczatek
            a potem obie pojdziecie na forum oddam/przyjme zebrac?
    • azdanowicz1 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 13:59
      Z mezem sie zastanawiamy nad drugim dzieckiem i oboje mamy mnóstwo obaw-jak
      finanse, jak praca, jak czasowo bedzie to wyglądało itp. Maz mial wiecej obaw
      (nadal ma), ja również nie jestem pewna,wiem tylko że na pewno będę załowala na
      starosc. Moj maz za duzo przy malej mi nie pomaga i to dodatkowo wpływało na
      nie.Wyadje mi sie ze tylko rozmowy moga uratowac sytuacje,nawet jesli
      poczatkowo mialyby sie konczyc krzykiem i płaczem. Wytłumacz mu,ze nie będzie
      samo jak Wy odejdziecie (tak jak piszesz), ze gdyby cos sie stało jedynakowi
      (odpukac) to sama wiesz co, podeslij mu pare watków z forum etata, podpowiedz
      zeby sie tam poudzielał, moze tam wyjsni swoej obawy i watpliwosci BEZ TWOJEGO
      UDZIAŁU (mysle ze ten fakt bedzie dla niego wazny).Mężczyzni sa bardziej
      egoistyczni od kobiet niestety.Powodzenia.
      • doty22 Probelm z mężem... 06.09.06, 14:05
        Widzisz, to jest bardziej skomplikowane... mój mąz nie chce słyszeć o
        dziecku... sad Powiedział, że jeśli będę dalej go męczyła, tlumaczyła i
        marudziła na ten tamat, to nie będzie się ze mnąkochał wcale! Jest mi cięzko,
        bo chciałabym, zeby różnica wieku między dziećmi była jak najmniejsza... Musze
        liczyć tylko na zabłąkanego plemniczka?
      • mkmarek5 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:40
        a ja Cię podziwiam! ja jestem przerażona, że nie poradzę sobie z jednym, że nie
        uda mi się być tak dobrą mamą jakbym chciała! a Ty jesteś taka młoda i taka
        odważna! chylę czoło przed Tobąsmile
        • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:44
          oj, od razu odważna... Nie chcę, żeby moje dziecko było samo... żeby miało
          oprócz nas wsparcie w bracie, czy siostrze... ale jak tak dalej pójdzie, to
          zostanie samo...
    • lilith76 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:03
      Mam nadzieję, że to troll.

Robisz SOBIE dzieci z mężem, a będziesz przygotowana na to, że on może kiedyś po prostu wyjść z domu i nie wrócić? Gdzie wspólna decyzja, gdzie kompromis? To co zrobiłaś, to świństwo wysokiej klasy, bo uczciwy facet będzie kochał dzieci, opiekował się, dbał. Ale czy będzie szanował kobietę, która traktuje go instrumentalnie?

Proponuję abyś w dni płodne przywiązała go do łóżka, podnieciła i odbyła stosunek seksualny w pozycji najeźdzca. Powinno zadziałać.
      Nie zapomnij go zakneblować.
      • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:12
        Wiesz, jest mi przykro, ze ktoś tak o mnie mysli... Mysłisz, ze nie
        powiedziałam w ogóle męzowi, co zrobiłam? Teraz już wie, wie, że go okłamałam,
        wie, że synek urodził się, bo nie brąłam pigułek!!!
        A teraz jest dużo gorzej!!! Widać nie masz z tym problemów!!!
        Acha, dzięki za dobre rady - na pewno skorzystam!!!
      • rozalka81 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 08.04.13, 17:30
        Czytałam ten wątek i oczy przecierałam... masakra... Dzieci to muszą chcieć oboje partnerzy, a nie tylko jedno z nich. Wyrzucałaś tabletki oszukując faceta, nie no, brak słów.
        Właśnie, mąż może wyjść i... nie wrócić. I co wtedy?
    • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:05
      doty22 napisała:
      Na to, że
      > dziecko będzie się wstydziło, że jakaś stara i brzydka już kobieta (jego
      > mama) chodzi na wywiadówki?
      >
      teraz jestes mloda i glupia i to zapewne zostanie ci na starosc
      • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:06
        dlaczego sądzisz, że jestem głupia? Bo chcę mieć drugie dziecko?
        • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:11
          jestes glupia, bo chcesz miec kolejne dziecko z podstepu, celowo oszukujac meza

i nie dziwie sie ze wielu facetow majac takie zony rozplodowe chodzi na dziwki
          • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:14
            Właśnie, że nie chcę mieć kolejnego dziecka używając podstępu, dlatego prosiłam
            o rade smile Ale dzięki za szczerośc... Mam nadzieję, że nie będzie Ci niegy
            potrzebna rada innych, bo jak trafisz na taki cięty język, jak Ty masz, to
            współczuję sad Pozdrawiam
            • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:17
              >Stosujemy znaną jak świat metodę stosunku przerywanego i za nic w świecie nie
              mogę mieć wpływu na zapłodnienie sad <

a to co znaczy??
              • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:22
                Lubię mieć kontrolę... Ale czy to oznacza, że mysłe o tym, jak by tu zrobić,
                żeby zajść podstępem?????????????????????????????????????
                Okrutna jesteś!!! Współczuję!!!
                • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:35
                  kontrole? jesli anty - to kto ci zabrania brac pigulki? maz ci kase wydziela?
                  czy tez kontrole nad zaplodniemniem celowym jak za pierwszym razem?
                  jednak nie zmienilas swojego podejscia po pierwszym razie , wspolczuje twojemu
                  mezowi ze znowu zostanie wrobiony
                  • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:37
                    Nie, nie zostanie "wrobiony", tylko pomogę mu podjąc właściwą decyzję...
                    Wiesz? - zrozumniałam jednąrzecz - nic na siłe... jeśli nie chce teraz, to
                    poczekam, przecież go kocham smile
                    • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:46
                      ale to forum ma moc nawracania !
                      cud!
            • rozalka81 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 08.04.13, 17:37
              Doty, jesteś jeszcze młoda, może za parę lat mu się odmieni i będzie chciał dziecko, ja urodziłam pierwsze majac 31 lat. Z drugim chcę poczekać 2, 3 lata. Przejmujesz się jak będziesz wyglądała na wywiadówkach? Żartujesz sobie czy co? I co jest złego w większej różnicy wieku między rodzeństwem?
              • maja1406 rozalka81 ten wątek jest sprzed 7 lat :))) 08.04.13, 19:54

• chyba.ze rozalka81 08.04.13, 20:09
                  ... musi być wyjątkowo bystra big_grin
                  • malgosiek2 Re: rozalka81 08.04.13, 20:18
                    No, ale śmieszne uncertain
                    Nie zawsze się patrzy na datę rozpoczętego wątku.
                    Tylko po prostu się odpisuje.
                    Akurat ktoś inny "wywlókł" ten wątek.
                    • maja1406 Re: rozalka81 08.04.13, 21:27
                      malgosiek2 napisała:

> No, ale śmieszne uncertain
                      > Nie zawsze się patrzy na datę rozpoczętego wątku.

Raczej należałoby patrzeć, skoro się "wywleka wątek z nastej strony, nie uważasz?

> Tylko po prostu się odpisuje.
                      > Akurat ktoś inny "wywlókł" ten wątek.
                      Ja tu nie widzę nikogo innego kto ten wątek wyciągnął

Dla mnie jest śmieszne, że dziewczyna przeżywa i komentuje sytuację która miała miejsce & lat temu. Co zabronisz mi?
                      • malgosiek2 Re: rozalka81 08.04.13, 21:31
                        Nie widzisz, bo został wpis usunięty.
                        Niejaka pani redaktor wyłuszczyła owy watek do swoich potrzeb.
                        Ależ ja nikomu nic nie zabraniam.
                        Chcesz to pisz w tym wątku jak masz potrzebę.
                        • maja1406 Re: rozalka81 08.04.13, 21:33
                          malgosiek2 napisała:

> Nie widzisz, bo został wpis usunięty.
                          > Niejaka pani redaktor wyłuszczyła owy watek do swoich potrzeb.
                          > Ależ ja nikomu nic nie zabraniam.
                          > Chcesz to pisz w tym wątku jak masz potrzebę.
                          Ok smile dzięki, twoja zgoda jest dla mnie bezcenna
        • m0nalisa Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:12
          ano dlatego ze o dzieciach powinno decydować sie wspoólnie, bo to nie zabawka,
          pluszowy miś i fanaberia tylko poważna sprawa.....

nie można na siłę, może zle do tematu podchodzisz w rozmowie z mężem..
        • lilith76 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:13
          To, że chcesz mieć dziecko/dzieci to rzecz normalna.
          To, że jedno urodziłaś podstępem i planujesz powtórkę jest nie fair.
          Podchodzę do tego bardzo emocjonalnie, bo mój mężczyzna tak dwa razy został ojcem. Małżeństwo się rozpadło, on z dziećmi ma cały czas stały kontakt, kocha je.
          Też chcę mieć dziecko i też rozmawiam o tym, namawiam. Czasami jestem wściekła, że moja poprzedniczka po prostu sobie te dzieci zrobiła nie pytając o zgodę, a ja jak durna chcę jego świadomej decyzji. Ale ja będę negocjować i w ostateczności po prostu odejdę.
        • lilith76 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:15
          Jeszcze jedno.
          Kiedy urodzę dziecko będę pewnie mieć 32-33 lata. Nie będę brzydką, starą mamusią chodząc na wywiadówki big_grin
        • azdanowicz1 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:16
          To prawda ze musi byc kompromis,ale nie tedy droga zeby pisac doty22 takie
          rzeczy!!!! Nie zawsze wszystko uda sie ubrac poprawnie w słowa zeby
          odzwierciedlic swoje mysli.Jestescie okrutne. Jesli faktycznie maz nie chce i
          widac ze jest zdeterminowany,i nie wyglada zeby sie polepszyło w niedalekiej
          przyszłosci moim zdaniem trzeba odpuscic.Nic na siłę. Jesli nic sie nie zmieni
          na pewno bedzie sie zmienial Twoj stosunek do męża,i zycie samo podpowie co
          zrobic dalej. Doty22 jedno jest pewne-bez jego najdrobniejszej chęci nic nie
          osiagniesz.
          • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:19
            Dzięki za nutkę wsparcia... Wiesz dowiaduję się tu o sobie okropnych rzeczy,
            ale nie jestem taka zła sad Przecież nie odejdę od męża tylko dlatego, ze nie
            chce mieć dziecka sad Jestem pewna, że kiedyś bedzie ten dzień, że mąż powie, że
            pragnie mieć jeszcze potomstwo. Przecież już się przyznałam, do tego, że
            zrobiłam źle podstępnie i okrutnie... Dzięki za otuchę smile
            • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:22
              doty22 napisała:

> Przecież już się przyznałam, do tego, że
              > zrobiłam źle podstępnie i okrutnie...

i nic dziwwnego ze teraz ci nie ufa i bierze sprawy w swoje rece
              • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:24
                Ty - a Ty może jesteś facetem - co? Bo coś mi tu smierdzi... wink Widać, że nie
                masz pojęcia o mężczyznach i o życiu... Nie ufa mi??? ufa, wiesz? - nawet jak
                powiedziałam mu, że zaszłam w ciążę takim sposobem, to odpowiedział, że inaczej
                bym go nie namówiła nigdy!!!
                • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:29
                  doty22 napisała:

> Ty - a Ty może jesteś facetem - co? Bo coś mi tu smierdzi... wink Widać, że nie
                  > masz pojęcia o mężczyznach i o życiu...

jesli odpowiedzialnosc, rozsadek i uczciwosc to tylko cecha mezczyn to
                  chcialabym byc mezczyzna

Nie ufa mi??? ufa, wiesz? - nawet jak
                  > powiedziałam mu, że zaszłam w ciążę takim sposobem, to odpowiedział, że
                  inaczej bym go nie namówiła nigdy!!!

coz biedny mial odpowiedziec ...
            • azdanowicz1 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:25
              Doty22, daj mu trochę czasu-jak synek zacznie pyskować po swojemu to moze
              zatęskni za nieporadnym maluszkiemsmile)) A jak będzie jedynak to tez tragedii nie
              będzie, bo wazne jest równiez Wasze małzenstwo.Ale obiecaj zadnych podstępów,
              to nie tedy droga,ok?Trzymaj się ciepło i głowa do góry, i ciesz sie ze mozesz
              teraz posiecic caly czas jednemu dziecku.Buziaki.
              • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:27
                Dzięki... Obiecuję - żadnych podstępów smile Tylko takie rozmowy, żeby go
                przekonać.... wink Pozdrawiam
          • elcynka Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:20
            A moja koleżanka zapowiedziala mężowi że w listopadzie zachodzi w ciąże, czy
            będzie mial w tym swój udział czy nie smile
            • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:22
              Dobra smile Ta Twoja koleżanka ma w sobie dużo siły smile smile smile
            • lilith76 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:25
              > A moja koleżanka zapowiedziala mężowi że w listopadzie zachodzi w ciąże, czy
              > będzie mial w tym swój udział czy nie smile

Ja też zapowiedziałam, że w przyszłym roku robimy pierwsze starania, a jak będzie piętrzył problemy, to skończy się tak, że się spakuję.
              Żadna miłość mężczyzny, czułość, oddanie nie zastąpi braku dziecka jeśli nie ma zdrowotnych przeszkód by je mieć.
              • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:28
                Współczuję Ci braku uczuć... Bo skoro się kocha, to się jest ze sobą nawet jak
                jest cięzko... Widać, ze jesteś ze swoim facetem z wyrachowania!
                • lilith76 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:31
                  doty, ja go kocham i jest moją drugą połówką, ale jeśli on nie zgodzi się mieć ze mną dziecka, to prędzej czy później go znienawidzę, nabiorę obrzydzenia, że pozbawił mnie możliwości macierzyństwa.
                  A oszukiwać go, wpadać nie chcę, bo jakiego wtedy ojcostwa od niego będę oczekwiać, skoro nie dałam mu wyboru???
                  Mam nadzieję, że uda nam się coś dobrego wspólnie postanowić.
                  Nie jest tragicznie - ostatnio powiedział, że po jego trupie dam córce na imię Józefina.
                  • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:33
                    Hahaha... Dobre... A wiesz? Właśnie mi się przypomniało, że mąż ostatnio coś
                    powiedział na temat dziecka, tak przelotem, mimochodem... Powiedizał, że gdyby
                    mielibyśmy mieć jeszcze jedno, to wolałby dziewczynkę... czyżby przełom???
          • lilith76 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:22
            Trzeba poznać argumenty męża i przygotować spokojnie, na chłodno kontrargumenty.
            Gorzej jeśli nie chce kolejnego dziecka, bo nie i już, jedno mu wystarczy. Wtedy klops.
            Jeśli finanse pozwalają, a matka jest w stanie wziąść ciężar wychowania i zajmowania się dzieckiem, to może przedstawić taki plan - mamy kolejne dziecko, ale w życiu męża większe zmiany nie zajdą.

Mam nadzieję, że mąż autorki wątku w końcu da się przekonać.
            • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:24
              lilith76 napisała:

> Jeśli finanse pozwalają, a matka jest w stanie wziąść ciężar wychowania i
              zajmowania się dzieckiem, to może przedstawić taki plan - mamy kolejne dziecko,
              ale w życiu męża większe zmiany nie zajdą.>

Lilith ty tak na powaznie??? po co maz w takim razie? do zaplodnienia mozna
              znalezc wielu chetnych
              • lilith76 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:28
                Chodzi mi w małżeństwie.
                Bo mąż na przykład może mieć dość nieprzespanych nocy, pieluch, płaczu, zamieszania, kolek, chorób i całej tej pomocy dookoła dziecka. chce oddechu, czasu swobody. Czasami kobieta chce tak bardzo tego dziecka, że w opiekę nad nim męża nie wciągnie skoro on nie był chętny. Ale to przypadek mocno ekstremalny.
                • an_ni Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:33
                  dobrze ze nie mialam nigdy do czynienia z ekstremalnym przypadkiem
    • jola427 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 14:26
      Nie dziwię się, że mąż ci tak powiedział. Nie możesz go zmuszać. Ja tez chcę
      mieć kiedyś drugie dziecko, co prawda jeszcze nie teraz, ale za rok będę
      chciała rozpocząć starania. Mąż mówi, że jak trochę ochłoniemy po Natalce i
      będzie nas stać finansowo to też będzie chciał. Może twój mąż też potrzebuje
      jeszcze czasu na "ochłonięcie" po pierwszym dziecku. Zwłaszcza, że go oszukałaś
      w taki sposób. Myślę, że powinnaś jeszcze jakiś czas odczekać i nie zmuszać go
      ciągle, bo to go pewnie męczy. Jak będzie gotowy to pewnie sam ci powie. Jak
      nie chce w tej chwili drugiego dziecka, to jakim będzie tatą dla niego? Pomyśl
      o tym. W żadnym wypadku nie zachodź w tę ciążę podstępem, bo nawet jak mu
      powiesz i wybaczy ci, to prawdopodobnie przy jakiejś ewentualnej kłótni wypomni
      ci to i to dopiero będzie przykre. Bo wybaczyć, a zapomnieć to co innego. Moja
      rada: daj mu trochę czasu. Pozdr.
      • doral2 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 15:02
        wcale się twojemu mężowi nie dziwię...postaw się w odwrotnej sytuacji czyli
        takiej kiedy ty byś nie chciała mieć w ogóle dzieci, za to twój mąż chciałby
        mieć conajmniej dziesiątkę...i co wtedy byś zrobiła??

dlaczego chcesz go na siłę zrobić ojcem, kiedy on sobie tego wyraźnie nie
        życzy?? przed ślubem nie wiedziałaś, że on nie chce mieć dzieci?? nie
        rozmawialiście nigdy na ten temat?? jeśli nie, to teraz jest jakby za późno...
    • soprana Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 15:03
      Mąż nie chce dziecka a stosuje stosunek przerywany? No to jest na najlepszej
      drodze aby zostac ponownie tatusiem, szczególnie jak bedziecie kochac sie w dni
      płodne.
      A tak na marginesie, jestem przeciwna oszukiwaniu partnera, nie o to w związku
      chodzi. Trzeba byc uczciwym. Ale - takie tłumaczenia meza świadcza raczej o
      jego egoiźmie. Znam wielu ludzi którzy najpierw musieli sie wszystkiego dorobic
      i ciągle było im mało aby wreszcie zdecydowac sie na dziecko. Jak decyzja
      zapadla, dziecka nie bylo bo dla kobiety bylo troche z późno i o ciązy mogła
      pomarzyc. I po co te bogactwa, dla kogo?
      Ja mam 15 miesiecznego synka i jestem w 3 miesiącu. Bardzo sie cieszymy z tego
      powodu bo po synku do maleństwa wszystko mamy. Duzo rzeczy kupujemy używanych
      lub dostajemy po innych dzieciach. Maluch nie musi miec wszystkiego co
      najlepsze najnowsze i markowe. Najwazniejsze ze jest kochany i sie o niego dba.
      • aggi11 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 20.11.06, 21:35
        rozumiem cie doty22 tylko ze my jeszcze wogole nie mamy dzieci bo moj maz sie
        boji , tak jak twoj stosuje ten przeklety stosunek przerywany!!! tak bardzo bym
        chciala miec dziecko ,ale to nie jest takie proste! ja nawet wiem kiedy mam
        jajeczkowanie i juz nie raz sie w ten dzien kochalismy i nic!!! czasem sie
        zastanawiam moze jest z nami cos nie tak? (ja mam 23 lata on 24) juz nie wiem
        co mam robic??
    • atra1 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 15:07

nie no, troll, powedzcie mi, że to troll, bo stracę wiarę w ludzi. jak można być taką mendą w stosunko do osoby, którą się rzekomo kocha - chyba, ze się za mąz wychodzi dla dzieci i pieniędzy.

A on chyba dobrze wie co z Ciebie za ziółko i moze dlatego nie chce drugiego. A że się nie rozwiódł, jak się rpzyznałaś to chyba jaj nie ma.

I bez obrazy masz 25 lat, spokojnie mozesz zqachodzic w2 ciązę przez następne 10, a np 2 lata chyba Cię nie zbawią. Pójdzcie na kopmpromis, ze nie teraz tylko np za rok. A nie - bo ty chcesz tak musi byc.

Sorki za ostry ton, ale ręce mi opadły.
      • wanilia1 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 15:16
        Troll ze świetnym wyczuciem tematu.
        Rzuca parę kontrowersyjnych zdań i ma znakomitą zabawę.
        • atra1 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 15:20
          Uspokoiłaś mniesmile

Jeżeli autorka koniecznie chece, to mogę podesłac kolegęsmile Bo męza raczej nie... Drugie dziecko zrobi jej w try-migasmile Bo inaczej nie wiem jak mam jej pomóc (to tak gwoli odpowiedzi na apel w tytulebig_grin)
      • doty22 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 15:20
        Wiesz co??? żal mi CIę!!! To nie chodzi o to, ze teraz już chcę mieć dziecko,
        natychniast, tylko w ogóle... rozumiesz?? - W OGÓLE, a mój mąż nie chce o tym
        słycszeć... dziękujęza dobre rady!!!
        • atra1 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 15:23
          Hihihi, zawsze w cenie pozytywne uczucia, choćby żalsmile Doceniamsmile

To jak chcesz w ogóle, to susz mu głowę bardziej, na pewno zachce. daj facetowi odpocząc od tematu. Pomyśli i za jakis czas sam zaproponuje przekonany, ze to jego pomysł.
        • doral2 doty22 - cos ci się chyba zaczyna mięszać... 06.09.06, 15:24
          Probelm z mężem...
          doty22 06.09.06, 14:05 + odpowiedz

Widzisz, to jest bardziej skomplikowane... mój mąz nie chce słyszeć o
          dziecku... sad Powiedział, że jeśli będę dalej go męczyła, tlumaczyła i
          marudziła na ten tamat, to nie będzie się ze mną kochał wcale!

Jest mi ciężko, bo chciałabym, zeby różnica wieku między dziećmi była jak
          najmniejsza... Musze liczyć tylko na zabłąkanego plemniczka?>>"""

to jest to w ogóle??
          • doty22 Re: doty22 - cos ci się chyba zaczyna mięszać... 06.09.06, 15:34
            Widzisz, ja chciałabym jak najszybciej, ale tak minimum za rok, a mąż nie che o
            tym słyszeć... na razie nie rozmawiam z nim na ten temat... Wiem, ze "suszenie"
            głowy nic nie daje, więc wstrzymuję się na razie... Wróce do tematu z mężem za
            rok, może przemyśli sprawę i sam mi to zaproponuje?
          • wanilia1 Re: doty22 - cos ci się chyba zaczyna mięszać... 06.09.06, 15:35
            Dziewczyny, przestańcie się emocjonować trollem, bo zaraz przeczytamy
            standardową odpowiedź:" "współczuję waszym dzieciom" [w niektórych innych
            wydaniach trolla: "dziecią"]
            • atra1 Re: doty22 - cos ci się chyba zaczyna mięszać... 06.09.06, 15:37
              A mnie to ubawiło, hihihsmile N ie wiem czemu, doty22 poprawiła mi humorsmile

A argument będzie przed współczuciem "dziecią":
              "Jestes napewno oziebłom kobietom". Ortografia zamierzonasmile

• natalka691 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 06.09.06, 15:39
      Może jakiś zołnierzyk się gdzies zawieruszy i zapłodni komórke jajową wink. A tak
      powaznie to chyba dwie strony powinny chciec, mza to przeciez partner a nie
      zabawka do spełniania twoich zachcianek i marzeń.
    • zebra12 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 09.04.13, 05:49
      W dorosłym życiu to ma się męża lub żonę, przyjaciół, a nie żyje się przytulonym do brata lub siostry.
      Nie rozumiem takiego podejścia jakie Ty reprezentujesz.
      • kerri31 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 09.04.13, 08:53
        zebra12 Wniosłaś akcję do sprawy - po 7 latach...
        • zebra12 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 09.04.13, 17:16
          Heheh, nie patrzyłam na datę smile
    • szatha Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 09.04.13, 08:04
      Sam fakt oszustwa męża z pierwszym dzieckiem mogło go bardzo zrazić. Jakie są Wasze relacje w trójkę? Może Twój mąż ma jakąś blokadę albo tak naprawdę w ogóle nie jest gotowy na posiadanie dzieci? Tym bardziej, że chcesz mieć drugie dziecko bardzo szybko i bardzo mocno go o to naciskasz. Posiadanie dzieci to decyzja dwóch osób a nie jednej. Może problem leży gdzieś o wiele głębiej i nie jest związany bezpośrednio z posiadaniem potomstwa...
    • aneczkaimarysia [...] 09.04.13, 10:03
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • martekle Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 09.04.13, 20:59
      Delikatna sprawa, ale na siłę nic bym nie robiła.
      Czas, czas i jeszcze raz czas.
      Jesteś młoda, nacieszcie się roczniakiem, który jeszcze bardzo Was potrzebuje.
      Może tata jest zmęczony, potrzebuje przerwy zanim znów wpadnie w tryb niemowlaka.
      • kerri31 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 10.04.13, 13:12
        martekle napisała:
        > Jesteś młoda, nacieszcie się roczniakiem, który jeszcze bardzo Was potrzebuje.

Nie wiem jak Ty liczysz ale mi wychodzi , że ma 8 lat big_grin big_grin
    • podkocem Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 09.04.13, 21:56
      Jak mąż nieskuteczny, spróbuj z kochankiem.
    • mary_an Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 10.04.13, 12:15
      A moze maz po prostu nie chce miec dzieci? Nie chce i tyle? Szuka logicznych argumentow, zeby jakos cie przekonac - argument finansowy zawsze jest dobry.

Moj na przyklad chcialby miec bardzo duzo dzieci, najlepiej cala druzyne pilkarska. Tez szuka racjonalnych argumentow, zeby mnie do tego przekonac.

W obydwu przypadkach to jest jakies przekonanie plynace z wewnatrz - jedni chca miec dzieci, inni nie. Dziecko w wieku 25 lat w dzisiejszych czasach nie jest standardem - moze maz wolalby sie wyszalec, jezdzic na egzotyczne wakacje, wieczorami chodzic po imprezach albo ogladac z kumplami mecze - dziecko tu nie pomaga. Moze trzeba bylo to omowic przed slubem a nie teraz stawiac go przed faktem dokonanym? Jak bedzie nieszczesliwy to ani sie obejrzysz i zostaniesz samotna matka a maz dalej bedzie radosnie hasal i korzystal z tycia - znam kilka takich przypadkow (wlasnie dokladnie z wyrzucaniem tabletek).

Tak czy tak troche nie fair jest plodzenie dzieci bez zgody meza. Zaraz dojdzie do tego, ze po stosunku przerywanym bedziesz szukala kropelki jego spermy, zeby sie zaplodnic - przeciez to jest chore.
    • katiko Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 18.04.13, 21:22
      A tam rozmowy... upij go za kazdym razem gdy masz owulacje.
      Dodaj jakis fajnych afrodyzjakow do jedzenia, itd.

Tylko, gdyby - z powodu ciazy - chcial sie rozwiesc nie dziw mu sie. To ty chcesz dziecka nie on.
    • memphis90 Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 26.04.13, 20:51
      Hmm, ciekawa jestem, czy autorka zrobiła sobie tego upragnionego dzidziusia. I czy ma jeszcze w ogóle męża...
    • ladnyusmiech Re: Pomóżcie!!! Chcę mieć drugie dziecko!!! 27.04.13, 13:21
      Co robić? Idź do psychiatry, albo przynajmniej psychologa. Normalne to, to nie jest.
      A jak ci nie pasuje zdanie męża nt ilości członków rodziny to go zmień big_grin
      Jak przekonać męża? A może zaakceptować, że ma inne zdanie? Nie chcesz go przekonać, chcesz go zmusić. Żałosne to jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka