Dodaj do ulubionych

jak się nazywają wkładki które rozpoznają wody ???

07.09.06, 17:09
plodowe i gdzie w necie mozna je kupić , pytałam u siebie w aptekach ale
nigdzie nie ma
Obserwuj wątek
    • listkp Re: jak się nazywają wkładki które rozpoznają wod 07.09.06, 17:22
      www.alsense.smartest.pl/
      • 24milenka To strata pieniędzy 08.09.06, 11:21
        Te wkładki pozwalają odróżnić czy przyczyną zawilgocenia bielizny jest mocz czy
        cos innego (coś innego to mogą być wody płodowe, ale też upławy spowodowane
        zapaleniem pochwy). Czyli te wkładki nie odróżniają wód płodowych od upławów sad

W interpretacji wyników na podanej stronie www sprzedawca wkładek pisze:

1. Jeżeli kolor niebieski lub zielony utrzymuje się, prawdopodobny jest wyciek
        płynu owodniowego. Niebieskie lub zielone zabarwienie może się pojawić również w
        stanach zapalnych pochwy.
        2. Jeśli kolor paska testowego nie zmienił się, przyczyną wilgoci nie był płyn
        owodniowy lecz prawdopodobnie mocz.

Nie jest też podana dokładnośc testu, wszędzie tylko "prawdopodobnie".

"Prawdopodobnie" to kobieta sama potrafi odróznić swój mocz od innch "wycieków".
        A jeśli się niepokoi i chce mieć pewność, to i tak (po użyciu tych wkładek czy
        bez) musi sie udac do lekarza.

Dla mnie strata pieniędzy (choć na ich brak nie narzakam).
    • aleksandra19811 Re: jak się nazywają wkładki które rozpoznają wod 07.09.06, 18:13
      A nie można powąchać ?
      • paproszek57 Re: jak się nazywają wkładki które rozpoznają wod 08.09.06, 10:00
        a można poznac po zapachu? jak poznać czy to wody czy nie?
        • paproszek57 Re: jak się nazywają wkładki które rozpoznają wod 08.09.06, 10:04
          wielkie dzieki za link
    • 24milenka Jak zabezpieczyć się przed odejścim wód? 08.09.06, 11:11
      Większość kobiet tego nie potrzebuje, potrafią same odróżnić wody do upławów smile
      Ten produkt to naciąganie ciężarnych na wydatki.
      Ale jeśli kotoś chce się pobawić w testowenie...

Ja bym wolała dowiedzieć się, jak się zabezpieczyć na wypadek odejścia wód w
      niespodziewanym momencie i miejscu. Co, jeśli chlustnie ze mnie w pracy (o ile
      będę pracować pod koniec ciązy), na ulicy albo w sklepie?

Zabezpieczałyści sie jakoś?
      Chodziłyście pod koniec ciąży non stop w podpaskach?
      Czy w ogóle zwykła podpaska wystarczy, czy nie przecieknie od razu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka