aanna3 19.09.06, 16:28 czy u którejś z was lekarz robiąc usg określił płeć dziecka a potem przy porodzie okazalo sie inaczej?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: lekarz sie pomylił?? 19.09.06, 19:08 U mnie akurat nie,ale takich przypaków jest całe mnóóóóóóstwo. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
janeausten Re: lekarz sie pomylił?? 19.09.06, 19:13 Ja się dowiem za około 3 miesiące, czy lekarz miał rację . Odpowiedz Link Zgłoś
pryderi Re: lekarz sie pomylił?? 19.09.06, 19:16 przy pierwszym dziecku lekarz mowił ze to córka.. okazało się ze przeterminowany chłopiec... teraz mam nadzieję ze się nie myli. jeszcze półtora miesiąca i się dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
zona29 Re: lekarz sie pomylił?? 19.09.06, 19:18 U mnie lekarz w 16 tc okreslil płeć.Potem miałam w 25 usg i inny lekarz potwierdził (było widać mojego chłopaka ) teraz za 2 miesiące sie przekonamy ale niespodzianki nie będzie pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
gingerrr Re: lekarz sie pomylił?? 19.09.06, 23:04 zona29 ciesz się ,mi tylko powiedział,że ma ładny tyłek... Odpowiedz Link Zgłoś
zona29 Re: lekarz sie pomylił?? 20.09.06, 12:25 Ależ ja sie ciesze i to bardzo.Czekałam na dziewczynke ale mojego chłopaka już taaaaaaaaaak mocno kocham.Dodam jeszcze Gingerrr żę jak lekarz oglądał pęcherz moczowy małego to był w trakcie zmniejszania.Krótko mówiąc lał na nas. W 25 tc miał już 37 cm długości(po wyciągnięciu nóżek)Już teraz je czuje w moich żebrach. Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
mac58 Re: lekarz sie pomylił?? 19.09.06, 21:42 mnie przez całą ciążę mówił że to córeczka a urodził się cudny synek Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 Re: lekarz sie pomylił?? 19.09.06, 21:53 tez juz kiedys o to pytałam,mnie osobiście w 16 tc powiedziano że widac chłopca, w 21 tc że dziewczynkę, teraz czekam na kolejne usg ale na 100% dowiem sie dopiero jak sie maluszek urodzi))znam dużo przypadków pomyłek wśród znajomych, najciekawszy,ale to było ponad 10 lat temu jak koledze oznajmiono,że ciąża jest bliżniacza, wyprawka była przyszykowana w ilości x 2 a tu... jeden chłopczyk )) Odpowiedz Link Zgłoś
orlen10 Re: lekarz sie pomylił?? 20.09.06, 12:40 u mnie na genetycznym zauwazyl macice dziecka wiec chyba cora bedzie bo lekarz powiedzial ze na 90 proc. ale skoro on te macice ogladal to nie powinien miec zadnych watpliwosci prawda? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aghatta1 Re: lekarz sie pomylił?? 20.09.06, 13:22 Moja znajoma, która rodziła w czerwcu do końca przekonana była, że bedzie córka ( ma już 7letniego chłopca). Wszyscy b sie cieszyli, a urodził sie drugi chłopczyk. Ja do 8 miesiąca miałam mieć córkę, jednak teraz już wiem, że chłopiec. Myślę, że łatwiej stwierdzić, że chłopiec jest dziewczynką, zwłaszcza gdy za dużo nie chce pokazać na usg, niż na odwrót. Bo siusiak to jednak siusiak, trudno pomylić z czymś innym Odpowiedz Link Zgłoś
mag7701 Re: lekarz sie pomylił?? 20.09.06, 14:01 Znajomej dwóch super specjalistów z Kliniki AM we Wrocławiu mówili że na 100% chłopak- a w rodzinie same dziewczyki, więc sie ucieszyli co nie miara. Poród miał być fizjologiczny- w ostatniej chwilibyła cesarka i na świat przyszła dziewczynka. Tragedia w rodzinie- matka nie zaakceptowała- kazała robic badania genetyczne, przez tą całą zawieruchę nawet nie próbowała karmić piersią. Zaś u mojego kuzyna za każdym razem miał być chłopak i tak ostał sie z czterema dziewczynkami + żona Odpowiedz Link Zgłoś
karolla88 Re: lekarz sie pomylił?? 20.09.06, 14:10 U mojej koleżanki przy dwóch pierwszych usg lekarz twierdził,że chłopiec. Na trzy tygodnie przed porodem inny lekarz (już w szpitalu) oznajmił, ku wielkiemu zdziwieniu jej i jej męża, że jest w ciąży bliżniaczej!!!!!Urodziła dwóch chłopców! Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: lekarz sie pomylił?? 20.09.06, 14:45 mój sie pomylił nawet co do ilości dzieci.. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: lekarz sie pomylił?? 20.09.06, 16:59 No, chyba zartujesz?! Pomylil sie co do ilosci dzieci?! Robilas to USG u swojego gina czy w specjalistycznym gabinecie? Zdaje sie,ze doktorek nie mial odpowiedniego treningu. Nie wystarczy kupic sobie aparat do USG, zeby zrozumiec co na nim widac. Slowo honoru, jak zaplacilac za USG ja bym zazadala zwrotu pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: lekarz sie pomylił?? 21.09.06, 13:44 kiedyś nie było usg...tylko ktg..w sumie utyłam SZEŚĆ kilogramów..można się pomylić w takiej sytuacji ) Odpowiedz Link Zgłoś
aanna3 Re: lekarz sie pomylił?? 21.09.06, 12:28 czy ktoś zna jeszcze jakies przypadki? Odpowiedz Link Zgłoś
papuch1 Re: lekarz sie pomylił?? 21.09.06, 14:25 właśnie wróciłam ze szpitala z Jasiem który miał być Zosia! Zosia była na 100% stwierdzona 2 tyg temu przez 3 lekarzy patrzących na monitor usg nie było to oczywiście 3D ale w końcu 3 lekarzy włączając ordynatora)) papuch+ Basia+ Jaś Odpowiedz Link Zgłoś
zmudka1 Re: lekarz sie pomylił?? 22.09.06, 21:47 Ja przy pierwszej ciązy nie chciałam znać płci dziecka ale cały czas gadałam do brzucha mój Hubercik, no i urodził sie mój synek ( nie to żebym sobie wygadała , miałam takie przeczucie), teraz przy drugiej ciąży bardzo chciałam wiedzieć jak to jest jak sie wie, lekarz powiedział że dziewucha (zanim powiedział to patrzyłam tylko na różowe ciuchy no i do brzucha mówiłam moja córcia, co robię zresztą codziennie i nagminnie, ale czytając tu wasze wypowiedzi .......zresztą przekonam się za 3 miesiące Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczko_02 Re: lekarz sie pomylił?? 23.09.06, 00:55 lekarz powiedział na ok 70 % dziewczynka... mąz chodził za mną, pukał do brzuszka - no i jak tam moja córeczka???...Jak widziałam malutkie sukieneczki to ostatkiem sił powstrzymywałam się aby ich nie kupić(...Adasia...hihi)....No i jest Małgośka (Miała być Miriam, ale ponoć polska TV oszpeciła to imię i mężulek niezgodził się) Odpowiedz Link Zgłoś
koraliq2 Re: lekarz sie pomylił?? 23.09.06, 11:44 moj lekarz powiedzial ze pomylki dotycza dziewczynek, bo u chlopca jak cos dynda to nie sposob okreslic jego plci inaczej niz jest Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia67 Re: lekarz sie pomylił?? 23.09.06, 13:02 A czy płeć taka ważna? najważniejsze że maluszek zdrowy, a czy dziewczynka czy chłopak to przecież mniej ważne, i tak każda matka kocha tak samo i synka i córkę Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 pomyłki przy 3D ?? 23.09.06, 15:57 Czy na usg 3/4D jest tyle samo pomyłek ?? Odpowiedz Link Zgłoś