Dodaj do ulubionych

39 TYDZIEń!objawy porodu??

02.10.06, 21:45
cześć dziewczyny!czekam na rozwiazanie i czekam,mam cześte skurcze(lekarz dziś
powiedział że rozwarcie mam na 1 cm,a szyjka skrócona tez do 1 cm
)mam silne bóle w podbrzuszu i okolicach krocza(ledwo sie ruszam),mam
bezsenne noce i najwiecej skurczy i to bolesnych,od czasu do czasu mam boleści
krzyżowe,chciałabym już w końcu zobaczyć odchodzący czop...jak długo bede
czekała??jak było u
Was?tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;30/st/20061013/dt/7/k/73e6/preg.png" border="0" alt="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;30/st/20061013/dt/7/k/73e6/preg.png">
[/url]
Obserwuj wątek
    • karolcia9931 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 02.10.06, 21:49
      ja też tak miałam a potem wszystko ustało powoli odchodził czop tylko ze ja już
      w 7 czy 8 miesiącu miałam rozwarcie na 4 cm wszyscy mysleli ze bedzie wczesniak
      a tu ja urodziłam 8 dni po terminie
    • tinuviel21 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 02.10.06, 22:04
      ja mam podobny problem kurcze juz sie odczopowalam wczoraj a dzis strasznie boli
      mnie podbrzusze przez caly dzien co ok 10 min skurcze to chyba czy co? jej..
      troche to mnie zaskoczylo bo termin mam na 15 pazdziernika i nie wiem cyz sie
      przejmowac i szykowac do rodzenia czy jeszcze tak sobie pobede z cudownie
      bolacym brzucholem ech... ide z rana jutro do lekarza i zobaczymy co powie
      pozdrawiam cieplutko
      • karolinka1116 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 02.10.06, 22:25
        u mnie lekkie skurcze w podbrzuszu
        bol krocza
        ciesze siesmile
      • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 02.10.06, 23:00
        ja moge nawet przegapić w nocy odejscie czopa.wiem o tym.ale chce doczekać
        kolejnego kroku do finału smilesmile.TO JUż NIEDłUGO ACZKOLWIEK 10 DNI!!!!!
      • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 02.10.06, 23:00
        DZIEKUJę ZA LIśCIKI smilesmile))
    • dawid027 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 03.10.06, 08:32
      Cześć.mi czop odszedł tydzień temu aż wylondowałam w szpitalu bo miałam silne
      skurcze ból brzucha i krzyża.Byłam szykowana do porodu lecz po godz. ból
      ustąpił i jestem znowu w domu termin mam na 17 pażdziernika,pozdrawiam-Elka.
      • karolla88 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 03.10.06, 09:39
        Hej. Ja też mam termin na 17.10. i jak na razie nic nie wskazuje na to że
        urodzę wcześniej.Szyjka zamknięta (tak było w zeszłą środę).Jedyne co odczuwam
        to ciągnący ból w kroczu od czasu do czasu i "stawianie się" brzuszka.Mówiąc
        szczerze to wolałabym urodzić przed terminem, a najlepiej w weekend, kiedy mój
        kochany mąż będzie z nami (jak w tygodniu to mógłby nie zdążyć dojechać na
        poród). Pozdrawiam wszystkie październikowe mamy!
        • miyoki Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 03.10.06, 11:03
          Ale czop wcale nie musi odejść przed porodem. Może ale nie musi wiec
          pamiętajcie poród może się zacząć mimi iż nie zauważyliście odejścia czopu.
          • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 03.10.06, 11:43
            tak też mnie wczoraj poinformowano,ze moge tego nie zauważyć.a wody kto wie?!
          • ewelina_sn Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 03.10.06, 13:13
            u mnie poród zaczął sie o 20.00,poprzedzony skurczami od rana, czop odszedł
            około 21, wody płodowe o 23.50 a syn wyszedł na świat o 0.50
            pozdrawiam i powodzenia
            • luczjola Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 11.10.06, 13:50
              może troche głupie pytanie, bo już jestem mamą (w poprzedniej ciąży odeszły mi wody w 38 tygodniu, chociaz nie byłam na to przygotowana) ale...
              co to jest CZOP
              • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 11.10.06, 15:31
                pytanie normalne!to taki koreczek który zamyka szyjkę smile,odchodzi na 2 tyg lub
                zaraz pzred porodem,potem odchodzą wody.a ja nie wiem co to pessar i nawet nie
                pytam bo nie mamm potrzeby.
                • malpa513 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 11.10.06, 15:48
                  a ja mam pytanie o czop, czy on może składać się z samego śluzu bebarwnego czy
                  zawse jest zabarwiony krwią?
                  • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 11.10.06, 19:24
                    z tego co wyczytałam może być lekko brązowy lub zabarwiony krwią!ale nie można
                    tego mylić ze zwykłym śluzem który wypływa mocniej przed porodem,słowa doktora
                    smilesama tak teraz mam i pytałąm z ciekawości!moge w ogóle nie zauważyć kiedy
                    odejdzie np.w nocy przy siusianiu.
                    • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 12.10.06, 17:25
                      nareszcie zauważyłam odchodzący czop!!!!!!!!!!!!tak sie ciesze
                      • crska Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 12.10.06, 20:16
                        ja bylam wczoraj u lekarza i mam 3 cm rozwarcia miekka szyjke.. pani doktor powiedziala mi ze w ciagu tyg urodze... to moj drugi porod i powiem wam ze jestem bardziej zestresowana niz pierwszym..
                        jak powtorzylam mezowi slowa pani doktor to co godzine dzwoni z pracy i pyta czy nie rodze... oszaleje tak czekajac!!
                        kazdy nawet najmniejszy jakis bol w kroczu czy cokolwiek a ja sie zastanawiam czy to juz..
                        spac nie moge w nocy .. ledwo co laze..
                        juz tak bardzo chcialabym zeby bylo po wszystkim smile)
                        pozdrawiam
                        • medusse Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 12.10.06, 21:02
                          moze to nie objaw porodu smile, ale na pewno o nim przypomnienie big_grin, moja
                          koolezanka miala na dzis termin porodu i....smile ustawila sobie na komorce
                          przypomnienie, zeby jej dzwonilo (przypomnialo), ze to JUZ DZIS big_grin
                        • sylwia169 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 12.10.06, 23:51
                          Mi termin minął wczoraj, podobno fizycznie jestem przygotowana, czekam niby
                          uświadomiona (to będzie 2 poród) i mimo to panikuję, o stresie nie wspomnę.
                          Wszystko boli, pachwiny, blizna po nacięciu, siedzieć, chodzić, spać nie
                          mogę... nie wiem gdzie ten "naturalny przypływ energii" poprzedzający poród???
                          Tak było za pierwszym razem, mogłam góry przenosić... Teraz kompletny brak
                          formy. Czy to oznaka, że do porodu jeszcze ho ho ho...? Ja już chyba nie
                          pamietam jak "to się zaczyna" ? A może teraz będzie zupełnie inaczej? Żebym
                          tylko zdążyła dojechać do szpitala oddalonego o 40km. Mamy, które rodziły 2
                          razy, jak było u was?
                          • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 13.10.06, 12:21
                            ja ma termin na dziśsmile.czop odchodzi już drugi dzień po troszkusmile.jesli do środy
                            nie urodze jade do szpitala,myje okna i sprzatam-bo nic nie wysiedzę
                            smilepozdrawiam trzymajmy sie jakoś...
                            • luczjola Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 13.10.06, 21:08
                              Ja tez sie denerwuje że jeszcze nic.
                              Może jutro umyje samochod smile
    • kangurek_k Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 14.10.06, 10:37
      Oj boli boli.
      Najbardziej wieczorami, ciągnie tak że wyginam się jak sprężynka, ale powiem
      Wam, że noce przesypiam rewelacyjnie,
      8h i świeżyna jestem. Gorzej poźniej kiedy zaczynam chodzić, siedzieć, robić
      cokolwiek. Młody rusza się tak intensywnie, że aż zdziwiona jestem jego
      pobudliwością.
      Zwiększone wydzielanie śluzu mam od jakiś 2tyg. Ale czopa ani widu ani słychu.
      Ale szczerze to ma stracha. Wolałabym żeby mój syncio się wstrzymał, bo mamy
      planowane cc na 23.10, a ja lubię jak wszystko idzie zgodnie z planemsmile))
      pozdrawiam Mamuszkismile
      • luczjola Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 16.10.06, 15:47
        Nie wiem co się dzieje, ale przez całą ciąże miałam napięty brzuch, a teraz 4
        dni przed terminem zrobił mi się miękki
        • bebe691 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 19.10.06, 12:51
          trzy dni temu gino powiedzial,ze mam isc do domu,zrobic "TO" z mezem
          raz,drugi,jak trzeba to trzeci...i jak nie urodze do piatku,to mam przyjsc na
          kolejna wizyte.czujemy sie swietnie,brzuch bolal,jak przed miesiaczka,cala
          noc,mam skurcze ale krotkie,zaden nie trwa dluzej niz kilka sekund,choc sa
          czeste-co 10,12 min.mala zmiana w uplawach-gestrze i wiecej.corcia wierci sie
          wieczorami jakby tez nie mogla sie doczekac...sasiadka pociesza,ze kiedys sie
          musi urodzic...
    • hovawartka Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 19.10.06, 16:44
      taka mała prezentacja znaleziona w sieci: isr.atspace.com/r2/p1/p1.htm

też już siedzę jak na szpilkachsmile
      Pozdrawiam!
      M.
      • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 20.10.06, 21:51
        ja juz mam SWOJA DZIDZIE W RAMIONACH smilesmileWY PEWNIE JUż TEż! BUZIAKI
    • piszczus Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 23.10.06, 15:26
      ja jestem w 38 tyg. Czasami wieczorem odczuwam silne bóle w okolicy pachwin,
      jakby mnie coś rozrywało, czy to są jakieś objawy?
      • ooelmi Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 27.10.06, 14:05
        tak ! kości pracują i cała sie powoli otwierasz :0.żecze powodzenai
        • beti800 Re: 39 TYDZIEń!objawy porodu?? 27.10.06, 15:21
          cześć ooelmi smile) gratuluję dzidzi !!! napisz mi na priva co ijak ...proszę smile)
          beti800@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka