mora2427 19.10.06, 11:48 jestem w 8 tyg. ciąży i mam upławy czy to normalne podczas ciązy? Kiedy mam zacząc się niepokoic że coś jest nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: upławy .... 19.10.06, 11:51 idź do lekarza, ciąża to nie choroba i nie objawia się upławami Odpowiedz Link Zgłoś
marta140 Re: upławy .... 19.10.06, 11:53 Jeśli są białe lub białawe, mleczne to ponoć normalne. Oczywiście o ile nie są zbyt obfite. Dla wszelkiej pewności odwiedź lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: upławy .... 19.10.06, 12:15 Od czego masz lekarza? Myslisz, ze my wiemy jakie masz uplawy? Odpowiedz Link Zgłoś
katarinaa77 Re: upławy .... 19.10.06, 13:34 nie martw się dziewczyno. białawe upławy w ciąży są normalne. a pod koniec 9 miesiaca to prawie ze mnie ciekło. ale mimo wszystko jeśli cię to niepokoi to spytaj swoiego lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tchibo_1974 Re: upławy .... 19.10.06, 13:42 mora2427 napisała: > jestem w 8 tyg. ciąży i mam upławy czy to normalne podczas ciązy? Kiedy mam > zacząc się niepokoic że coś jest nie tak? Upławy w czasie ciaży nie zwiastują niczego niepokojącego, dopóki nie przybierają konsystencji "serowatej". Jeśli są plynne, mlecznego koloru. W przeciwnym razie zwiastują rozpoczynającą się infekcję, najczęściej grzybiczną. Wtedy należy szybko skonsultować się z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: upławy .... 19.10.06, 16:49 A kiedy masz wizytę u lekarza? Z nim o tym porozmawiaj. Przecież my nie widzimy tych Twoich upławów, a nawet jakbyśmy widziały, to nikt na forum nie da Ci 100% pewności, czy to nic złego. Pzdr. Jola Odpowiedz Link Zgłoś
lady_of_avalon Re: upławy .... 19.10.06, 17:21 Upławy sa w ciazy normalne - nawet obfite. Ja pod koniec 3 miesiąca pare wkładek dziennie wymieniałam, a gin powiedziła ze to normalne. Powinny wyglądac mniej więcje tak jak krochmal, jak maja inny kolor lub brzydki zapach to lepeiej iśc do lekarza, bo może byc to grzybica, jak tu dziewczyny wyzej pisały. Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: upławy .... 19.10.06, 20:33 Zrób wymaz z pochwy, będziesz wiedziała czy to "normalna" wydzielina (próbkę pobiera ginekolog). Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia9931 Re: upławy .... 19.10.06, 20:45 ja miałm prawie przez całą ciąze w 41 tyg ustały Odpowiedz Link Zgłoś
betti23 Re: upławy .... 19.10.06, 22:40 ja jestem w 28tc i mam uplawy od poczatku ciazy takie wodnicte bialawe-i mam infekcje z tym ze w ciazy to cholerstwo raczej nie da sie wyleczyc tylko zaleczac robionymi globulkami ja je biore niewiele pomagaja Odpowiedz Link Zgłoś
jovi78 Re: do BETTI 20.10.06, 09:37 Ja tez miałam podoobny problem w ciązy, miałam upławy troszkę b. intensywne niz przed ciążą, brałam globulki, kt wcale nie pomagały. W 37 tyg. moja lekarka zleicła wymaz z pochwy i wyszedł mi...gronkowiec. Dostałam antybiotyk, skończyłam go brać 3 dni przed porodem, kiedy to powtarzałam wymaz, wyszedł już ujemny...Także proście swoich lekarzy o zrobienie poiewu, jesli te upławy Was niepokoją....warto zawsze zrobić to badanie, bo wskazuje ono wszystkie niebezpieczne szczepy dla noworodka np. paciorkowce . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozek30 Re: do BETTI 20.10.06, 11:46 tez mam to dranstwo. Ale o ile wydzielina nie przybiera jakiegos innego koloru niz mleczny i nie czujesz swedzenia to raczej jest to normalna rzecz w czasie ciezy. Odpowiedz Link Zgłoś