Dodaj do ulubionych

Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 23tc.

06.11.06, 19:50
Jestem dopiero w 23 tc a juz mam skurcze macicy . Czasem sa bardzo bolesne i
nie do wytrzymania , mysle , ze maluszkowi tez przeszkadzaja bo jest wtedy
jeszcze bardziej aktywny . bRzuszek jest twardy , jak kamien . Lekarz mowi ,
ze swiadczy to o przedwczesnym porodzie . Biore sporo magnezu i leze podczas
takiego skurczu - tak zalecil . Zdazaja sia one nawet co 15 minut i trwaja 2-
4 minuty . Czy macie jakies informacje na ten temat lub czy bylyscie w takiej
sytulacji ? Dodam, ze to moja pierwsza ciaza . Dzieki - Daria
Obserwuj wątek
    • niunka24 Re: Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 2 06.11.06, 19:58
      mnie lekarz wziął na kilka dni do szpitala.
      teraz, po wyjściu, mam leżeć do końca ciąży,nie wstawać, stwierdzono też
      skracającą się szyjkę.
      biorę tylko nospęuncertain
      powodzenia i idź do jakiegoś dobrego gina...
      • iguana260604 Re: Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 2 06.11.06, 20:05
        Z szyjka jest wszystko w porzadku .
        • mamusia100 Re: Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 2 06.11.06, 20:12
          a ja na Twoim miejscu to bym się do szpitala wybrała. Zresztą w takim przypadku
          wolałabym potwierdzić diagnozę u innego lekarza..
    • kasiak37 Re: Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 2 06.11.06, 20:21
      zmien gina skoro on reaguje zalecajac magnez i lezenie w czasie skurczu.
    • renia1807 Re: Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 2 06.11.06, 20:27
      Gziewczyno, tak czeste skurcze mogą doprowadzić do przedwczesnego porodu, nie
      lekcewaz tego.Wybierz się do innego lekarza napewno dostaniesz leki hamujące
      nadmierną pobudliwość macicy.
      • kosmitka06 Re: Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 2 06.11.06, 21:07
        Zgadzam się z wypowiedziami innych dziewczyn. Idz do innego lekarza!!! Jesteś
        DOPIERO w 23tc i nie powinnas tego lekcewazyc. Przede wszystkim juz dawno
        powinien Cię położyc w szpitalu i dac jakies zastrzyki lub inne leki na
        podtrzymanie.
        Ja brałam magnez, luteinę i jeszcze cos ale nie pamietam nazwy. Lezałam prawie
        4 mies z pupa w górze.
        Pozdrawiam i zdrówka życze.
    • iguana260604 Dzieki... 07.11.06, 22:36
      Bylam u gina jeszcze raz a on nadal o tym magnezie , jutro ide do innego
      lekarza . Moze w koncu dadza mi cos na uspokojenie . Dzieki dziewczyny
      • tujajestem Re: Dzieki... 07.11.06, 23:02
        w pierwszej ciąży jak zbyt wcześnie pojawiły mi się skurcze to brałam fenoterol
        i isoptin, i tak jak przedmówczyni miałam nakaz leżenia plackiem z pupą w górze
        (wstawałam tylko do wc i do posiłków).
        idź do innego lekarza
        • muminki15 Re: Dzieki... 08.11.06, 08:09
          ja w 25 tc miałam już małe rozwarcie nie mówiąc o skurczach (miałam podejrzenie
          niewydolności ciśnieniowo-szyjkowej). Dostałam Cordafen i przy dużych bólach
          Scopolan. Cordafen doprowadził mnie do tachykardii zatokowej (ja miałam puls
          130, mała ok 170) i zmienili go na Izoptin oraz podali parę kroplówek z
          magnezem. Teraz jestem w 29 tc i wszytko ustąpiło, ale Izoptin dalej biorę
          (Nospa towarzyszy mi już od 18 tc).
    • doral2 Re: Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 2 08.11.06, 09:32
      od pomocy to jest lekarz a nie osoby postronne na forumie...ale to twoja ciąża
      i twoje dziecko, więc rób jak uważasz..
    • madziorek27 Re: Pomozcie ! Mam ogromne skurcze a to dopiero 2 08.11.06, 10:04
      Kochana jak najszybciej do szpitala i powinnaś iść do innego gina.Ja mialam
      identycznie jak ty i mo gin to zlekceważył jak Twoj czyli leżeć i magnez i
      przez to do trwałam tylko do 28 tygodnia!!!W 28 tyg. mialam c.c bo dodatkowo
      okazalo się że mam stan przedrzucawkowy, gestoza(wysokie cisnienie i
      bialkomocz).Moja droga ja przeczytałaś moją wiadomość to natychmiast się pakuj
      i jedz do najbliższego szpitala dzisiaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Dodam że mnie karetka zabrała z domu bo juz nie moglam wyrobić na skurcze a też
      to był 23 tydzień!!!!!Kochana prosze jedz dzisiaj do szpitala poki nie bedzie
      za pożno.Mówię za poźno bo mnie jak cieli w 28 tyg. to cudem otarłam się o wylew
      (ciśnienie 220/120 i drgawki!).Niestety po c.c moja córeczka żyła 6 dni!!!:
      (Sorry że się powtarzam ale jedź dzisiaj do szpitala.Życzę Ci żebyś donosiła
      ciąże i urodziła zdrową dzidzie i dlatego Co radzę jedź do szpitala.Ja swój
      koszmar przeżyłam w kwietniu tego roku!sadMoja córeczka odeszła 12.04.2006(*)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka