Dodaj do ulubionych

hello kobitki:)))!

09.11.06, 13:22
witam!!
kobitki podajcie mi superrr sposoby na wywołanie porodu!!
juz nie wytrzymuje rozwarcie mam na 1 centymetr jeśli nie urodze to mam
przyjechac do szpitala 23.11.06 boszhe.. tyle czasu..
termin mam na 7 grudnia a wedlug usg na 21 hmm.. i komu wierzycuncertain
masacra...a jak wy sie czujecie??jakos danielek nie chce wychodzicuncertain
mam nadzieje ze urodze do tego 23ciegouncertain
pozdrawiam was mamuskismile)))
Obserwuj wątek
    • eyes69 Lekarze wywoluja porod... n/t 09.11.06, 13:35

• nelka22 Re: Lekarze wywoluja porod... n/t 09.11.06, 13:39
        hmm lekarzeuncertain powiadasz,,, coraz to gorzej sie czuje wtym problem://
    • morelka80 nie rozumiem 09.11.06, 13:40
      termin masz na 7 grudnia, więc dlaczego chcesz rodzić miesiąc przed czasem??
      • doral2 Re: nie rozumiem 09.11.06, 13:45
        no bo w sumie co to za różnica, poród miesiąc wcześniej czy miesiąc
        później?...grunt żeby mamuska lepiej się poczuła, a dzieciaka to zawsze można
        sobie drugiego zrobić, jakby na przykład urodzone przedwcześnie nie przeżyło..
        • draugdur Re: nie rozumiem 09.11.06, 13:50
          podpisuje sie pod doral2!!!!
          od siebie dodam jeszcze ze :
          - jak coraz gorzej sie czujesz to od czego do cholery jest lekarz?!?!?!?!?!?!
          jeden na caly kraj i akurat na urlopie?????
          • nelka22 do dora 09.11.06, 13:54
            rozumisz.. ze wczoraj bylam lekarz widzial jaki jest moj stan ja oddychac juz
            nie umie!! ja mowie zebym chciala tak za 2 tygodnei urodzic.. i mam nadzieje ze
            urodze do tego czasu..tylko jak widze co wy tu piszecie to coraz to bardzo
            watpie.uncertain
            • doral2 Re: do dora 09.11.06, 14:28
              ty sie martw lepiej żeby dzieciak mógł oddychać!! teraz mu sie wykształcają
              błony szkliste w płucach, więc dupy nie truj że tobie jest ciężko
              oddychać..było się zastanowić wcześniej, zanim zaszłaś w ciążę, a nie teraz...
            • gabi9913 Re: do dora 09.11.06, 14:32
              kobieto maz ciebie bije? jesteś tak wulagarna i grubociosana jak byś nie była
              kobietą,
              • eyes69 Ona nie ma meza... 09.11.06, 14:33
                Bo ma 12 lat i zerowe doswiadczenie.
                • ninaa5 i jest alkoholiczką 10.11.06, 08:46
                  zapomniałaś dodać
                  • eyes69 No tak... 10.11.06, 09:36
                    Ale to swieze informacje... wink
              • olimpia_b81 Re: do dora 09.11.06, 14:40
                ale ty delikatna.wulgaryzmy tu leca faktycnie ostre.
                zamaist pojechac po kobicie ze pierdoly gada ze chce urodzic dla wlasnej wygody, bo durne to ty tu jakies wulgaryzmy znalazals.
                • olamad Re: do dora 09.11.06, 14:47
                  A jak inaczej nazwiesz chęć urodzenia na miesiąc przed terminem, jak nie własną
                  wygoda??
                  99,9% kobiet w 9 miesiacu nie czuje się najlepiej: są ociężałe, nie mogą
                  oddychać itp. Ale zareczam, ze żadna normalna nie chce urodzić na miesiąc przed
                  terminem (a wg USG to jeszcze dalej). Ponarzekać i "pochcieć" to sobie można w
                  38 tygodniu, kiedy to ciąża jest już donoszona.
                  • olimpia_b81 Re: do dora 09.11.06, 14:59
                    wiem jak jest ciezko-urodzilam w 42 tyg.
                    • doral2 Re: do dora 09.11.06, 15:44
                      a ja urodziłam w 34 bliźniaki, które właśnie z powodu niedonoszenia miały
                      niewykształcone dobrze błony szkliste i problemy z oddychaniem!!!

i wiem jak wtedy jest ciężko!!

cisną mi się różne słowa na usta...idę stąd!!
      • ninaa5 może 10.11.06, 08:45
        Może ma męża marynarza i to może jemu termin nie pasuje bo wypływa a chciałby
        zobaczyć bobasa.
    • dida82 Re: hello kobitki:)))! 09.11.06, 14:58
      Nalka, wytrzymaj do terminu, nigdzie Twojemu dziecku nie będzie tak dobrze jak
      w Twoim brzuchu. Nie myśl o sobie, najważniejsze jest dziecko. Jeśli ciężko Ci
      się oddycha, to znaczy, że brzuch masz pewnie jeszcze wysoko, więc lada moment
      się opuści i będzie OK. Spaceruj, jest zimne, przyjemne powietrze, od razu
      będzie Ci lepiejsmile)) U mnie też było ciężko, ale wytrzymałam, do porodu
      leżałam, bo trafiłam na porodówke miesiąc przed terminem z rozwarciem na 3cm,
      ale poród zatrzymali. I nasłuchałam się takich rzeczy, że od razu zapomniałam o
      własnej wygodzie. Dziecko, ono się w Tobie rozwija, na zewnątrz już Mu nie
      będzie tak wspaniale. Uwierz mi, wytrzymasz, myśl o swojej kruszynie, którą
      nosisz pod sercem. Po porodzie i tak będziesz tęsknić do tych chwil, bo pewnie
      nie będzie łatwo. Powodzenia, trzymam kciuki!
    • nelka22 hm.. 09.11.06, 18:04
      nie pomyslalabym ze tu sa takie wredne cieżarowki,.,,, ide z tego forum
      narazie...!!!dzieki za tylko dobre radysmile)))
    • truscaffka Koniak 09.11.06, 18:14
      Walnij sobie kieliszek koniaku wieczorem - poród murowany. Moja mama w ten
      sposób urodziła mnie i moje dwie siostry, po czym sprzedała ten patent wszystkim
      swoim znajomym - wszędzie z tym samym skutkiem wink)) Pozdrawiam wink)
      • nelka22 Re: Koniak 10.11.06, 08:35
        truskafka ... a nie zaszkodzi to malenstwu???co ty sadzisz???
        • ninaa5 a kieliszkiem w łeb 10.11.06, 08:49
          a jak już wypijesz to kieliszkiem walnij sobie w ten pusty łeb.
        • jolantusia1 Re: Koniak 10.11.06, 09:15
          nelka wytrzymaj to naprawde nic dobrego urodzic wczesniej. Wiem bo mam dwoch
          wczesniakow. Jeden z 35-36 tc i drugi 28. Wszystkie problemy ktore sa z takimi
          dziecmi to nic w porownaniu z dzwiganiem brzucha. Pomysl to tylko 3 tygodnie nie
          mysl ze az tylko "tylko". Wiele bym dala aby donosic ciaze. Powiem ci ze
          zazdroscilam wszystkim kobitkom ktore rodzily w terminie. Mysl pozytywnie
          spaceruj odpoczywaj rozmawiaj z malenstwem to ci pomoze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka