Dodaj do ulubionych

JUZ NIEDLUGO!!!

IP: *.* 21.09.01, 10:57
HEJ DZIEWCZYNYWlasnie wrocilam od lekarza, ktory poinformowal mnie, ze moge urodzic juz za dwa tygodnie (teraz jestem w 36 tygodniu). Powiedzial, ze lozysko jest juz w pelni dojrzale a wiec moge juz urodzic-no to jakby urodzilo sie przed 37 tygodniem powiedzmy to bylby wczesniak czy nie? Pierwsze dziecko urodzilam 10 dni przed terminem (bylo to 6 lat temu). Napiszcie co wiecie na temat dojrzalego lozyska. Buziaki Aga:-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: JUZ NIEDLUGO!!! IP: *.* 21.09.01, 12:08
      U mnie zaczał sie 37 tydzień i lekarka powiedziała , że dziecko jest donoszone, moge rodzic w każdej chwili. Dziecko nie będzie wczesniakiem.Nie martw się tylko pakujsmile)PowodzeniaDorota
      • Gość: guest Re: JUZ NIEDLUGO!!! IP: *.* 21.09.01, 12:14
        Nie martw się, ja miałam zacząć rodzić koło 37 tygodnia i lekarze mówili, że juz spokojnie można, a dziecko gotowe :-). No ale wbrew ich zapowiedziom poczekałam jeszcze 2 tygodnie.
      • Gość: guest Re: JUZ NIEDLUGO!!! IP: *.* 21.09.01, 12:33
        Nie martw się, ja miałam zacząć rodzić koło 37 tygodnia i lekarze mówili, że juz spokojnie można, a dziecko gotowe :-). No ale wbrew ich zapowiedziom poczekałam jeszcze 2 tygodnie.
    • Gość: guest Re: JUZ NIEDLUGO!!! IP: *.* 21.09.01, 13:39
      Aga! U mnie zaczął się 37 tydzień, łożysko w USG III stopień dojrzałości, czyli podobno dojrzałe, Dzidzia wg USG waży 2500g, czyli już jest donoszona. Ale na moją sugestię, że już może wychodzić, lekarz powiedział, żebym nie była w gorącej wodzie kąpana... Ale torba do szpitala już prawie spakowana...Kasia R
    • Gość: guest Re: JUZ NIEDLUGO!!! IP: *.* 21.09.01, 13:46
      O wcześniactwie dziecka nie zawsze decyduję wcześniejszy poród. Wiele dzidziusiów jest już w pełni rozwiniętych przed domniemanym terminem. Jeśli waga jest w normnie, dziecko zdrowe bez żadnych problemów to nawet jeśli urodzi się w cześniej nie będzie nazwane wcześniakiem (oczywiście z medycznego punktu widzenia).
      • Gość: guest Re: JUZ NIEDLUGO!!! IP: *.* 21.09.01, 14:04
        Dzieku dziewczyny-troche mnie uspokoilyscie-nie pozostalo mi nic innego jak tylko czekac :-)))Aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka