Dodaj do ulubionych

3 trymestr

IP: *.* 27.09.01, 15:28
witam! jestem w 34 tyg ciazy i wlasciwie od poczatku 3 trymestru czuje sie kiepsko, nie mam na nic sily tylko bym lezala, spala, ogladala tv, ciagle mi goraco, czuje sie zamroczona, temp mam troche wyzsza, ogolnie kiepsko, slyszalam ze kobiety pod koniec czuja sie super pelne sil i energi, jak to bylo u was?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: 3 trymestr IP: *.* 27.09.01, 16:12
      ja jestem w 39 tyg i w sumie do 36 tyg czuulam sie calkiem niezle, od niedawna czuje sie ciezka jka slon i ciagle mnie cos boli ale sa dziewczyny co cala ciaze sie zle czuja wiec to nie jest standart i tak juz duzo za toba wiec glowa do gory a nogi na kanape :))
    • Gość: guest Re: 3 trymestr IP: *.* 27.09.01, 16:23
      Lamoo! Ja juz dawno mam to za soba ale czulam sie przez kilka ostatnich tygodni tak jak opisujesz. Nie chcialo mi sie nic robic, tylko bym spala a nie moglam bo mi bylo nie wygodnie, miewalam ataki dusznosci... Jedyne co mnie bylo wstanie wyciagnac z domu to zakupy dla dziecka :) Zycze wytrwalosci i lepszego samopoczucia...
    • Gość: guest Re: 3 trymestr IP: *.* 27.09.01, 16:37
      Hej lamooJa zaczelam 37 tydzien i czuje sie podobnie, chce mi sie ciagle spac a w nocy ze snem nie za bardzo-3 razy wstaje do siusiania, nie moge sobie znalezc miejsca do spania. W dzien nie pospie, bo rano odwoze synka do "zerowki", potem obiad, maz odbiera malego i przychodza o 15,30 do domu, przedtem jeszcze wyjscie z psem (rano wychodzi maz). I tak dzien za dniem a ja coraz bardziej zmeczona a jak mala sie urodzi to juz nici ze spania w ogole. Nie zawsze kobiety w III trymestrze sa kwitnace i spiewajace, czesto sa po prostu zmeczone a jeszcze tyle przed nimi -nami!!!Takze nie przejmuj sie tylko wypoczywaj bo potem nie wiadomo czy bedziesz mogla sie wyspac i kiedy to nastapi ;-)))Pozdrowienia Aga
      • Gość: guest Re: 3 trymestr IP: *.* 27.09.01, 18:15
        Hej1,ja jestem w 40 tygodniu ciąży i te odczucia znam doskonale, boli mnie kręgosłup, w pachwinach, jest ciężko, a najbardziej dokuczliwe staje się dla mnie czekanie, kiedy w końcu bo mój termin minął trzy dni temu i przez to muszę "biegać" do szpitala co dwa dni na badanie wód płodowych i na KTG, na którym nie ma ani śladu skurczów. A w nocy przy każdym obrocie z boku na bok wszystkie kości strzelają jak u starej babci, a dziecko czasami jak w nocy się budzi to brzuch lata mi jak galareta, jakbym miała w brzuchu jakąś sprężynę, takie dziwne uczucie i tylko w nocy i przeważnie na prawym boku, miałyście lub macie coś podobnego?Wczoraj wzięłam się nawet za odkurzanie i za mycie podłóg, czym od 9 miesięcy zajmował się mąż, chciałam wypróbować naturalnych metod wywoływania porodu, ale mojej dziewczynce coś nie spieszno na świat. Może znacie jakieś metody, w każdym bądź razie lekarka zabroniła mi myć okna, bo nie wolno podnosić rąk do góry.Chyba za bardzo się rozpisałam.Tymczasem pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki, zwłaszcza te w III trymestrze.Maja
        • Gość: guest Re: 3 trymestr IP: *.* 27.09.01, 19:56
          Maju nie wiem czy Cię pocieszę ale ja już jestem 10 dni po terminie, więc radzę Ci uzbroić się w cierpliwość.Dodam że, żadne przyspieszacze nie działają jeśli macica jest nie gotowa. Sprawdziłam.PozdrawiamMonika
    • Gość: guest Re: 3 trymestr IP: *.* 27.09.01, 19:52
      powiem krotko - normalne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka