Dodaj do ulubionych

KWIETNIOWE MAMY

IP: *.* 03.10.01, 08:38
Jestem w 14 tyg. i teraz czasami odczuwam ból brzucha,szczególnie po bokach-jeszcze biorę duphaston i nie mam plamień-czy to normalne?Dodatkowo męczące są wzdęcia-czy Wy też odczuwacie takie dolegliwości?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: KWIETNIOWE MAMY IP: *.* 03.10.01, 09:00
      Hej AnikJa tez jestem w 14 tyg. i mecza mnie wzdecia. Moj lekarz przepisal mi na to magnez musujacy w tabletkach i wiesz troche pomaga. Biore codziennie rano przed sniadaniem. On mi zalecil, ze jeszeli to nie pomoze to moge to brac nawet do 3 tabl. dziennie.Bole brzucha tez miewam szczegolnie przy naglej zmianie pozycji. Ale podobno wszystko jest o.k.Pozdrawiam
    • Gość: kzk Re: KWIETNIOWE MAMY IP: *.* 03.10.01, 09:17
      Jestem marcowa mama ale podejrzalam ten watek. Rowniez cierpie na wzdecia, niemalze od poczatku ciazy. Dotad niczego nie bralam ale w czasie najblizszej wizyty lekarskiej mam nadzieje cos dostac, wtedy podziele sie z Toba informacja. Pobolewanie brzucha to normalne- macica sie powieksza i wiezadla napinaja sie, musisz sie do tego przyzwyczaic.Pozdrawiam Kasia (16 tydzien)
    • Gość: guest Re: KWIETNIOWE MAMY IP: *.* 03.10.01, 09:26
      Jestem w 12-13 tygodniu. Co to jest duphaston i dlaczego "martwisz się" że nie masz plamień? Mnie brzuszek nie boli. Wzdęcia chyba faktycznie po południu są. Za tydzień będę u lekarza to go zapytam o radę. Za to prawie od początku rośnie mi brzuch, nawet się tym niepokoiłam, ale przecież wielkość brzuszka i dodatkowe kilogramy u każdej dziewczyny wyglądają inaczej. Na początku miałam większy apetyt, nawet nie tyle apetyt - po prostu byłam częściej głodna, teraz wszystko wróciło do normy.Pozdrawiam Ewa
      • Gość: guest Re: KWIETNIOWE MAMY IP: *.* 03.10.01, 12:36
        Przepraszam,źle się wyraziłam-cieszę się, że nie miałam plamienia.Duphaston to lek stosowany przy zagrażających poronieniach.Dostałam go w 4 tyg. z powodu bólu brzucha i krzyża(takiego jak przy miesiączkach)i z uwagi, że poprzednia ciąża skończyła się wcześnie poronieniem.Ból, który teraz odczuwam jest trochę inny-twardnieje mi brzuch i czasem kłuje po bokach.Trochę się domyślam,że to powiększanie macicy,ale jestem spokojniejsza gdy mogę jeszcze kogoś zapytać.Dziękuję za każdą radę! Chyba jestem przewrażliwiona po tych niemiłych przejściach. Dopiero tydzień temu-na kolejnym usg uwierzyłam,że tym razem się uda. Pozdrawiam wszystkie emamusie.
        • Gość: guest Re: KWIETNIOWE MAMY IP: *.* 07.10.01, 18:58
          Witam ! Ja jestem w 13 tyg. i mam termin na 12.kwietnia.Bole brzucha to tez byl problem, pisze ,,byl,,bo narazie nie sa juz tak czeste i mocne.Mialam je ok.9 tyg. bole krzyza takie jak na miesiaczke , tylko troszke slabsze i z przodu rowniez.Lekarz nie przepisal mi nic konkretnego mialam tylko zazywac wiecej magnezu i duzo lezec.jak narazie bole w krzyzu minely, a te z przodu od czasu do czasu miewam ale to ponoc od rosnacej macicy itd. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok, czego sobie i Tobie i wszystkim nam zycze :))) Jesli chodzi o wzdecia to problem numer jeden, oprocz nich takze zaparcia, ale te drugie juz mam za soba.Jem ciemne pieczywo, suszone owoce itd. ale jakby tez wzdecia tyciu ustapily.Ale konkretnej recepty niestety nie znam.Pozdrawiam wszystkie kwietniowe mamusie.Ania
    • Gość: guest Re: KWIETNIOWE MAMY IP: *.* 16.10.01, 16:03
      Cześć,Mnie też męczy wzdęty brzuszek, ale poza tym wszystko gra. Tylko już nie mogę się doczekać ruchów, chociaż puknięcia...Pozdrawiam Kwietniowe Mamy,Marzenka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka