Dodaj do ulubionych

Za mało ruchów :-(

IP: *.* 08.11.01, 00:09
Dziewczyny, ja mam zupełanie inny problem niż Amo. Ja czuję bardzo mało ruchów. Jestem teraz w 38 tyg. Przez całą ciąże mój bobas jest raczej mało ruchliwy i juz kilka razy w panice biegłam na USG sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Za każdym razem wszystko było OK. Ostatnio robiłam USG kilka dni temu, a dzisiaj znowu miałam ochotę zrobić znowu - tak mało ruchów czułam. Chyba wpadam w jakąś paranoję...Nic innego nie robie tylko wsłuchuję się w ruchy. Zastanawiam się kiedy mój lekarz da mi skierowanie do psychiatry :-)Czy któraś z Was może mnie pocieszyć? Może też tak miałyście? Boje się o moją dzidzię :-(
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Za mało ruchów :-( IP: *.* 08.11.01, 08:59
      Ja miałam podobnie z pierwszym dzieckiem, było bardzo spokojne, mało sie ruszała a jeśli już to ruchy były delikatne i muszę Ci powiedzieć, że do dziś, córka ma 7 lat, jest dzieckiem spokojnym choć już nie tak mało ruchliwym...Jako noworodek i póżniej niemowlę też była bardzo spokojna rzadko płakała i była bardzo pogodnym dzieckiem. Drugie dziecko teraz 4 letni kawaler od początku ciąży (tzn od momentu kiedy czułam ruchy)był szalenie ruchliwy, pod konieć ciąży jego ruchy były dla mnie nawet bolesne, teraz jest dzieckiem, które rzadko siedzi spokojnie wszędzie go pełno, potrafi wejść w kazdą dziurę i na kazde drzewo. Tyle jeśli chodzi o moje przeżycia. Myślę, że jeżeli badania kontrolne USG Twojego dzidziusia są ok, to nie powinnaś się tak przejmować, tym bardziej, że u większości kobiet pod koniec ciąży( 2 -4 ostatnie tygodnie) dzieci są mniej ruchliwe.Pozdrawiam
      • Gość: guest Re: Za mało ruchów :-( IP: *.* 08.11.01, 21:34
        Tak juz jest na tym swiecie, ja martwie sie , ze za duzo a Kachna, ze za malo. Dzieki Bogu, ze mozemy sobie tu pogadac, bo listy takie jak Agaty to odpowiedz na oba nasze problemy. Staram sie wierzyc, ze wszystko jest w porzadku - tak przeciez do tej pory bylo, ale postaram sie tez niezaleznie sprawdzic.amo
    • Gość: guest Re: Za mało ruchów :-( IP: *.* 08.11.01, 16:24
      Moim zdaniem nie powinnaś się martwić. Moja malutka też w brzuszku była "nieruchawa", też zamartwiałam się, że za mało się rusza itp. Tym bardziej, że moja koleżanka, która była także w ciąży wciąż narzekała na zbyt ruchliwe dziecko. Tymczasem malutka urodziła się zdrowa, właśnie skończyła 5 m-cy, jest bardzo grzeczna, dużo śpi, prawie nie płacze, ale jest pogodna i uśmiechnięta. Dla mnie urlop macierzyński to wczasy. Moja koleżanka z kolei ma trzy światy ze swoją małą (też dziewczynka), która ciągle płacze i marudzi. Myślę więc, że niepotrzebnie się zamarwiasz, bo nie ma reguły. Życzę lekkiego porodu i spokojnego dzidziusia. Pod koniec ciąży dziecko ma już niewiele miejsca i pewnie też dlatego mniej się rusza. Powodzenia!!!
    • Gość: guest Re: Za mało ruchów :-( IP: *.* 08.11.01, 16:37
      Dzięki dziewczyny, jesteście kochane. Już się tak bardzo nie martwię dzięki waszym odpowiedziom i czekam na spokojnego dzidziusia :-)Pozdrawiam bardzo mocno
    • Gość: guest Re: Za mało ruchów :-( IP: *.* 09.11.01, 14:30
      KachnaMam dokładnie to samo. Też jestem w 38 tyg. i we wtorek dzidzia tak mnie nastraszyła, że poleciałam na usg i ktg. Wszystko było w jak najlepszym porządku, po prostu mój maluszek w ciągu dnia jest leniuszkiem. Poza tym mój maluch czasami nie zdaje sobie sprawy, że w 1 godz. po posiłku ma wykonać min. 10 porządnych ruchów, ożywia się dopiero po 1 godz. 15min,albo i później. Pocieszam się myślą, że to już niedługo. Mój lekarz prowadzący nakazał mi urodzić najpóźniej 25.11 - czyli w terminie porodu.Pzdr. Kasia
      • Gość: guest Re: Za mało ruchów :-( IP: *.* 09.11.01, 14:38
        Czyli dziudzis może się urodzić w Twoje imieniny :-) Ja też na to liczę, mam termin na 23, ale chciałabym urodzić 25 - chyba najpiękniejszy prezent na imieniny, prawda?Pozdrawiam mamusie leniuszków i ruchliwych bobaskówKasia
        • Gość: guest Za mało ruchów IP: *.* 22.11.01, 09:56
          Cześć,Nie wiem, czy to jest powód do niepokoju; niemniej się martwię. Czy - jeżeli już poczułam ruchy dziecka - będę je czuła do końca ciąży "bez przerwy"? Jestem w 21 tygodniu, od tygodnia czuję ruchy; od wczorajszego południa nic. Nie wiem, czy panikować, czy jeszcze nie? Czy to normalne?Marzenka
          • Gość: guest Re: Za mało ruchów IP: *.* 22.11.01, 10:06
            Marzenko jak najbardziej normalne. Moj maluch rusza sie od 2 tygodni (21 tydzien teraz) i nie robi tego bez przerwy. Czasami sa dni, gdy da o sobie znak tylko kilkoma kopniakami raz dziennie, a potem spokoj. CZasami natomiast bryka co kilka godzin. Dzisiaj juz np ruszal sie 2 razy, a wczoraj swoja dzialalnosc zakonczyl kolo 13. Mnie wystarczy, ze raz dziennie da znak i jestem szczesliwa. W poniedzialek bylam u lekarza, sluchalam serducha i kopniakow przez glosniczki (a byly to kopniaczki, ktorych nie czulam).Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka