Dodaj do ulubionych

Poronienie

IP: *.* 16.11.01, 15:49
Mam pilne pytanie! Czy to prawda, że przy poronieniu we wczesnej ciąży (6 tydz. licząc od zapłodnienia) nie jest konieczna wizyta w szpitalu i zabieg oczyszczający macicę?Bardzo proszę o odpowiedź!Asia
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 16.11.01, 15:58
      Asiu, ja w tym czasie poroniłam ( nosiłam puste jajeczko płodowe)i USG wykazało, że moja macica sama się oczyściła. Nie był potrzebny żaden zabieg.PozdrawiamKasiaAsia napisała/ł:> Mam pilne pytanie! Czy to prawda, że przy poronieniu we wczesnej ciąży (6 tydz. licząc od zapłodnienia) nie jest konieczna wizyta w szpitalu i zabieg oczyszczający macicę?> Bardzo proszę o odpowiedź!> AsiaAsia napisała/ł:> Mam pilne pytanie! Czy to prawda, że przy poronieniu we wczesnej ciąży (6 tydz. licząc od zapłodnienia) nie jest konieczna wizyta w szpitalu i zabieg oczyszczający macicę?> Bardzo proszę o odpowiedź!> AsiaAsia napisała/ł:> Mam pilne pytanie! Czy to prawda, że przy poronieniu we wczesnej ciąży (6 tydz. licząc od zapłodnienia) nie jest konieczna wizyta w szpitalu i zabieg oczyszczający macicę?> Bardzo proszę o odpowiedź!> Asia
      • Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 16.11.01, 16:09
        Kasiu! Dziekuję bardzo za szybką odpowiedź. Sama nie wiem co mam robić. U mnie lekarz w poniedziałek na USG stwierdził, że widać dzidziusia ale nie bije mu seruszko i mam bardzo niski progesteron więc lada dzień spodziewa się zakończenia ciąży. Wczoraj w nocy zaczęło się krwawnienie i bardzo silny ból brzucha. Lekarz przez telefon powiedział mi że "to się samo skończy" i wizyta w szpitalu nie jest konieczna. Ale ja mam wątpliwości. jeszcze raż dziekuje za odpowiedź.Asia
    • Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 16.11.01, 15:59
      To chyba zależy od tego, czy poronienie było całkowite, czy nie, jeśli nie, to jednak resztki ciaży (przepraszam, to tak okropnie brzmi!) chyba trzeba usunąć. Ale to tylko moje domysły.
    • Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 16.11.01, 23:09
      Mój lekarz był zdania, że trzeba jechać do szpitala, żeby dokładnie wszystko oczyścić. To był 7-8 tydzień. Powiedział, że w przeciwnym razie może dojść do krwotoku. Z drugiej strony przecież wiele kobiet na tym etapie nawet nie wie, że właśnie poroniły i sądzi, że to spóźniona misiączka.Spróbuj może skonsultować się z jeszcze jednym lekarzem lub zrób dokładne USG po zakończeniu krwawienia.Pozdrawiam i trzymaj się ciepło,Magdzi
      • Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 17.11.01, 12:09
        Dwa razy poroniłam raz w 6 a raz w 5 tygodniu i miałam robione zabiegi.Tym drugim razem leżałam 10 dni w szpitalu, czułam, że poroniłam w środę (ból brzucha i krzyża oraz krwawienie)a mimo tego, że po tym lepiej się czułam- nie bolało już mnie nic i miałam mniejsze krwawienie - to i tak w piątek wykonano mi zabieg, a na drugi dzień wypisano do domu.Nie wiem, czy nie byłoby lepiej, gdyby nie robiono mi już zabiegu, ale nie miłam nic do powiedzenia.Uluś

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka