Gość: guest IP: *.* 16.11.01, 15:49 Mam pilne pytanie! Czy to prawda, że przy poronieniu we wczesnej ciąży (6 tydz. licząc od zapłodnienia) nie jest konieczna wizyta w szpitalu i zabieg oczyszczający macicę?Bardzo proszę o odpowiedź!Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 16.11.01, 15:58 Asiu, ja w tym czasie poroniłam ( nosiłam puste jajeczko płodowe)i USG wykazało, że moja macica sama się oczyściła. Nie był potrzebny żaden zabieg.PozdrawiamKasiaAsia napisała/ł:> Mam pilne pytanie! Czy to prawda, że przy poronieniu we wczesnej ciąży (6 tydz. licząc od zapłodnienia) nie jest konieczna wizyta w szpitalu i zabieg oczyszczający macicę?> Bardzo proszę o odpowiedź!> AsiaAsia napisała/ł:> Mam pilne pytanie! Czy to prawda, że przy poronieniu we wczesnej ciąży (6 tydz. licząc od zapłodnienia) nie jest konieczna wizyta w szpitalu i zabieg oczyszczający macicę?> Bardzo proszę o odpowiedź!> AsiaAsia napisała/ł:> Mam pilne pytanie! Czy to prawda, że przy poronieniu we wczesnej ciąży (6 tydz. licząc od zapłodnienia) nie jest konieczna wizyta w szpitalu i zabieg oczyszczający macicę?> Bardzo proszę o odpowiedź!> Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 16.11.01, 16:09 Kasiu! Dziekuję bardzo za szybką odpowiedź. Sama nie wiem co mam robić. U mnie lekarz w poniedziałek na USG stwierdził, że widać dzidziusia ale nie bije mu seruszko i mam bardzo niski progesteron więc lada dzień spodziewa się zakończenia ciąży. Wczoraj w nocy zaczęło się krwawnienie i bardzo silny ból brzucha. Lekarz przez telefon powiedział mi że "to się samo skończy" i wizyta w szpitalu nie jest konieczna. Ale ja mam wątpliwości. jeszcze raż dziekuje za odpowiedź.Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 16.11.01, 15:59 To chyba zależy od tego, czy poronienie było całkowite, czy nie, jeśli nie, to jednak resztki ciaży (przepraszam, to tak okropnie brzmi!) chyba trzeba usunąć. Ale to tylko moje domysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 16.11.01, 23:09 Mój lekarz był zdania, że trzeba jechać do szpitala, żeby dokładnie wszystko oczyścić. To był 7-8 tydzień. Powiedział, że w przeciwnym razie może dojść do krwotoku. Z drugiej strony przecież wiele kobiet na tym etapie nawet nie wie, że właśnie poroniły i sądzi, że to spóźniona misiączka.Spróbuj może skonsultować się z jeszcze jednym lekarzem lub zrób dokładne USG po zakończeniu krwawienia.Pozdrawiam i trzymaj się ciepło,Magdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: Poronienie IP: *.* 17.11.01, 12:09 Dwa razy poroniłam raz w 6 a raz w 5 tygodniu i miałam robione zabiegi.Tym drugim razem leżałam 10 dni w szpitalu, czułam, że poroniłam w środę (ból brzucha i krzyża oraz krwawienie)a mimo tego, że po tym lepiej się czułam- nie bolało już mnie nic i miałam mniejsze krwawienie - to i tak w piątek wykonano mi zabieg, a na drugi dzień wypisano do domu.Nie wiem, czy nie byłoby lepiej, gdyby nie robiono mi już zabiegu, ale nie miłam nic do powiedzenia.Uluś Odpowiedz Link Zgłoś