Dodaj do ulubionych

Dziwne bóle brzucha

IP: *.* 26.11.01, 18:27
Dziewczyny - pomóżcie!Jestem w 35 tygodniu. Parę dni temu rozciągały mi się wiązadła - znacie to uczucie? Teraz juz nie ciągnie, ale nad pępkiem, trochę z prawej strony boli - tak jakbym sobie to stłukła, naciągnęła albo miała siniaka... nawet nie bardzo mogę się dotknąć. Niestety nic tam nie widać - wszystko wygląda zupełnie normalnie. Czy któraś z Was też miała takie dziwne dolegliwości, albo wie co to jest? - nie znalazłam tego w żadnej "mądrej książce". Pozdrawiam cieplutko!Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha IP: *.* 26.11.01, 19:38
      Aniu,Ja miałam dokładnie ten sam rodzaj bólu (pięć razy dziennie oglądałam to miejsce, doszukując się krwawego siniaka, bo tak to odczuwałam), z tym, że u mnie było to wysoko, mniej więcej tam, gdzie kończą się teraz nasze brzuchy. Okazało się, że to kamień żółciowy (nigdy nie miałam żadnych objawów).Nie mam zamiaru Cię straszyć, być może Kangurek po prostu na coś uciska, ale być może też jest to jakiś objaw. Najlepiej, gdybyś mogła pokazać to jakiemuś DOBREMU lekarzowi. W moim przypadku dwóch lekarzy to zbagatelizowało ("o, jak nie boli w podbrzuszu, to nie ma się czym przejmować"), dopiero trzecia Pani Doktor dokładnie "obmacała" i wysłała na USG jamy brzusznej, twierdząc, że to może być pęcherzyk żółciowy. Ja zupełnie w to nie wierzyłam, bo mnie bolało gdzieś pod samą skórą, ale jednak.A prpos, dzisiaj byłam na kolejnym USG jamy brzusznej, tym razem na Karowej - pan doktor tak się spieszył, że w ogóle kamienia nie zauważył. (nie wiem :lol: czy :cry: )Powodzenia, życzę samych dobrych wyników,Magdzi
      • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha IP: *.* 27.11.01, 14:02
        OOOps, wcale mnie nie pocieszasz! To może jednak zadzwonię do lekarza??? A teraz sobie pomyślałam, że ten ból u Ciebie to zwykły zbieg okoliczności? Bo mnie to boli naprawdę na wierzchu...A jeśli chodzi o lekarzy to ja raczej nie mam o nich zbyt dobrego zdania, nie mówiąc już o zaufaniu... - mam nadzieję że moja pani doktor jednak jest bardziej uważna i ostrożna niż reszta...Pozdrawiam cieplutko i dzięki za odpowiedź!Ania
        • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha IP: *.* 27.11.01, 14:51
          Kangurzyco,Uwierz mi, ja też miałam ten ból "na wierzchu", byłam całkiem pewna, że to nie może być nic wewnątrz (dlatego właśnie odpowiedziałam na Twojego posta). Lekarzy też przekonywałam, że to pod samą skórą, myślałam, że może jakaś tkanka łączna pod skórą się naciąga albo coś takiego. Ale był to momentami dość mocny ból, jakby ktoś szarpał od środka.Nie był to zbieg okoliczności; lekarka po uważnym obejrzeniu i dotknieciu od razu nabrała podejrzeń, a od kiedy (po rozpoznaniu) zaczęłam brać No-spa (stosuje sie go również przy kamieniach), bóle w zasadzie przeszły.Życzę Ci, żeby u Ciebie to nie było nic złego, ale powiedz o tym swojej lekarce.Pozdrawiam serdecznie,Magdzi
          • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha IP: *.* 27.11.01, 15:27
            Kurczę, niedobrze. Aż boję się zadzwonić... Jeszcze trochę ze sobą porozmawiam i chyba się zmuszę... Dam znać, kiedy będę wiedzieć, co jest grane (o ile będę wiedzieć... zważywszy na lekarzy...)Papatki!Ania
            • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha IP: *.* 27.11.01, 15:32
              Hej,Zadzwoń koniecznie, po co się denerwować na zapas, może zupełnie nie ma się czym martwić :).Nie chciałam Cię straszyć (choć tak wyszło); myślę, że tak czy inaczej powinnaś poakzać to jeszcze lekarce przy najbliższej wizycie.U mnie było to o wiele wyżej, więc to na pewno nie to samo.Trzymaj się,Magdzi
      • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Magdzi IP: *.* 27.11.01, 20:10
        Magdzi, co miała na myśli Twój lekarz mówiąc o bólach w podbrzuszu? Mnie przez ostatnie kilka dni strasznie boli właśnie w podbrzuszu (okolice chyba spojenia łonowego i nad). Trochę mnie zmartwiłas i przestraszyłaś. Odpisz proszę szybko. anuś
        • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Magdzi - do Anuś IP: *.* 27.11.01, 20:37
          Wiesz, ten mój lekarz ogólnie twierdził, że jedyne bóle, które mogą zwiastować jakieś zagrożenia, to jeśli boli właśnie w podbrzuszu i to nie po bokach, tylko pośrodku. Zawsze powtarzał, że gdyby pojawiły się jakieś bóle podobne do miesiączkowych i tak właśnie umiejscowione, to mam się zgłosić. Ale ja chodziłam do niego do końca 7 m-ca, bo potem przeszłam pod opiekę poradni na Karowej. Teraz mogą się już pojawiać skurcze, być może niektóre bóle są też czymś normalnym. Mnie jeśli coś boli, to raczej po bokach. Może na wszelki wypadek i dla świętego spokoju powinnaś skontaktować się ze swoim lekarzem albo umówić na wcześniejszą wizytę i zapytać go, czy to może być coś groźnego. Pozdrawiam serdecznie i nie bój się na zapas,Magdzi
          • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Magdzi - do Anuś IP: *.* 28.11.01, 11:38
            Mnie boli właśnie idealnie na środku. Idę jutro na USG to zapytam lekarza. Niestety nie mam telefonu do mojej pani doktór. Ale dzięki za odpowiedź. Wczoraj mniej bolało, dziś na razie OK. Pozdrawiam anuś
        • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Magdzi IP: *.* 27.11.01, 20:39
          Moja lekarka za niepokojące uznaje bóle w dole brzucha połączone z uczuciem rozpychania, parcia na pęcherz, ciążenia w dół - może to świadczyć o tym, ż dziecko jest za nisko i uciska szyjkę, przez co moze się ona rozwierać. Ja przez takie "numery" mam załozony krążek.A w ogóle zawsze, kiedy boli w dole brzucha lepiej skonsultować się z lekarzem. Pocieszające jest to, ze przewaznie to tylko rozciągające się mięśnie lub wiązadła...Pozdrawiam!Ania
          • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Magdzi IP: *.* 28.11.01, 11:43
            Aniu wogle mnie nie pocieszyłaś. Co gorsze moja doktór wogle mnie ostatnio nie badała. Wizytka się odbyła i to wszystko. Nawet nie sprawdziła szyjki... Trochę mnie to sfrustrowało ale przecież nie będę jej pouczać co ma robić. A o tych bólach też za dużo nie mówiłam, bo się ze mnie śmiała, że tak narzekam i że każda kobietka coś ma. Jednak jak chodziłam w pierwszej ciąży prywatnie, to lekarz zawsze był miły, miał dla mnie dużo czasu, wszystko wyjaśniał i zawsze dokładnie badał! No i co ja mam teraz zrobić, buuuuuuuuPozdrawiam anuś
            • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Kangurzycy IP: *.* 28.11.01, 11:45
              No tak. Zapomniałam napisać, że nie do Magdzi a do Ani ten post wyżej
            • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Anuś IP: *.* 28.11.01, 12:10
              Anuś, może jednak zadzwoń do niej? Nie wiem, czy zmienianie lekarza na tym etapie ciąży ma sens... a może spróbuj iść na konsultaję do jakiegoś dobrego specjalisty? Nigdy nie zawadzi, a będziesz spokojniejsza. Mnie na przykład USG serduszka dziecka w klinice naprawdę uspokoiło (zwłaszcza, że się naoglądałam filmów z ciężarówkami).Wiesz, moja lekarka jest przesadnie ostrożna i sama uważam, że nieraz przegina, ale chyba wolę takie metody, niz gdyby miała czegoś nie zauważyć...No i w żadnym wypadku nie powinna lekcewazyć najmniejszych dolegliwości (jak np. "niewinne" bóle u Magdzi), to przecież może być zwiastun czegoś poważnego. Nie mówiąc o tym, że nie zbadała Twojej szyjki, skoro wie, że miewasz skurcze...Pozdrawiam i nos do góry - przecież to już tylko miesiąc... I pogłaskaj Brzuszek ode mnie - może się uspokoi...Buziaki!Ania
            • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Magdzi IP: *.* 28.11.01, 12:32
              Anuś, w ciąży u lekarza to nie miejsce na "pewną taką nieśmiałość". Jak cokolwiek Cię niepokoi, KONIECZNIE PYTAJ, najwyżej lekarka się uśmiechnie. Ja uważam, że to normalne, ze się wszystkim martwie, nawet jeśli przesadzam.A jeśli nie zwraca uwagi na Twoje dolegliwości, to faktycznie lepiej się skonsultować z innym lekarzem (moze pójdziesz na jedną wizytę do tego poprzedniego?).Ja jak tylko przeczytałam, że najczęstszą przyczyna poronień w drugim trymestrze jest niewydolność szyjki, to natychmiast pobiegłam do lekarza i poprosiłam o sprawdzenie mojej szyjki! I przy każdym USG od tej pory też prosiłam o sprawdzenie szyjki. Lekarze się nawet nie dziwili (fakt, że to akurat były wizyty prywatne).Ale w tej mojej poradni na Karowej, jak powiedziałam lekarce, że wydaje mi się, że mój brzuch trochę się obniżył (bo tak mi się wydawało), od razu "zaprosiła" mnie na fotel. Gdyby nie to, nie badałaby mnie, bo chyba jeśli wszystko jest ok, to nie badają przy każdej wizycie.Anuś, przecież najważniejsze jest Wasze zdrowie, Twoje i Dzidzi i nie ma co się przejmować tym, co sobie lekarz pomyśli!Pozdrowienia, Magdzi
              • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Magdzi i Kangurzycy IP: *.* 28.11.01, 17:22
                Zgadzam się z Wami ale gdy słyszę komentarz w stylu" och ale się pacjentka pieści, musi sobie pomarudzić" to mi się usta zamykają i chcę iść do domciu. No i pomarudzić sobie na forum a nie tej babie co mnie wyśmiewa.Jak to dobrze, że jesteście.... :)))))):hello: anuś
                • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha do Magdzi i Kangurzycy IP: *.* 28.11.01, 21:52
                  Ale to niestety ta baba jest odpowiedzialna za zdrowie Twoje i Dzidziusia, a my cóż - tylko towarzyszki niedoli...A na babę mam sposób: :gun:Tylko co to da???Pozdrówka!Ania
    • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha IP: *.* 27.11.01, 17:53
      hej!ja tez miałam takie pobolewania na brzuch, bo to było tuz pod skóra. tak jak mówiłas: bolał jak by był posiniaczony ale nie było widac siniaków, wrazliwy na dotyk, ponizej pępka, trwało to ze dwa dni. Pytałam swojego lekarza co to moze być - no i powiedział że mogło byc cos takiego bo mi twardnieje brzuch (juz biore leki rozkurczowe), i dopóki nie ma bólu ostrego to nie ma co sie tym przejmowac. na wszelki wypadek byłam na USG (podobno u najlepszego lekarza w Lublinie) - ze mną wszystko w porzadku, z brzuchem tez no i dzidzia ma sie dobrze.Ale jak sie dalej niepokoisz to porozmawiaj ze swoim lekarze.Po co masz sie denerwować.Pa dorciasmile
      • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha IP: *.* 27.11.01, 20:40
        Dzięki za słowa otuchy! Może faktycznie nie będzie aż tak źle? Ale na wszelki wypadek zadzwonię.Pozdrawiam!Ania
    • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha - nie na temat IP: *.* 27.11.01, 20:43
      Hihihi - patrzcie, styczniówki - ale nam się wątek przeniósł - hehehe - ciekawe, czy zaglądają tu też inne mamy.pozdrawiam!Ania
      • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha - nie na temat IP: *.* 28.11.01, 11:53
        Też to zauważyłam hi hi pozdrawiam anuśPS Ale mimo wszystko kontynuujmy tamten wątek, bo ten jest tylko dla wtajemniczonych hi hi
        • Gość: guest Re: Dziwne bóle brzucha - nie na temat IP: *.* 28.11.01, 12:11
          A zgadzam się zgadzam - ze mna jak z dzieckiem!Wtajemniczona - hihihiAnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka