Dodaj do ulubionych

szybka pomoc - wozek!!!!

IP: *.* 16.01.02, 19:11
Ile kobiet w ciazy tyle problemow :) Ja mam zupelnie odwrotny. W piatek zaczynam 17 tydzien a od poczatku ciazy moja waga ciagle sie waha w przedziale 64-65 kg, czyli dokladnie tak samo jak sie whala przed ciaza :( Podstawowe wyniki badan mam dobre, jem zupelnie normalnie i nie wiem juz co o tym sadzic. Maz juz sie na mnie wkurza, bo przeczytal ze powinnam juz przytyc mniej wiecej 2,5-4,5 kg. A ja to sobie tak tlumacze, ze szczupla nigdy nie bylam (jakies 5-7 kg za duzo) i moze dzidzius "ciagnie" z moich zapasow :) Tak czy inaczej z jednej strony ciesze sie ze nie tyje za bardzo, ale i martwie czy brak tego tycia nie jest zlym objawem.. Nie dogodzisz :) Pozdrawiam, Małgorzatka
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaka Re: szybka pomoc - wozek!!!! IP: *.* 16.01.02, 19:17
      Dziewczyny!!! Mam do Was WIELKA prosbe. Wiem, ze o wozkach byla juz niejednokrotnie mowa na FORUM. Ja mam jednak pewien problem, otoz: mam oferte kupienia wozka Baby Confort (stelaz Treck) z gondola i fotelikiem dla malucha plus dwa spiworki za 1 000 PLN. Jest b. ladny i niezniszczony. Inna opcja to kupienie wozka Inglesina w sklepie rowniez za 1 000PLN tyle, ze ten wozek to spacerowka, ktora rozklada sie zupelnie na plasko i mozna go uzywac jako gondoli dla malucha. Bylabym wdzieczna za szybkie sugestie, gdyz do piatku musze podjac jakas decyzje.Ratujcie!!!Karolina
      • Gość: madzia22 Re: szybka pomoc - wozek!!!! IP: *.* 16.01.02, 23:22
        Polecam Inglesinę, to wyjątkowo wytrzymałe i solidne wózki.Pozdrawiam
      • Gość: wiesia Re: szybka pomoc - wozek!!!! IP: *.* 18.01.02, 12:17
        W wózkach Bebe Confort jednak ważne jest siedzisko, a tego jak zrozumiałam w ofercie nie ma? Jeśli nie ma - to możesz się zastanawiać - bo siedzisko i tak trzeba będzie dokupić, a gondola jest mało przydatna. A jeśli siedzisko jest w ofercie - to naprawdę jest to okazja!
    • Gość: Ania1 Re: szybka pomoc - wozek!!!! IP: *.* 16.01.02, 22:09
      Karolinko,Ja również ostatnio interesuję się wózkami i więcej pozytywnych opinii czytałam na temat Inglesiny ( chyba chodzi Ci o typ Magnum?) – pompowane, duże koła, dobre resorowanie . Jednak za Bebe Confort w tej samej cenie przemawia możliwość wyjmowania gondoli, w której dziecko może spać i chyba jeszcze służy jako kołyska. Noworodki na początku lepiej czuja się w miejszych przestrzeniach, łóżeczko wydaje im się ogromne w porównaniu z brzuszkiem mamy. Dlatego wiele dzieci lepiej śpi na początku w specjalnych koszykach lub gondolach. Z drugiej strony gondola może być wykorzystywana bardzo krótko ( 2-3 m-ce) , potem malec zaczyna siadać i chce koniecznie oglądać świat na spacerze. Ostatnio zwracam uwagę na mamy z wózkami i widzę, że dzieci często siadają w gondoli. Dlatego ja chyba wybiorę właśnie Inglesinę Magnum, które ma regulowane oparcie i do tego fotelik Play, również z regulacją oparcia ( podobno jedyny tego rodzaju na rynku) . Nie wiem czy twój Bebe Confort posiada również spacerówkę ; jeśli tak to cena jest bardzo atrakcyjna i chyba watro się pokusić. Jeśli nie – to dosyc niedrogie siedziska Opera są podobno małe i najlepiej kupić większą Optime , ale ta już jest b. droga. Pozdrawiam i życzę trafnego wyboruAnia1
      • Gość: Kaka Re: szybka pomoc - wozek!!!! IP: *.* 17.01.02, 22:10
        wwielkie dzieki za szybki odzew!!!Moj Bebe Confort nie mial spacerowki wiec po dluzszym namysle stwierdzilismy z moim Tomkiem, ze chyba ten zakup jest bez sensu (1000 PLN za gondole i fotelik)jesli po paru miesiacach czeka nas kolejny wydatek.Pojawila sie jednak nowaopcja, mianowicie wozki polskie. Niestety nie orientuje sie w producentach itp. ale kobieta w sklepie b. nam zachwalala opcje: zdejmowana gondola, zakladana spacerowka, pompowane kola, miekkie zawieszenie za niecale 600 PLN. Moze to jest jednak warte kupna??? Czy polskie wozki sa zle?Karolina
        • Gość: mast Re: szybka pomoc - wozek!!!! IP: *.* 18.01.02, 09:17
          Moi znajomi kupili polski (chyba) wózek Mikado, z pompowanymi kołami i wersją kombinowaną (gondola+spacerówka). I są bardzo zadowoleni. Na różnych forach znalazłam też kilka pozytywnych opinii o tych wózkach. Jeśli więc cena jest dla Ciebie dość znaczącym argumentem, to chyba warto się nimi zainteresować.
          • Gość: Gusiak Re: szybka pomoc - wozek!!!! IP: *.* 18.01.02, 09:26
            Też mam taki problem - czy kupić polski wózek Polak - Laser czy wydać te było- nie było 600-700 złotych więcej i kupić wózek Bebecar. Są bardzo podobne (ktoś chyba od kogoś ściągała wzornictwo ;-) )a różnica w cenie jest znacząca (w zasadzie za jeden mam dwa wózki. Tylko czy nie okaże się zaniedługo, że faktycznie dwa wózki trezba kupić?
            • Gość: mast Re: szybka pomoc - wozek!!!! IP: *.* 18.01.02, 11:04
              Jak do tej pory, dla mnie zawsze produkty "markowe" się sprawdzały. Ich podróbki zwykle w czymś były gorsze, a to materiał nie taki, a to możliwości techniczne nieco gorsze itp. Choć czasem używamy tych podróbek i jesteśmy zadowoleni....Ja zdecydowałam się kupić jeden porządny wózek - właśnie Bebecar. Przy wyborze bowiem kierowałam się tym, żeby1. wózek był jak najdłużej użytkowany (lepiej kupić jeden dobry niż dwa tańsze)2. miał wygodne zawieszenie, dostosowane również do trudnych warunków3. miał duże, szerokie siedzisko, z regulowanym oparciem (dlatego odpadają BebeConfort, których siedziska są "kubełkowate" i dość wąskie)Mniej ważna dla mnie była jego waga, bo niestety albo lekki i niestabilny wózek na małych kółeczkach, albo wygodny ale ciężki na dobrym podwoziu (różnice w wadze przy poszczególnych modelach są naprawdę nieznaczne!).A teraz kwestia głębokiego wózka....Jest spora grupa zwolenników gondoli, w tym lekarzy. Tłumaczą to faktem, że noworodek-niemowlę potrzebuje miejsca w wózku, żeby swobodnie się rozłożyć, uważają że np. wożenie malucha w foteliku nałożonym na stelaż cy spacerówkę jest niewskazane, podobnie jak położenie go na płasko rozłożonej spacerówce w specjalnym śpiworku... Pomyślmy jednak rozsądnie. Ile czasu dziecko spędzi w takim "kombinowanym" wózku? Może góra 2-3 godziny dziennie (a i tak nie sądzę, żeby ktoś na dłużej wychodził na spacer przez pierwsze 3-4 miesiące). Przez ten krótki czas wg mnie dziecku nic nie zaszkodzi wożenie w rozłożonej spacerówce, czy foteliku. A po tych kilku miesiącach i tak przesiadamy się do spacerówki. Jestem zdecydowanie za porządną spacerówką, a po jakimś roku dokupieniem lekkiej, składanej parasolki na dalsze wyjazdy itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka