Dodaj do ulubionych

Tak tęsknie za CIĄŻĄ

IP: *.* 28.01.02, 18:22
W zeszłym roku dwa razy poroniłam. Teraz czeka mnie jeszcze pobyt w spzitalu ( migdałki), ale myślę, że już w marcu-kwietniu będziemy planować dziecko. Nawet nie wieciecie jak do tego tęsknie ...
Obserwuj wątek
    • Gość: motylek Re: Tak tęsknie za CIĄŻĄ IP: *.* 28.01.02, 18:36
      Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia. Napewno niedługo będziesz w ciąży. Robiłaś już badania przyczyny poronienia?Pozdrawiam
    • Gość: Olunia Re: Tak tęsknie za CIĄŻĄ IP: *.* 28.01.02, 19:22
      Cześć Monika!Już niedługo dołączysz do nas w stanie błogosławionym, czego Ci z całego serca życzę :)Wykuruj się i na pewno wszystko będzie w porządku. To cudowne być w ciąży, wiem. Taki brzuszek- maluszek to wielkie szczęście!Powodzenia!Napisz czasem, co słychać!Ola i 30-tygodniowy brzuszek :bounce:
    • Gość: janeczka Re: Tak tęsknie za CIĄŻĄ IP: *.* 28.01.02, 22:07
      Ja tęsknię...Też tęsknię...Tylko z tą różnicą, że mam w domu już prawie dwulatka.Chciałabym przezyć choćby jeszcze raz ten cud ciąży, mimo że moja ciąża była taka trudna...Może następnym razem będzie lepiej.I to ze względu także na mój stan zdrowia nie mogę już starać się o kolejne dziecko...Mam czekać kilka lat. Według lekarzy nie powinnam więcej zachodzić w ciążę.To jakiś absurd! Dlaczego ludzie, którzy nie chcą mają po kilkoro dzieci, a ci, którzy pragną mają jedno albo wcale? Dlaczego tak jest?
    • Gość: GosiamamaEdytki Re: Tak tęsknie za CIĄŻĄ IP: *.* 29.01.02, 15:41
      Moniko, czy robiłaś już badania, tzn. czy lekarz znalazł przyczyny?Bądź dobrej myśli - ja poroniłam 3 razy, badania nic nie wykazały. Teraz jestem szczęśliwą mamą 3-letniej córeczki, a drugie dziecko w drodze /w brzuszku/.Na pocieszenie - ciąża to nie tylko radosne przeżycia - ja mam takie mdłości, że w nocy nie mogę spać i płaczę z bezsilności, bo ostatnio nic nie jem. Ale człowiek wszystko zniesie dla dobra dzidziusia...Pozdrawiam serdecznieGosiak
    • Gość: Asia26 Re: Tak tęsknie za CIĄŻĄ IP: *.* 30.01.02, 13:12
      A właśnie, że wiemy, jak to tego tęsknisz. Ja poroniłam raz, ale raz wystarczy, by coś tak potwornego zapadło głęboko w Twoją psychikę. Staraliśmy się o maleństwo dosyć długo i już myślałam, że to nigdy się nie stanie. A teraz... jestem w 13 tygodniu ciąży, dziecko rozwija się prawidłowo i jestem szczęśliwa. TY TEŻ BĘDZIESZ!!! Tylko nie chciej tak desperacko zajść w ciążę jak ja, bo nic z tego nie wyjdzie. W miesiącu, gdy trochę "zluzowałam" zaszłam w ciążę i teraz czekam na sierpień (mam termin na 11). POWODZENIA KOCHANA I NIC SIĘ NIE MARTW, ZOSTANIESZ MAMUSIĄ NA 1000% (TAK TYSIĄĆ%). Gorąco pozdrawiam.
    • Gość: Marta_I Re: Tak tęsknie za CIĄŻĄ IP: *.* 30.01.02, 17:04
      Doskonale Cię rozumiem. Za parę tygodni urodzę trzecie dziecko ale to nie jest moja trzecia ciąża. Za każdym razem z ogromną niecierpliwością oczekiwałam cudu zajścia w ciążę a potem celebrowałam chodzenie w ciąży. Ciąża przepełaniała mnie wewnętrznym zadowoleniem. Jestem ogromnym nerwusem ale mój mąż zauważył, że jestem jakaś wyciszona i wewnętrznie uspokojona. Właściwie za każdym razem starania o zajście w ciążę kosztowało mnie sporo nerwów, niecierpliwego czekania i właśnie tęsknoty za ciążą. Ale wcześniej czy później się udawało. Czego i Tobie Moniko z całego serca życzę.PozdrawiamMarta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka