mama2007 20.11.06, 13:36 czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diablicamonika27 Re: krwiak w macicy 20.11.06, 13:42 Krwiaka nie miałam ale przy cc jak mi łóżysko wyjmowali odkryli że miałam mięśniaka,dodam,że w czasie wczesnej ciązy jak i później nic nie było widać,a przed ciążą też nie miałam.Musiał się zbudowac w trakcie ciąży.Nie miałam problemów z donoszeniem wszystko było ok a wynik histopatologiczny też był dobry.Myśle,że jak jetes juz w ciąży to nie powinno to przeszkadzać,ale ja nie lekarz także tylko tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: krwiak w macicy 20.11.06, 14:01 Miałam na początku ciąży 7- centymetrowego krwiaka (bardzo duży), dwa razy lądowałam w szpitalu z ogromnymi krwotokami, potem 2 miesiące leżenia. Jeżeli masz krwiaka, to leż i najlepiej nic nie rób, dopóki się nie wchłonie, zapewne będziesz brała Duphaston lub Luteinę, ja jeszcze dodatkowo miałam zastrzyki z Kaprogestu. Krwiak tworzy się, kiedy odkleja się od ścianki macicy kosmówka, jeżeli się odklei dziecko umiera, bo nie ma dopływu jedzonka. Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: krwiak w macicy 20.11.06, 14:02 Dla pocieszenia - mała urodziła się zdrowa, ma 5 miesięcy i rozwija się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
toja76 Re: krwiak w macicy 20.11.06, 16:34 Miałam doładnie tak samo jak Ikaes. Od 8 tc byłam na zwolnieniu i musiałam cała ciaze sie oszczedzac, ale dzidzia jest zdrowa i mam już 2,5 misiąca. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aga25252 Re: krwiak w macicy 21.11.06, 13:15 JA miałam krwiaka w 6 tygodniu ciąży i pojawiły się plamienia.Lekarz zrobił mi dopochwowe usg i wyjasnił że jest to u mnie w wyniku niedoboru progesteronu,brałam aż do 25 tygodnia ciąży luteinę dopochwowo.Plamiłam przez trzy miesiące i musiałam leżeć.Teraz jestem w 31 tygodniu i jest wszystko ok.Będę miała drugiego Synusia.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakatarzyna Re: krwiak w macicy 21.11.06, 17:47 Zajrzyj na forum "trudna ciążą", było tam o krwiakach też. Ja miałam od 7 tygodnia, krwiak 5 cm, krwawiłam do 18 tygodnia, musiałam leżec i brac leki. Mała jest cała i zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś