Dodaj do ulubionych

bóle wymioty i niskie ciśnienie

21.11.06, 09:54
Witam jestem w 12 tc. ciąży i do tej pory było wszystko ok...jednak do czasu!
W ostatnią środę miałam straszny bół głowy zawrtoy i mdłości ten stan
utrzymuje się do dnia dzisiejszego oprócz głowy! mam mdłości...bardzo mało
jem bo za każdym razem mam wrażenie że zaraz zwymiotuje i w oógle jestem do
niczego! Ciśnienie mam 107/60-bardzo niskie!Podczas mdłości cały czas boli
mnie brzuch...podczas kaszlu który wywołują u mnie mdłości zaczynam mozna
powiedzieć"wymiotować" i strasznie boli mnie brzuch!Pomóżcie!!! Czy któraś z
Was miała takie objawy??Do lekarza ide w czwartek!!! Pozdrawiam i czekam na
odpowiedź
Obserwuj wątek
    • abneptis dziwne ze tak późno cie 21.11.06, 09:57
      dopadły oznaki ciaży... cóż niektórzy sie musza meczyc przez całe 9 miesiecy.
      Na cisnienie polecam leżenie. Co do kaszlu który wywołuje wymioty proponuje
      skontaktowac sie z lekarzem.
      powodzenia
    • jonaska Re: bóle wymioty i niskie ciśnienie 21.11.06, 09:59
      oj..ja ciśnienie miałam często 80/60 więc jeszcze niższe. bolała mnie głowa,
      ale nie miałam nudności. piłam wtedy spokojnie 2 mocniejsze kawy dziennie,
      lakarz pozwolił. i było lepiej. nie wiem co poradzić Ci na te wymioty, może
      takie masz po prostu dolegliwości ciążowe? moja kuzynka skończyła wyniotować
      jakieś 2 tyg temu, czyli od ok 18tego ty ciąży jej minęło.
      • amistad22 Re: bóle wymioty i niskie ciśnienie 21.11.06, 10:06
        dzieki za odpowiedz!ja kawy pic nie moge bo na sam jej zapach mnie muli!Poza
        tym to staram sie lezec jak najwiecej ale nie zawsze wychodzi...obowiązki :-
        ) !!!Poza tym mam jeszcze jedną dolegliwość.....brak snu...w nocy nie moge
        spac.jak już się obudzę to koniec...nie ważne która jest godzina...koszmar sad
        • abneptis no bezsennosc to norma ja 25 tydzien ci to mówie:( 21.11.06, 10:07

• amistad22 Re: no bezsennosc to norma ja 25 tydzien ci to mó 21.11.06, 10:09
            no to pieknie....chyba się wybiorę na zwolnienie bo nie daje rady w
            pracy...jestem strasznie śpiąca...nie no ja nie daje rady sad
            • eska762 Re: no bezsennosc to norma ja 25 tydzien ci to mó 21.11.06, 11:08
              o rany, ja mam to samo, jestem w 10tc, ale nudnosci mam juz od miesiaca (choć
              bez wymiotów), bóle głowy i przeraźliwie niskie ciśnienie - zawsze miałam
              niskie, ale ratowałam sie kawą, którą piłam w strsznych ilościach. Teraz zapach
              kawy wzbudza we mnie mega obrzydzenie, nie jestem w stanie wypić nawet
              filiżanki. O fe, na sama myśl jet niedobrze. Pocieszam się, że to pzecież uroki
              macieżyństwa smile)))
              • amistad22 Re: no bezsennosc to norma ja 25 tydzien ci to mó 21.11.06, 11:48
                tzn. ,że nie jestem sama smile !!! wiesz jak sobie pomyśle o tym maleństwie które
                jak się urodzi da mi tyle radości to przezyje prawie wszystko smile a te nduności
                są najgorsze bo nie moge nic jeść bo zaraz mnie mdli...ale damy rade ..jeszcze
                tylko 6 miesięcy smile
                • biala110 Re: do amistad22 21.11.06, 12:33
                  Sprawdź sobie hormony tarczycy badanie TSH i FT4 (nadczo), mozna prywatnie ok
                  45zl razem. Może u ciebie wystapilo znaczen obizenie TSH stąd te objawy
    • ajkkaa Re: bóle wymioty i niskie ciśnienie 21.11.06, 13:59
      Ja miałam tak silne wymioty i niskie ciśnienie, że 2 razy lądowałam w szpitalu
      pod kroplówkami. Mój organizm nie tolerował nawet wody!

Niestety to fakt, że wymioty mogą się utrzymywać do końca ciąży: jestem w
      23.tygodniu i nadal mam ten problem sad Na szczęście tylko rano smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka