Dodaj do ulubionych

To bedzie Michasia!

IP: *.* 07.03.02, 22:32
Hej!wieczorem bylismy na USG -nareszcie dostalismy szczegolowe informacje (cynicznie nie chce myslec ze to dlatego bo zaplacilismy...): i wg lekarza (bardzo mily z Solca) -to bedzie dziewczynka!smile:))))) i jaka zdrowa- kregoslup ma taki rowny ze ojej a nogi takie dlugie- niezla laska bedzie!:)pozdrawiam,cleo
Obserwuj wątek
    • Gość: w Re: To bedzie Michasia! IP: *.* 08.03.02, 16:28
      Mi dwa razy (i dwie rozne osoby robily USG) powidzialy, ze bedzie dziewczynka. Tez miala byc Michasia a jest Piotrus!!!!Ha,Ha Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: 123 no jak to?!:(( IP: *.* 08.03.02, 17:09
        no jak to??? ale dobrze- wiem ze sa pomylki... zobaczymy....ale to fajnie ze tez miala byc Michasia -to mnie utwierdza w przekonaniu ze fajne imie wybralismysmilepzodrawiamcleo
        • Gość: w Re: no jak to?!:(( IP: *.* 13.03.02, 16:11
          Tak to, ze USG daje tylko 70% pewnosci co do plci. Jak urodzilam to obok mnie tez lezala kobieta synkiem ktory na pewno mial byc dziewczynka. A moja szwagierka urodzila dziewczynke, ktora miala byc chlopcem. Odbierala porod lekarka, ktora robila USG. Nie bede przytaczac slow ktore wypowiedziala lekaraka, jak zobaczyla ze to dziewczynka. U mojega brata zreszta byl podobny przypadek mial byc chlopak jest dziewczynka. Jak ta mysle o tych przewidywaniach przy USG to wiecej mi wychodzi, ze nie trafili niz trafili. Chociaz znam tez przypadki gdzie plec byla wlasciwie okreslona. Ja to na poczatku ciazy twierdzilam, ze bedzie chlopak - kobieca intuicja. Pozniej po pierwszym USG bylam raczej sceptyczna ale jak po drugim, ktore robila inna osoba wyszlo, ze jednak dziewczynka, zaczelam oswajac sie z mysla, ze jednak bedzie dziewczynka. Ale tak do konca to nie moglam sie przekonac do tego i na przyklad nie potrafilam kupic ubranek dla dziewczynki. Nawet jak cos wybralam to przed kasa rezygnowalam z tego. I tak staralam sie wybrac uniwersalne. A jak tam u Ciebie z intuicja????Rowniez po tetnie mozna stwierdzic plec. O ile dobrze pamietam jezeli powyzej 140 to bedzie dziewczynka, a ponizej chlopak. U mnie bylo roznie z tym tetnem plodu. Ale w wiekszosci wskazywalo na dziewczynke, takze moj lekarz tez byl lekko zaskoczony.
    • Gość: czerwiec2002 Re: To bedzie Michasia! IP: *.* 13.03.02, 12:45
      Gratuluje - ciesze sie, ze tez bedziesz miec dziewczynke. Tez sie troche boje pomylki, bo sie juz calkiem nastawilam psychicznie - a zwlaszcza moj maz, ale miejmy nadzieje, ze to pewne. A lekarza masz z Solca? Jak sie nazywa? Bo widze, sledzac forum, ze juz sie zdecydowalas na porod na Solcu.Hej!Monika Sikorska (i Julka - wiem, ze teraz to nieoryginalne imie, ale ja juz je wybralam dawno temu!)
    • Gość: ganga Re: To bedzie Michasia! IP: *.* 13.03.02, 20:48
      U mnie miała być Michalinka i jest Michalinka! W ciągu całej ciąży nie mogłam wymyślić ani jednego imienia dla chłopaka (w razie gdyby...). A imię Michalina chodziło za mną od początku ciąży, mimo, że przed ciążą w ogóle nie było w moim guście... Teraz oczekuję drugiej córki - Adrianny :)Pozdrawiam Ciebie i MichasięGanga
      • Gość: 123 Re: To bedzie Michasia! IP: *.* 14.03.02, 10:51
        HAHA!:) dzieki ganga!! fajnie ze jest Michalinka jzu jakas, bo niektorzy to krytykuja nasz pomysl... ale wiesz- mysmy przed ciaza wszystkie dzieci nazywali "Michasiami" nie wiem czemu i tak zostalo...pozdrowienia dla Twojej Michalinki!
    • Gość: ganga Re: To bedzie Michasia! IP: *.* 14.03.02, 12:25
      Nie martw sie Cleo, znam co najmniej cztery inne dziewczynki o imieniu Michalina, więc nie jest to zupełnie zwariowany i oryginalny pomysł na imię dla córki. A ludzie krytykowac zawsze będą...Ganga
      • Gość: eKachna Re: To bedzie Michasia! IP: *.* 15.03.02, 22:37
        A ja mam ośmiomięsięczną córeczkę Michalinkę mimo że miał to być Ignacy. Uważam, że imię jest super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka