Dodaj do ulubionych

glukoza w moczu

IP: *.* 08.05.02, 12:16
Cześć właśnie odebrałam wyniki badań i w pozycji zawartość glukozy w moczu mam jak byk 100 ml/dl. Lekarz wspominał coś o pilnym powtórzeniu badań a minę miał przy tym nietęgą.O co chodzi z ta gkukozą? Do tej pory myślałam ze problemem jest cukier we krwi co wskazywałoby na cukrzycę ciążową ale w moczu?Dzidziuś ma jeszcze 4 tygodnie do terminu a ja troche zaczynam się niepokoić.PozdrowionkaBlanka
Obserwuj wątek
    • Gość: asia.d.d Re: glukoza w moczu IP: *.* 08.05.02, 12:56
      Przy wysokim poziomie glukozy we krwi (cukrzyca) glukoza przedosTaje się do moczu. Zanim zaczniesz panikować powTórz badanie. A robiłaś już test obciążenia glukozą?Asia
      • Gość: Swietlik Re: glukoza w moczu IP: *.* 10.05.02, 13:40
        Ja miałam niedawno podobną sytuację. W 28 tygodniu wyszło mi 100 mg/dL w moczu. Lekarz zalecił od razu powtórzenie badania. Dzień przed badaniem nie jadałam w ogóle słodyczy. I miałam poziom glukozy - negative (czyli brak). Jednorazowy przypadek glukozy w moczu w czasie ciąży zdarza się często, zwłaszcza jeśli dzień wcześniej zje się zbyt dużo słodkich rzeczy. Nie martw się zatem na zapas tylko powtórz badanie.Swietlik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka