Dodaj do ulubionych

mnóstwo pieprzyków...

27.11.06, 17:15
Witam,
Odkąd zaszłam w ciążę na moim ciele zaczęły pokazywać się pieprzyki, zarówno
brązowe płaskie plamki jak i odstające pieprzyki. Jestem teraz w 34tc i
jestem już cała wysypana. Szczególnie przeszkadzają te odstające bo łatwo je
zahaczyć i zerwać. Czy któraś z Was miała coś podobnego? Czy wiecie skąd się
to bierze? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
pozdrawiam

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20070111/dt/7/k/52f8/preg.png
Obserwuj wątek
    • martala3 Re: mnóstwo pieprzyków... 27.11.06, 18:13
      czy naprawdę nikt nie ma takich zmian skórnych sad
      Chyba powinnam zacząć się martwić...
      • green_land Re: mnóstwo pieprzyków... 27.11.06, 18:21
        Mojej znajomej taK się zdarzyło w ciąży.Nie znam szczegółów, ale pieprzyków
        miała mnóstwo, nie wiem jak na reszcie ciała, ale na szyi było naprawdę duzo.
        Jej dzieciak ma juz 10 lat, jej pieprzyki zbladły, ale nie zniknęły.Nic z nimi
        się nie dzieje, lekarze tez nic specjalnego, z tego co wiem, jej nie zalecili.
        Ot, tak się zdarzyło i tyle.
        W ciąży też pojawiło mi się trochę pieprzyków(jasne i ciemne), właściwie tylko
        na brzuchu i klatce piersiowej. Trochę mi przeszkadzają, myje się tylko
        miękkimi gąbkami.Mi lekarz też powiedział, że to nic takiego, jak dobrze
        pamiętam zwalił wine na chormony.
        Pozdrawiam
        • martala3 Re: mnóstwo pieprzyków... 27.11.06, 18:46
          dzięki za kilka słów. U mnie też dużo pojawiło się na szyji. Większość to te
          odstające i w tym najwiekszy problem bo bluzki czy łańcuszek zahaczają.
          • natali22 Re: mnóstwo pieprzyków... 28.11.06, 01:06
            Witam!Mi rowniez pojawilo sie mnostwo pieprzykow a raczej odstajacych
            skorek,ktore z czasem brazowieja.Najwiecej mam ich na szyji.Niemam pojecia skad
            to sie bierze?
            • deela z hormonow 28.11.06, 01:10
              mi sie w ciazy pojawilo sporo, szczegolnie bawia mnie te na twarzy smile
              no ale o ile wiem te plaskie zwykle to nic groznego za to te odstajace trzeba pokazac lekarzowi i na nie uwazac, no i najlepiej po ciazy wypalic w diably
    • mniemanologia Re: mnóstwo pieprzyków... 28.11.06, 09:42
      Pojawiły mi się na dekolcie. To chyba rodzinne, moja mama jest właśnie cała w
      takich dużych piegach, tez się jej pojawiły w okolicach pierwsze ciąży.
      Jesteśmy typy jasnych blondynek. Aha, nie pojawiła mi się natomiast ta kreska
      ciążowa na brzuchu i nie pociemniały mi sutki.
      Taki typ, cóż smile
    • leojoa1 Re: mnóstwo pieprzyków... 28.11.06, 10:34
      u siebie też to zaobserwowałam! teraz już się przyzwyczaiłam,ale najgorzej było
      na początku ciąży (teraz jestem w 22 tyg. Nawet stwierdziłam,że jak tylko urodzę
      to pójdę do dermatologa, zeby sprawdził czy to jest niegroźne. Pojawiło się dużo
      nowych, niektóre stare się nieco powiększyły, niektóre bardziej wystają. Ehh,
      też mi się wydaję ze to hormony.
      Pozdrawiam, nic się nie martw, będzie dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka