Gość: axa IP: *.* 23.06.02, 21:23 dopadły i mnie jestem w 38 tyg. ciązy. Pomocy, co mogę zrobić by sobie ulżyć??? od 2 dni uzywam jakiejś maści dla kobiet w ciąży, chyba nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bromba Re: hemoroidy - POMOCY!!! IP: *.* 24.06.02, 10:06 mam ten sam problem: mnie rewelacyjnie pomaga Posterisan (maść + czopki, koniecznie razem, lepszy efekt). Polecam. Mogą go bezpiecznie stosować kobiety w ciąży. "Posterisan" a nie "Posterisan H"!!!. Proś w aptece o ten bez hydrocortizonu (niebieska tubka - nie czerwona)... i życzę powrotu do normalności Bromba Brzuchatka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronisia Re: hemoroidy - POMOCY!!! IP: *.* 24.06.02, 12:52 CzescJa niestety tez mam taki problem, mimo ze juz 1,5 roku temu urodzilam.W ciazy pomagaly mi masci. Bardzo wazne jest, aby niedopuscic do zaparc.A wiec koniecznie trzeba jesc pieczywo tylko z calymi ziarnami typu rozmaitosci, zadnej czekolady, napojow gazowanych, duzo herbatki mietowej lub rumiankowej. Ale najwazniejsze sa ziarenka. O tej porze roku sa tez truskawki, jagody, ktore tez pomagaja, ale nie kazdemu (np. mi niewiele pomagaja). Poza tym moga uczulac dziecko karmione piersia.Sama musisz rozpoznac co Ci pomaga. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E.T. Re: hemoroidy - POMOCY!!! IP: *.* 24.06.02, 17:12 Ja nie mam tego problemu (jeszcze?) ale w moich madrych ksiazkach jest napisane ze jedna z przyczyn sa zaparcia, czyli trzeba zmienic diete (podobno popcorn pomaga). Ponadto nalezy przynajmniej godzine dziennie odpoczywac z nogami i biodrami uniesionymi do gory, spac z nogami uniesionymi i ugietymi kolanami, pic duzo plynow, brac cieple ale nie gorace kapiele przez 20-30 min 2-3 razy dziennie (nie uzywac zadnych zapachowych i pieniacych srodkow), robic oklady z rumianku lub lodu, i nie pozostawac przez dlugi czas w pozycji siedzacej.Edyta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bromba Re: hemoroidy - POMOCY!!! IP: *.* 24.06.02, 18:21 Przed zaparciami trzeba się strzec, aby zapobiec powstaniu hemoroidów... Należy też uważać, żeby stolec nie był zbyt miękki (rozwolnienia lub efekt częstego stosowania środków przeczyszczających), gdyż wówczas również jest drażniony naskórek odbytnicy... Należy również unikać warzyw powodujących wzdęcia, mocno przyprawionych potraw, wysokoprocentowego alkoholu itp, itd. Trzeba się dużo ruszać, podcierać tylko miękkim papierem i najlepiej myć po każdym wypróżnieniu bez mydła i nie wycierać lecz osuszać! I wszystko fajnie brzmi, ale zanim się zaczną te paskudne dolegliwości....Jak już się zaczęły, to pomóc może niestety tylko odpowiedni lek A dziadostwo wcale nie chce się tak łatwo wyleczyć. Bromba Brzuchatka, Walcząca Z Hemoroidami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katiek Re: hemoroidy - POMOCY!!! IP: *.* 25.06.02, 22:58 Na mnie rewelacyjnie działają suszone śliwki-wystarczą 3-4 dziennie i problem zaparć znika-przez co zmniejsza się problem hemoroidów z którym się borykam od 15 roku życia(2 miesiące w łóżku + 12 kilo=hemoriody). Pomocny jest też Linomag-przed wypróżnieniem smaruję nim okolicę odbytu, a potem smaruję trochę już po. Łagodzi on ewentualne podrażnienia. Acha Linomag ma być w maśći lub w kremie-taki zwykły żółty i niepachnący perfumami) Odpowiedz Link Zgłoś