Dodaj do ulubionych

*KRWIAK podłozyskowy

IP: *.* 02.08.02, 14:52
Czy ktoś z Was wie coś na temat krwiaka podłożyskowego???Moja siostra właśnie zaczęła 20 tydzień ciąży, leży w Klinice w Katowicach, wczoraj na USG lekarze potwierdzili krwiaka podłożyskowego,dodatkowo ma łożysko przodujące.Nie wie jakie są rokowania na donoszenie ciąży, czy taki krwiak ma szanse się wchłonąć??Prosze o informacje na ten temat, lub adresy w inernecie.Dziekuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Justyn(k)a Re: *KRWIAK podłozyskowy IP: *.* 02.08.02, 20:57
      Hej, jestem w 20 tyg ciazy i tez mialam ten problem. Na poczatku czerwca wykryto u mnie krwiaka, przelezalam w szpitalu 2 tygodnie, w tym czasie podawano mi duphaston i kaprogest. Kiedy wychodziłam do domu krwiak byl juz mniejszy i kilka milimetrow. Nadal biore duphaston, ale sa efekty. Ostatnio byłam na usg i lekarz powiedział mi, ze krwiak to juz historia, wchlonal sie calkowicie. Jesli chodzi o lozysko przodujace to z tego co wiem ono podnosi sie do 20 ktoregos tygodnia, wiec sa jeszcze szanse, ze lozysko Twojej siostry sie cofnie. Najlepiej niech porozmawia o tym z lekarzem, skoro i tak jest w klinice. Tak wiec uszy do gory i pozdrow siostre :) Jesli bedziecie jeszcze mialy jakies pytania piszcie chociazby na priv.
      • Gość: Leila_k Re: *KRWIAK podłozyskowy IP: *.* 07.08.02, 10:59
        Dziekuje za odpowiedź. Moja siostra właśnie konczy 20 tydzień.Nie wiem co sie dzieje z krwiakiem ale cały czas plami. Nie robili jej kolejnego USG, więc nie wiemy z czego to plamienie.Jeden z lekarzy powiedział, że może odklejać się łożysko.pozostaje tylko czekanie......
        • Gość: ez Re: *KRWIAK podłozyskowy IP: *.* 12.08.02, 11:35
          Co do krwiaka to może się zmniejszyć, ale trzeba wyrównać gospodarkę hormonalną. I mam nadzieję, że łożysko się nie odkleja bo jeżeli tak to rokowania są kiepskie w tym tygodniu ciąży. Dużo leżeć, trzymam kciuki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka