moonnika1 02.12.06, 18:47 Cześć, Proszę, napiszcie mi mamusie, które brały Furagin, czy jest bezpieczny dla maluszka, i wogóle...Ja biore bo w moczu wyszło mi białko, jestem koniec 20 tyg.??? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moonnika1 Re: Furagin to lek na recepte 02.12.06, 18:54 Co lekarz? Leakarz sam przepisał mi ten lek!!!Ale zawsze warto posłuchac opin ii kobiet tóre brały!!!Prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
karolah2 Re: Furagin to lek na recepte 02.12.06, 19:01 U nas furagina jest bez recepty! brałam 3 razy w ciązy w tym w I trymestrze również.Pod koniec ciązy kiedy leżałam w szpitalu ponownie wyszło białko i bakterie.Tam również podawano mi przez tydzień furagin.Więc bez obaw pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
muszka.owocowka Re: Furagin to lek na recepte 02.12.06, 19:02 A czy w wyniku badania ogolego moczu masz cos jeszcze oprocz białka, np. leukocyty lub bakterie? Lekarka potraktowala cie jako pacjentke z zakazeniem ukladu moczowego. Standardy mowia jednak ze u kobiety w ciazy z takim podejrzeniem nalezy wziac posiew moczu przed wlaczeniem leku. Jesli w badaniu ogolnym moczu jest samo bialko to trzeba pomyslec czy nie ma problemu z nerkami, ew. nadcisnieniem tetniczym lub cukrzyca ciazowa. Odpowiedz Link Zgłoś
moonnika1 Re: Furagin to lek na recepte 02.12.06, 19:23 Prócz białka - wyszły nieliczne bakterie, nabłonki wielokoatne płaskie- liczne,i w MIKROSKOPOWE BADANIE OSADU leukocyty 2-5 p.w., lekarz mówił że może to białko w wyniku jakiegoś stanu zapalnego, więc najpierw to sprawdzimy, a jak nie to to powiedział że będziemy leczyli inaczej.Za 2 tyg mam iść z badaniem moczu! Odpowiedz Link Zgłoś