Dodaj do ulubionych

Furaginum!!!

02.12.06, 18:47
Cześć,
Proszę, napiszcie mi mamusie, które brały Furagin, czy jest bezpieczny dla
maluszka, i wogóle...Ja biore bo w moczu wyszło mi białko, jestem koniec 20
tyg.??? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • eyes69 Furagin to lek na recepte 02.12.06, 18:50
      Wiec co na to lekarz?
      • moonnika1 Re: Furagin to lek na recepte 02.12.06, 18:54
        Co lekarz? Leakarz sam przepisał mi ten lek!!!Ale zawsze warto posłuchac opin
        ii kobiet tóre brały!!!Prawda???
        • karolah2 Re: Furagin to lek na recepte 02.12.06, 19:01
          U nas furagina jest bez recepty! brałam 3 razy w ciązy w tym w I trymestrze
          również.Pod koniec ciązy kiedy leżałam w szpitalu ponownie wyszło białko i
          bakterie.Tam również podawano mi przez tydzień furagin.Więc bez obawsmile
          pozdrawiam serdeczniesmile
        • muszka.owocowka Re: Furagin to lek na recepte 02.12.06, 19:02
          A czy w wyniku badania ogolego moczu masz cos jeszcze oprocz białka, np.
          leukocyty lub bakterie? Lekarka potraktowala cie jako pacjentke z zakazeniem
          ukladu moczowego. Standardy mowia jednak ze u kobiety w ciazy z takim
          podejrzeniem nalezy wziac posiew moczu przed wlaczeniem leku. Jesli w badaniu
          ogolnym moczu jest samo bialko to trzeba pomyslec czy nie ma problemu z nerkami,
          ew. nadcisnieniem tetniczym lub cukrzyca ciazowa.
          • moonnika1 Re: Furagin to lek na recepte 02.12.06, 19:23
            Prócz białka - wyszły nieliczne bakterie, nabłonki wielokoatne płaskie-
            liczne,i w MIKROSKOPOWE BADANIE OSADU leukocyty 2-5 p.w., lekarz mówił że
            może to białko w wyniku jakiegoś stanu zapalnego, więc najpierw to sprawdzimy,
            a jak nie to to powiedział że będziemy leczyli inaczej.Za 2 tyg mam iść z
            badaniem moczu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka