atra1 13.12.06, 21:20 BYł kiedyś taki wątek, ale nie znalazłam. Macie doświadczenie? Czego się spodziewać na oddziale? Istnieje ryzyko,że spędzę święta na porodówce i nie wiem na co się nastawić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zerozdziwien Re: Rodzić w święta 13.12.06, 21:45 ja rodziłam się w święta ale Wielakanocne i lekarze na dyżurze jedyni to obcokrajowcy,czarni lub innej wiary byli tylko i poszło dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
manulkam Re: Rodzić w święta 23.12.06, 00:54 ja rodziłam w wigilie Rewelacja sami lekarze zero prktykantów na dodatek najlepsi lekarze extra atmosfera Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
alamama3 Re: Rodzić w święta 23.12.06, 09:53 Ja też mam termin na 25, czyli pojutrze.Obawiałam się, że jak trafię na porodówkę w święta, to nie wiadomo, kto będzie miał dyżur.Ale znajomi lekarze uspokoili mnie.Owszem, zazwyczaj dyżur mają ci młodsi stażem, co nie znaczy niedoświadczeni.A to, że młodzi to dodatkowa zaleta - starają się bardziej, etc.W kazdym razie nie ma się czego bać.Ja jednak raczej nie trafię do szpitala w święta.Po środowym badaniu okazało się, że wszystko jeszcze "pozamykane" a mojej córeczce całkiem przyjemnie jeszcze w brzuszku i w ogóle jej się nie spieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: Rodzić w święta 23.12.06, 10:52 A ja mam termin na dzisiaj, ratunku!! Na razie piekę ciasta i gotuję i mam szczerą nadzieję, że Mała wytrzyma chociaż do 25go, chociaż rozwarcie mam już na 2cm podobno Odpowiedz Link Zgłoś
cicha77 Re: Rodzić w święta 23.12.06, 11:22 Ja mam termin na 4.Ale od tygodnia mam rozwracie na 2 palce i mogę urodzić w każdej chwili. Jak maleństwo będzie chciało przyjść na świat to przyjdzie - nawet w święta. A w szpitalu na pewno będzie wszysko dobrze. Wesołych Świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
atra1 Re: Rodzić w święta 23.12.06, 14:44 Ja mam termin na 5.01, od 3 tygodni 1,5cm rozwarcia, leżenie i takie tam. Chcę dotrwać do Nowego roku, ale róznie to bywa W sumie wigilię chciałabym przetrwać najbardziej bo mam lekką fobię szpitalną, a w Święta to jeszcze trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś