14.12.06, 20:12
Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży, byłam dzisiaj na USG i pani doktor
powiedziała że łożysko jest nisko. Czy któraś może mi to wytłumaczyć bo nie
mam pojęcia o co chodzi.
Obserwuj wątek
    • sennen22 Re: Łożysko 14.12.06, 20:24
      Moze chodziło jej o łożysko przodujące??
      ps. dlaczego będac na wizycie nie zapytałaś sie o co chodzilo lekarce..Przeciez
      po to właśnie chodzi sie do lekarza aby wiedziec co i jak a nie wychodzić
      niedoinformowanym....nasteonym razem zostan 3 min dluzej i zapytaj to, czego
      nie bedziesz rozumiała..
      • malgosiek2 Re: Łożysko 14.12.06, 20:37
        Łożysko nisko usadowione to NIE jest łoż.przodujące.
        Poza tym we wczesnej ciąży jest to w pewnym sensie normalne i nie ma powodu do
        niepokoju.
        W zcasie ciąży łożysko ulega migracji, w wyniku nieproporcjonalnego wzrostu
        dolnego odcinka macicy względem pozostałej części macicy.Powoduje to,że nisko
        leżące łożysko w I i II trym.ciąży "przesuwa się"w okresie późniejszym ku górze.
        Pzdr.Gosia
        • olablaszka Re: Łożysko 15.12.06, 18:37
          w mojej pierwszej ciąży też mniej więcej w tym okresie usłyszałam, że mam zbyt
          nisko łożysko. Zanim jednak doszło do porodu - wszystko było z nim OK. Głowa do
          góry.
          pozdrawiam
    • arras-k Re: Łożysko 15.12.06, 19:58
      Miałam tak w pierwszej ciąży i później sie podniosło.Zazwcyzaj sie podnosi
      takzę nie martw sie.
    • amelka63 Re: Łożysko 15.12.06, 20:25
      Wszystko to co napisały moje poprzedniczki jest prawdą. Chciałam dodać, że u
      mnie w 22tc. stwierdzono łożysko przodujące (wcześniej miałam nisko położone)
      Prawie przesądzono, że tak mi zostanie.W poniedziałek dowiedziałam się, po USG
      (30 TC.)że łożysko się znacznie podniosło i znajduje się 8cm od ujścia HURA!!!!!
      Głowa do góry!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka