kinia1975 14.12.06, 20:12 Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży, byłam dzisiaj na USG i pani doktor powiedziała że łożysko jest nisko. Czy któraś może mi to wytłumaczyć bo nie mam pojęcia o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sennen22 Re: Łożysko 14.12.06, 20:24 Moze chodziło jej o łożysko przodujące?? ps. dlaczego będac na wizycie nie zapytałaś sie o co chodzilo lekarce..Przeciez po to właśnie chodzi sie do lekarza aby wiedziec co i jak a nie wychodzić niedoinformowanym....nasteonym razem zostan 3 min dluzej i zapytaj to, czego nie bedziesz rozumiała.. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Łożysko 14.12.06, 20:37 Łożysko nisko usadowione to NIE jest łoż.przodujące. Poza tym we wczesnej ciąży jest to w pewnym sensie normalne i nie ma powodu do niepokoju. W zcasie ciąży łożysko ulega migracji, w wyniku nieproporcjonalnego wzrostu dolnego odcinka macicy względem pozostałej części macicy.Powoduje to,że nisko leżące łożysko w I i II trym.ciąży "przesuwa się"w okresie późniejszym ku górze. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
olablaszka Re: Łożysko 15.12.06, 18:37 w mojej pierwszej ciąży też mniej więcej w tym okresie usłyszałam, że mam zbyt nisko łożysko. Zanim jednak doszło do porodu - wszystko było z nim OK. Głowa do góry. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arras-k Re: Łożysko 15.12.06, 19:58 Miałam tak w pierwszej ciąży i później sie podniosło.Zazwcyzaj sie podnosi takzę nie martw sie. Odpowiedz Link Zgłoś
amelka63 Re: Łożysko 15.12.06, 20:25 Wszystko to co napisały moje poprzedniczki jest prawdą. Chciałam dodać, że u mnie w 22tc. stwierdzono łożysko przodujące (wcześniej miałam nisko położone) Prawie przesądzono, że tak mi zostanie.W poniedziałek dowiedziałam się, po USG (30 TC.)że łożysko się znacznie podniosło i znajduje się 8cm od ujścia HURA!!!!! Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś